Co vše do porodnice v Českých Budějovicích?

235
18.9.11 10:21

Co vše do porodnice v Č.B

:-D :-D :-D Krásný den všem maminkám :-) :-) Mám na novopečené maminky, které nedávno rodily v Českých Budějovicích, otázečku :kytka: a to CO VŠE JSTE POTŘEBOVALY SEBOU DO PORODNICE a naopak co jste měly ale vubec nevyužily :kytka: Od županu, kojící noční košile až po toaletní papír :-P od bodíček pro malého, plen až po potřeb pro sebe. Všem předem děkuji za odpovědi. Jistě to pomůže nejen mě. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jancic
18.9.11 10:54

Já rodila před rokem, asi to bude stále stejné. Dostaneš tam vložky pro sebe, poporodní síťované kalhotky, noční košili. Pro prcka zavinovačku, oblečení, plenky (papírové i látkové), krém na zadeček. Mimo kalhotek (my jsme dostali 3) nic není počtově omezené. Jinak s sebou pro sebe košili - na návštěvy (i tak si jí možná zamažeš), župan, kojíci podprsenku, vložky do podprdy (já je nevyužila, prsa se mi nalili až doma), ručník, hyg. potřeby, boty do sprchy (já je stejně nepoužila), pro miminko věci až na cestu domů … A toaleťák samozřejmě dávají :lol: !!! Jinak jsme dostali poporodní balíček, tam bylo pár krémů na zadek apod.

Příspěvek upraven 18.09.11 v 10:57

• Citovat
  • Upravit
jancic
18.9.11 10:56

Jo a s sebou plovací kruh (na nástřih)

• Citovat
  • Upravit
4572
18.9.11 11:06

ahoj :mavam:

ja rodila pred dvema mesici… a doporucuji… pantofle (aby si v nim mohla i do sprchy) pak kosile (kojeneccke) nebo s sirokym rozepinanim.. ucrite vlozky… vice baliku… sitovane kalhotky… jinak plinky dostanes 20ks… ja mela pro jistotu balik s sebou kdyby jsme tam byli dele jak tri dny… pak dostanes masticku na miminko.. urcite nejakou knizku nebo casopis… mee to teda bodlo… telefon nabijecku… kdyz tak k porodu flasku s vodou.. ja lezele ne koze hodinu nez jsem porodila a voda by se hodila… nebo aspon aby jsi se mohla napit po porodu eventuelne nejakou musli tycinku… a urccite zupan :palec: :palec: a pak si pripravit obleceni na cestu domu,jak pro tebe tak miminko :palec: jinak je vse v porodnici k dispozici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
18.9.11 11:07

Ještě telefon, nabíječku a jídlo… mě tam nějak nechutnalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
18.9.11 11:13

My si mohli brát vložky podle potřeby.Tak už to zkrouhli jo syčáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
18.9.11 11:13

A doklady ještě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
18.9.11 11:19

já tam dostala vložky a plínky, kolik jsem chtěla, takže to jsem si vezla zbytečně, a pro prcka krémy a atd jsme taky dostávali, oblečení pro mimi jen až bude odjíždět…

Jinak jak píšou holky, župan, pantofle, doklady, telefon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.9.11 11:47

:srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: děkuji děkuji moooc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.9.11 11:50
MarkyM píše:

Zlatíčko moooc děkuji a jak jsi byla spokojená s porodnicí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
18.9.11 11:51
ZandaU píše:
MarkyM píše:

Já byla spokojená a to jsem tam byla 14 dní.Až na to jídlo teda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.9.11 11:55
MarkyM píše:
ZandaU píše:
MarkyM píše:
Já byla spokojená a to jsem tam byla 14 dní.Až na to jídlo teda :lol:
:srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: tak to je mooooc dobře :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: děkuji děkuji moc a přeji krásný den .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
18.9.11 12:35
MarkyM píše:
ZandaU píše:
MarkyM píše:
Já byla spokojená a to jsem tam byla 14 dní.Až na to jídlo teda :lol:

jidlo stalo opravu za starou backoru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
18.9.11 13:54

já jídlo moc nevím teda, měla jsem dietu kvůli cukrovce a ta teda stála opravdu za nic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
18.9.11 20:58

Na oddělení šestinedělí se ti hodí flašky s pitím (při kojení jsem mívala šílenou žízeň) a pak nějaký sladkosti (při kojení jsem mívala ještě větší chutě na sladký - asi aby bylo mlíko vydatnější a abych měla dost energie).
Holčině vedle na posteli jsem chvílema záviděla mp3ku do uší, protože tam je furt takovej šrumec a miminečka tam plakají, tak jsem si přála taky na chvilku „vypnout“ uši.

Jídlo tedy na štýru - furt jen rohlík, mlíko a máslo dokolečka a k obědu nemocniční klasika (takže žádná protiprdíková dieta pro kojící ženy :-D jeden den třeba kapustovej karbanátek s cibulí - chudák dítě se mi tam svíjelo, až mu sestřička vrazila dudlíka už ve dvou dnech :evil: , nebo třeba pomeranč, kravský mlíko apod., což by mohlo mimčům dělat potíže). Je tam lednička v jídelně k uskladnění, tak ti může příbuzenstvo nosit třeba zakysaný mlíčný nápoje, lepší jogurty s probiotikama atp.

Bez bot bych do sprchy nelezla.

Dostatek ručníků - protože se často sprchuješ, tak aby stihly prosychat.

Brala jsem si i vlastní toaleťák, pže tam je takový ten „nádražácký drapák“ (šedivý, tvrdý, nesavý, na veliké roli), takže na nástřih jau jau jau.

Pokud už dopředu máš nějakou mastičku na hojení nástřihu, tak tu - kolegyňka z pokoje měla gel z dubový kůry a hodně ho chválila, já si koupila už dopředu Hemagel , jiná holčina tam zobala homeopatika na lepší hojení ran (arnika) a na podporu laktace (ricinum).

Hodí se i krém na ruce, pže je tam nakázáno, že si častokrát za den (přinejmenším po přebalování - před kojením) desinfikuješ ruce na pokoji Cutaseptem, tak abys neměla struhadla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková