Linecké-nelepivé těsto

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Yasminn
Neúnavná pisatelka 19013 příspěvků 18 inzerátů 16.12.17 18:27
linecké-nelepivé těsto

Ahoj holky :mavam: :mavam:
Prosím Vás, měla bych dotaz…Nemáte některá náhodou recept na linecké těsto, které nelepí? :-) Já dělám již roky dle jednoho receptu, linecký je výborný, je krásně měkký, ale hrozně se u toho vždy rozčiluju, protože se mi to strašně lepí. Nevím čím to je. Používám silikonový vál, zkoušela jsem podsypávat moukou, používám při rozválení mikrotenový sáček a stejně vždycky u toho rostu. :zed: :zed: :mrgreen: U ostatního cukroví problém není. Takže je to opravdu v tom lineckém. Máte prosím některá recept na linecké, které je dobré, měkké a přesto se sním dobře pracuje? :-) Letos se kvůli dětem snažím ušetřit každou minutku času, tak by mi to bodlo, kdybych se s tím nemusela tak patlat. :mrgreen: :mrgreen:

Předem děkuji a přeji krásný adventní čas :kytka:

Stránka:  1 2 3 Další »
Reakce:
P4ja
Kelišová 6627 příspěvků 16.12.17 18:38

Já nevím, já dělám taky to klasické. A bez problémů. A jediné, co dělám je to, že ho krájím z lednice, aby se moc nerozeklo. A poměr 3:2:1. A jinak ve stejném poměru teď dělám slepované ze špaldové mouky a je lepší než linecké a pracuje se s ním ještě líp.

Markéta80
Hvězda diskuse 40524 příspěvků 16.12.17 18:39

Právě dneska budu dělat těsto na linecké, pracuje se s nim fakt dobře :palec:

600gr hl. mouky
400gr másla
200gr moučkového cukru
4 žloutky
1VC a citr. kůra

Janakatabara
Kecalka 154 příspěvků 16.12.17 18:40

Ahojda, já mám recept na skvělé měkké linecké a rozhodně se nelepí. Používám také silikonový vál, ale vždy podsypávám moukou.

33 dkg hl. mouky
25 dkg tuku (1/2 másla, 1/2 Hera)
13 dkg cukru moučka
2 žloutky
1 vanilkový cukr
citrónová kůra

Snad jsem pomohla a budeš spokojená.

cecetka
Kelišová 7485 příspěvků 16.12.17 18:58

Mam recept s bramborovym skrobem, a s tim testem se fakt dobre pracuje. Jen jsem vypozorovala, ze lepsi konzistenci to ma z Hery nez z masla.

150 g hladke mozky, 100 g solamylu, 140 g Hery, 90 g cukru moucka, 1 zloutek.

Poslepeni marmeladou je do druheho dne krasne mekkounke.

Se skrobem delam i rohlicky:
100 g hladke mouky, 60 g solamylu, 50 cukru moucka, 50 g orechu, 100 g Hery, 1 zloutek.

Yasminn
Neúnavná pisatelka 19013 příspěvků 18 inzerátů 16.12.17 19:00

Holky moc díky :kytka:

Borůvka1990
Kelišová 5439 příspěvků 16.12.17 19:42

Nejlepší a nejosvědčenější je klasika poměr 3:2:1 (300g hl mouky, 200g másla, 100g moučk cukru)+2žloutky, 1 vanilk cukr a citron kůra. Rychle zpracovat a nechat do druhého dne odležet v sáčku v lednici :kytka:

veria
Generální žvanilka 23815 příspěvků 1 inzerát 16.12.17 19:47
@Borůvka1990 píše:
Nejlepší a nejosvědčenější je klasika poměr 3:2:1 (300g hl mouky, 200g másla, 100g moučk cukru)+2žloutky, 1 vanilk cukr a citron kůra. Rychle zpracovat a nechat do druhého dne odležet v sáčku v lednici :kytka:

Tohle se mi strašně rozpadalo, hruza s tím pracovat. Nevím kde dělám chybu?

kotyk
Echt Kelišová 7944 příspěvků 16.12.17 20:16

@veria Pokud se to drolí, tak je to většinou moukou. Buď je jí moc nebo je v ní málo lepku.

veria
Generální žvanilka 23815 příspěvků 1 inzerát 16.12.17 20:51

Moc asi ne, postupovala jsem dle receptu. Ze stejné mouky dělám i rohlicky a to se nedroli.

Borůvka1990
Kelišová 5439 příspěvků 16.12.17 22:11
@veria píše:
Tohle se mi strašně rozpadalo, hruza s tím pracovat. Nevím kde dělám chybu?

Těsto se musí zpracovat rychle, aby se nezapařilo. Jinak se drolí ;) Pokud máš robota, udělej ho v něm, nebo to zkus studenýma rukama.

Burj Chalifa
Nadpozemská drbna 29285 příspěvků 16.12.17 22:13

Válím ho vložené do mikrotenového sáčku a nemá tak šanci se přilepit, mrcha linecká :dance:

NikysekR
Extra třída :D 10378 příspěvků 12 inzerátů 17.12.17 12:36

Dělám toto:

  • 300g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 žloutky

Zpracovat těsto a nechat odpočinout v lednici.

Taky mám silikonový vál a podsypávám moukou.

Yasminn
Neúnavná pisatelka 19013 příspěvků 18 inzerátů 17.12.17 14:51
@Burj Chalifa píše:
Válím ho vložené do mikrotenového sáčku a nemá tak šanci se přilepit, mrcha linecká :dance:

u válení je to v pohodě, jenže pak sundám sáček a vykrajuju a když chci vykrojený tvar přenést na plech, tak se právě lepí k tomu válu a pak třeba nemá už ten dokonalý tvar a to mě sejří :zed: :mrgreen: :lol:

Yasminn
Neúnavná pisatelka 19013 příspěvků 18 inzerátů 17.12.17 14:54

@NikysekR mě se to právě lepí i přesto, že má silikonový vál a i když to mám podsypané moukou. Těsto se snažím mít zchladlé, tak akorát. Ne moc měkké, ale zároveň ne moc tuhé, aby šlo válet :mrgreen: :mrgreen:

A to ještě ty vykrajované tvary podebírám příborovým nožem namočeným v mouce a stejně to není ono. :mrgreen:

Stránka:  1 2 3 Další »
Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Budou obědy ve školkách a školách zdarma?

Obědy pro všechny děti zdarma? S tímto návrhem přišla bývalá ministryně... číst dále >

Atopický ekzém: Jde to i bez škrábání?

Atopický ekzém trápí 30 % světové populace. Z toho je téměř 20 % kojenců a... číst dále >

Články z Expres.cz

Vánoční večírek podle Jana Tuny: 5 rad, které vám zachrání pověst i obličej

Pokud nechcete na vánočním večírku dopadnout jako Jan Tuna (45), který... číst dále >

Libuše Šafránková po letech na veřejnosti. Jak vypadá legendární Popelka?

Svého času patřila mezi naše nejvyhledávanější a nejkrásnější herečky, od... číst dále >

Články z Ona Dnes

Pelíšky už asi nepřebiji, říká filmová Jindřiška

Před dvaceti lety jí popularita filmu Pelíšky byla dost nepříjemná, s... číst dále >

Čokoládové lanýže a další vánoční cukroví, které zvládnete bez trouby

V hnětení těsta a vykrajování hvězdiček a srdíček nenacházíte potěšení, ale... číst dále >