Co Vás donutilo opravdu změnit práci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.1.26 11:02

Co Vás donutilo opravdu změnit práci?

Osm let jsem v práci. Kde jsem v podstatě domu jen přežívala. Toxické prostředky, plně pomluv a znevažování, nekonkrétní požadavky vedení, nedostatek informací od nadřízeného. Když už jsem si zvykla a nějak se stav ustálil, dostala se ke mě informace o možném propuštění, musím se přeškolit i na jinou pozici, abych byla pro zaměstnavatele více „použitelná“. Bude to mnohem náročnější za stejný plat, ale já zatím lepší pozici vypsanou neviděla a s tím co jsem zažila se bojím změny, že to bude stejně a nebo ještě horší (kolegové, vedení, přehazování prace na slabší atd).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
297
4.1.26 11:14

Práci jsem měnila kvůli směnám a platu.
Nevim jaké máš možnosti, jakou práci děláš a ani jestli by ses třeba uživila jako OSVČ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8280
4.1.26 11:27

Jednoducha odpoved,
komuniste prevleceni za Havlovy demokraty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.26 11:28

Práci jsem měila kvůli nevyhovující pracovní náplni, nevyhovující prácovní době a nedostatku zakázek a neschopnosti a nezájmu zaměstnavatele s tím něco udělat.

• Citovat
  • Upravit
101424
4.1.26 11:39

Když to v praci zacalo jit od 10 k 5, tak jsem si nasla jinou za vic penez a ve stabilnější firmě.
Nevidim duvod proc být dlouhodobě nekde, kde me to štve. I když ono je taky otázkou, jestli je fakt tak hrozný, nebo jen oznacujes slovem toxické vse, co ti nevyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.26 11:41

Falešný kolektiv vč vedoucí, rozdílný přístup k rozdělování práce mezi kolegy, prostě celkově špatná pracovní atmosféra.
Poslední den mi vedoucí řekla, že až uznám svoje chybné rozhodnutí odejít, tak mám přijít, že mě vezme zpět, ale že si pak budu muset její důvěru opět získat. Za pár měsíců mi volala, že by se mnou chtěla spolupracovat na jednom projektu, protože pracuju na dobré pozici, kde by se ji hodila spolupráce :lol:

• Citovat
  • Upravit
784
4.1.26 12:16

Práci jsem měnila kvůli platu, všechno ostatní bylo super. Ale když jsem si řekla o přidání a dala argument že jsem ve firmě 2 roky, mám pořád stejnou výplatu a jsem v mé pozici jedna z nejschopnějších ve firmě a dělám práci i za ostatní, kteří jsou lépe placení s maji ještě nižší vzdělání, vedoucí mi nabídl zvýšení o 2 tisíce s tím že mě povýšil na pozici kde budu mít ještě více práce. Takže za stejný nebo i pořád nižší plat pozici na ktere jsem byla oproti ostatním více práce. Takže jsem si řekla že když si mě neváží jdu jinde. Řekla jsem mu i že jakmile si něco najdu tak odcházím a na to mi řekl že to bere na vědomí. O 3 týdny později jsem si našla práci kde jsem nyní rok za úplně jiné peníze, a dost se teda divil protože mi nevěřil že fakt odejdu. Po měm odchodu se to tam začlo bortit na hlavu trochu, a litoval že platí více lidem kteří nedělali nic oproti mě a peníze o které jsem si řekla by mi dal, ale to už bylo pozdě. I když jsem tam měla fajn kolegy a kvůli nim jsem byla smutná že odcházím, v nynější práci se mám fajn. Ale taky to už začíná být otázka peněz trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
4.1.26 12:20

Měnila jsem práci, hned potom co jsem se dozvěděla, že stávající bude za 8 měsíců končit. Nebylo to jednoduché, ale jak se říká všude chleba o dvou kůrkách! Ale malinko jsem si dokázala, že se ve svém věku a se svými znalostmi neztratím. Nicméně první dva měsíce, jsem chtěla utéct, potom se to lepšilo a pokud zvládnu následující 3 měsíce, uzávěrek, statistik, vykazů atd. bude to na dobré cestě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.26 13:33

Já jsem pracovala postupně ve dvou automotive korporátech. V obou jsem měla na oddělní super kolegy, práce jako taková mě bavila. Jako poslední jsem pracovala jsem na pozici, která je velmi propojená se samotnou výrobou, takže jsem se velkou část pracovní doby pohybovala ve výrobních prostorách. Pohyb jako takový, komunikace a řešení problémů ve výrobě mi nevadilo. To, co mě udolávalo, bylo chybějící denní světlo a smrad z občas určitě i nebezpečných plastů. Byl tam i dost hluk, ale to mi až tak nevadilo. Co mě ale zabíjelo vnitřně nejvíc, byl chybějící smysl mojí práce. Chodila jsem domů úplně prázdná. Za podpory manžela, dětí, okolí právě studuji učitelství. Šla jsem do školství, aktuálně už i učím. Teď mám krásný pocit, že jsem přesně tam, kde mám být. Práce mě baví, naplňuje,… jen mě ještě trápí stresy okolo dokončení studia.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.26 13:36

Jen ještě dodám, že jsem odešla „za pět minut dvanáct“, jak se říká. Měla jsem tam kolegu, který byl hovado, k lidem se choval hrozně, rád některé ponižoval… byl by to teď můj nadřízený. To byla další věc, co mi na těchto velkých korporátech vadila… jak je tam moc lidí, tak se takový hovada lépe ztratí a ještě se vyhrabou na vedoucí pozice…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.26 14:15

Já jsem odešla po tom, co mě šéf obtěžoval a když jsem ho poslala do háje, rozjel šikanu vůči mně. Bylo to ale toxické prostředí celkově, viděla jsem to už dlouho. Měla jsem odejít dřív. Ale dokud se mě to nedotýkalo přímo, nebrala jsem to tak vážně.
Už je to pár let a co vím, nic se u nich nezměnilo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.26 14:28

Peníze a vztahy. Dokud byl klid a měli jsme aspoň nějaké - nejen finanční - výhody a benefity, člověk by skousl i tu státní almužnu, kompenzovanou aspoň na odměnách párkrát za rok aj.,ale pak přišly určité změny a nesmyslná každodenní buzerace, napětí, až skoro šikana a ještě za pár šupů a odměny řádově o několik tisíc nižší, to už bylo moc. Teď jsem spokojená, i když je práce náročnější, ale aspoň normální lidi, co ocení odvedenou práci víc, než drby a donášení. A to i finančně samozřejmě.
Prosím o ponechání anonymu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.26 15:09

Já byla v první práci přes 10 let, jedna banka. A jak se říká stokrát nic umorilo vola. Pokud jsem makala a mlčela tak dobrý, když jsem se ozvala, tak se to otočilo ještě proti mě… protekční lidi nemakali, ještě mě buzerovali, kluk po škole se tam flakal a rozdával rozumy, pořád to samé do kola… nějak to na mě navalili a naslibovali a skutek utek, v době špičky jsem makala za dva a poté nebylo do čeho píchnout. Plnění termínů co jsou na úkor kvality… arogantní manažeři ani nemluvím, tak jednou toho bylo tolik že jsem si řekla nezkusis nevíš a šla jsem

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.26 15:22

Kvůli vedoucí a kvůli pracovní době, kdy jsem potřebovala být víc svým pánem. I z důvodu péče o děti. Navíc mi ta konkrétní práce nedávala smysl a přestali mi platit za práci navíc. Dlouho jsem s odchodem váhala, ale nakonec jsem si ho dala k narozeninám se slovy - kdy jindy než teď?! :palec:

• Citovat
  • Upravit
37113
4.1.26 15:32

Já měnila práci buď kvůli kolektivu, když sem prostě nezapadla a nebylo mi tam příjemně, nebo kvůli směnám, s dětmi už třeba nemůžu dělat šichty, jako za svobodna, nedá se to zkloubit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat