Co vaříte z hokaida?

1356
11.8.14 18:39

co vaříte z hokaida

Pěstuji letos hokaido jenže jsem vařila jen polévku co dál :nevim: :mrgreen: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22048
11.8.14 18:41

Většinou ji jíme jen tak - podušenou na pánvi na másle (nakrájenou na kostičky). Nebo pečenou v troubě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
11.8.14 18:41

Nic, vařím ji jen synovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744
11.8.14 18:42

Zrovna mi ta polívka bublá na plotně. Máma z ní dělá rizoto, ale recept neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
11.8.14 18:48

Tak děkuji, polévku jíme celá rodina i děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
11.8.14 18:48

@131105 - tak z hokaido dělám rizoto, přidávám do bramborové kaše, placky (různé druhy), polévku, omáčku, zapečenou, dušenou na másle, koláč, zelí, kuře na dýni, dýni na kari nebo řízky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
11.8.14 18:55

Ahoj z hokkaida dělám převážně omáčku. Posmažím cibuli, dám tam koření-polévkové a tymián, nechám provonět a přidám dýni nakrájenou na kostky. Chvíli smažím s cibulí, pak přileji vodu, vařím do měkka. Nechám vychládnout, rozmixuji a scedím. Když se dýně vaří, tak přidávám ještě jasmínovou rýži. Omáčka je pak krémovější. K tomu dělám ještě uzený tempeh na cibulce a tmavé těstoviny. Šlo by to asi aji s knedlíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
11.8.14 19:11

Jako tu nekdo pise, nejradeji jen podusim. skoda nicit tak dobrou chut prisadami :-)mama zkousela polevku, s bramborem, ale bez smetany, tu nejime, takze bez smetany byla polevka desna :-). pripada mi zbytecne necim tak skvelou prirodni chut nicit, takze fakt jen podusene s trosickou koreni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
11.8.14 19:18
@131105 píše:
Pěstuji letos hokaido jenže jsem vařila jen polévku co dál :nevim: :mrgreen: :D

treba salat s pecenou dyni a rukolou ;) nebo je vyborny dynovy kompot, ale ja zavarovat neumim, to mi dela mamka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
11.8.14 19:27

Já jsem dýni upekla počesnekovanou s majoránkou. Nikdo to takhle nechtěl, jak jsem to seškrabovala ze slupek, tak jsem zjistila, že to jde celkem efektivně mazat :mrgreen: Byla to docela dobrá pomazánka na chleba bez mléčného základu 8)

Jinak dělám polívku se zázvorem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
11.8.14 19:29

Já jsem z ní dělala i svíčkovou. Jen jsem jí uvařila s klasickým kořením, bez zeleniny, a upekla k ní sekanou. Byla to fajn změna. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
11.8.14 19:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
11.8.14 19:31
@Bibi239 píše:
Já jsem dýni upekla počesnekovanou s majoránkou. Nikdo to takhle nechtěl, jak jsem to seškrabovala ze slupek, tak jsem zjistila, že to jde celkem efektivně mazat :mrgreen: Byla to docela dobrá pomazánka na chleba bez mléčného základu 8)Jinak dělám polívku se zázvorem
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Já dělám jen poblivku :lol: zrovna mám dýni doma a přemýšlím co s ní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744
11.8.14 19:39

Teď mně zaujal tenhle recept, asi zkusím o víkendu. Jen bych tu dýni neřezala napůl, ale jen odřízla vršek a vydlabala…

Plněná dýně Hokaido

1 dýně Hokaido, 350 g rýže basmati, 200 g kuřecího masa, 1 rohlík, 2 cibule, olivový olej, pepř, sůl, petrželová nať, mletá sladká paprika

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, ochutíme mletou paprikou, solí a pepřem a necháme chvíli odležet. V osolené vodě uvaříme rýži a necháme odkapat přebytečnou vodu. Dýni omyjeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme semena a dužninu. V hrnci v rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou 1 cibuli, přidáme kuřecí maso, všechny ostatní přísady a promícháme. Směsí naplníme půlky dýně Hokaido a dýni pevně omotáme nití. Ve stejném hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou druhou cibuli, vložíme dýni, podlijeme trochou vody a přikrytý hrnec dáme do trouby. Plněnou dýni dusíme v troubě doměkka a občas ji poléváme šťávou a podléváme vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11174
11.8.14 20:05

Dobré jsou dýňové hranolky, zkrátka se dýně nakrájí na hranolky a upeče se v troubě na plechu, lze okořenit, kapka oleje, sůl a mňam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí