Linecké-nelepivé těsto

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
17.12.17 15:01
@Yasminn píše:
u válení je to v pohodě, jenže pak sundám sáček a vykrajuju a když chci vykrojený tvar přenést na plech, tak se právě lepí k tomu válu a pak třeba nemá už ten dokonalý tvar a to mě sejří :zed: :mrgreen: :lol:

mám obyčejný mikrotenový. Ten rozstřihnu po třech stranách. Na spodní položím těsto, překryji vrchním dílem, položím menší kousek těsta a rozválím do tenka. Pak jen sejmu vrchní díl mikrotenu a vykrajuji formičkou, přitlačuji ji na spodní mikr.vrstvu.Nic se nelepí, jde to rychle. Než jsem na tuto - pro někoho banalitu přišla, tak jsem ze zoufalství skoro vraždila. Těsto se lepilo na vál nebo váleček, trhalo se. Fór je v tom, že těsto je mastné a k mikrotenu vůbec nepřilne. Tak se nemá na co lepit. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31701
17.12.17 15:10
@cecetka píše:
Mam recept s bramborovym skrobem, a s tim testem se fakt dobre pracuje. Jen jsem vypozorovala, ze lepsi konzistenci to ma z Hery nez z masla.

150 g hladke mozky, 100 g solamylu, 140 g Hery, 90 g cukru moucka, 1 zloutek.

Poslepeni marmeladou je do druheho dne krasne mekkounke.

Se skrobem delam i rohlicky:
100 g hladke mouky, 60 g solamylu, 50 cukru moucka, 50 g orechu, 100 g Hery, 1 zloutek.

A je to fakt dobré? Kde to sháníš? :think: :lol: :lol: :lol: ne, fakt jsi mi zlepšila náladu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
17.12.17 15:16
@Burj Chalifa píše:
mám obyčejný mikrotenový. Ten rozstřihnu po třech stranách. Na spodní položím těsto, překryji vrchním dílem, položím menší kousek těsta a rozválím do tenka. Pak jen sejmu vrchní díl mikrotenu a vykrajuji formičkou, přitlačuji ji na spodní mikr.vrstvu.Nic se nelepí, jde to rychle. Než jsem na tuto - pro někoho banalitu přišla, tak jsem ze zoufalství skoro vraždila. Těsto se lepilo na vál nebo váleček, trhalo se. Fór je v tom, že těsto je mastné a k mikrotenu vůbec nepřilne. Tak se nemá na co lepit. :dance:

ja to asi nepochopila, takže máš mikroten, testo, mikroten, testo - tohle válíš? nelepí se ti ta horní vrtva testa k valecku? a pak to vykrajujes pres ten mikroten? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
17.12.17 15:17

@Burj Chalifa jo táááák :-) No já právě dávám sáček jen na tu vrchní stranu, aby se mi to nelepilo k válečku. Ale mít ho i ze spod, mne nenapadlo :oops: :oops: :mrgreen: Ale asi to vyzkouším :palec: :palec: V tom případě, nemusím ani podsypávat, to by bylo fajn :palec: Díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
17.12.17 15:18
@debra.morgan píše:
ja to asi nepochopila, takže máš mikroten, testo, mikroten, testo - tohle válíš? nelepí se ti ta horní vrtva testa k valecku? a pak to vykrajujes pres ten mikroten? :think:

mikroten-těsto-mikroten :-) A pak jen odkrýt ten horní mikroten a vykrajovat. Tak jsem to teď pochopila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
17.12.17 15:19
@debra.morgan píše:
ja to asi nepochopila, takže máš mikroten, testo, mikroten, testo - tohle válíš? nelepí se ti ta horní vrtva testa k valecku? a pak to vykrajujes pres ten mikroten? :think:

Omlouvám se za složitý popis. Prostě jedna mikrotenová vrstva dole a jedna nahoře. Mezi tím je těsto, které rozvaluješ. Těsto je mastné a proto se nelepí na mikroten, horní ani dolní. Když máš rozváleno dotenka, sejmeš jen horní mikroten a vykrajuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
@Yasminn píše:
mikroten-těsto-mikroten :-) A pak jen odkrýt ten horní mikroten a vykrajovat. Tak jsem to teď pochopila :mrgreen:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
@Nimie píše:
A je to fakt dobré? Kde to sháníš? :think: :lol: :lol: :lol: ne, fakt jsi mi zlepšila náladu :mrgreen:
:palec: :mrgreen: :P ty jo, to musí být dobrota :jazyk: :mrgreen: :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
17.12.17 15:20
@Burj Chalifa píše: :palec:

váleček díky mikrotenu nepřijde s těstem vůbec do styku! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
17.12.17 15:33
@Burj Chalifa píše:
Omlouvám se za složitý popis. Prostě jedna mikrotenová vrstva dole a jedna nahoře. Mezi tím je těsto, které rozvaluješ. Těsto je mastné a proto se nelepí na mikroten, horní ani dolní. Když máš rozváleno dotenka, sejmeš jen horní mikroten a vykrajuješ.

díky vyzkouším, linecký mě letos teprve čeká, vůbec se na nej netesim a to jsem si (já aktivní kravka) vymyslela, že letos udělám linecké světlé s marmeládou a tmavé s čokoládou… :cert: sama jsem si na sebe upletla bič :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
17.12.17 15:34
@Yasminn píše:
@Burj Chalifa jo táááák :-) No já právě dávám sáček jen na tu vrchní stranu, aby se mi to nelepilo k válečku. Ale mít ho i ze spod, mne nenapadlo :oops: :oops: :mrgreen: Ale asi to vyzkouším :palec: :palec: V tom případě, nemusím ani podsypávat, to by bylo fajn :palec: Díky :hug:

nemusíš, vůbec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
17.12.17 15:35
@debra.morgan píše:
díky vyzkouším, linecký mě letos teprve čeká, vůbec se na nej netesim a to jsem si (já aktivní kravka) vymyslela, že letos udělám linecké světlé s marmeládou a tmavé s čokoládou… :cert: sama jsem si na sebe upletla bič :zed:

s mikrotenem to bude procházka růžovým sadem. Víš, jak jsem to linecké před tímto objevem nenáviděla? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
17.12.17 15:36

Holky, dejte pak vědět, jak Vám s tím mikrotenem šlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26859
17.12.17 15:42

@Nimie @Yasminn Vyzkousejte a pak napiste. Uvidite, ze vas vysledek prekvapi :mavam:

Se skrobem mam i recept na bezlepkovou piskotovou roladu. Nadychane testicko :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
17.12.17 15:45
@Burj Chalifa píše:
Holky, dejte pak vědět, jak Vám s tím mikrotenem šlo!

to ráda dám, ale až tak ve středu v noci nebo ve čtvrtek, mám ještě dvě zkoušky, zítra a ve středu, zase (já aktivní kravka) :zed: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí