Co vše pořídit

3.5.16 18:38

Co vse poridit

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co vse poridit pro miminko? Vím že na internetu je plno seznamu ale všude co jsem našla bylo hlavně oblečení. O to mu tak ani nejde. Jde spíše o ty ostatní veci. Bude to naše první miminko tak ať vím co shánět a co budeme potřebovat. Miminko se má narodit v říjnu. Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
87
3.5.16 18:41

Ahoj, všude toho píšou mraky… třeba hned první odkaz na,,výbavička pro miminko" je http://www.promrnousky.cz/…-pro-miminko … máš to v kategoriích oblečení, přebalování,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.16 18:48

@Aiky Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
3.5.16 18:51

Hlavně pevný nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
3.5.16 19:32

Tady posílám další odkaz, ze kterého jsem taky čerpala
 http://www.mamaaja.cz/…miminko.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
3.5.16 19:32

Mimco se narodilo v zari a opravdu jsem vyuzila krome obleceni:
Kocarek, vajicko, Teply fusak do kocarku, teply rukavnik, tak 2 obyc deky a jednu s dirami na pasy do vajicka, zavinovacky 3ks, osusky 2, latkove pliny 20?, postylku, perinu, povleceni, cestovni postylku (mam v obyvaku), prebalovaci stolek (ale zvladnes to i na gauci, posteli…), vanicku, teplomer do vody, polstarek pod hlavu do vanicky, hrebinek, nuzky na nehty, monitor dechu, mela jsem i cestovni monitor pripinaci na plinku, polohovaci polstarek (aby mel hezky kulatou hlavicku), dudliky, lahvicky (kupuj jednu znacku aby to melo stejnou savicku), odsavacku na mleko, ohrivacku lahvi (nekojim), houpaci lehatko (pomocnik k nezaplaceni), hrazdicku na zem, odsavacku sopliku na vysavac, el. teplomer a nejakou kosmetiku a zakladni leky, myslim, ze to je vse…spatne pil, tak jsem ho po kazdem piti musela vazit, vahu jsem si pujcila v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
3.5.16 19:36

A ještě jedna hodně obšírná
http://m.mrnous.com/…pro-miminko/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
3.5.16 19:48

Ono záleží co kdo preferuje, je spousta " vychytávek", které vůbec nevyužijete a jiné bez kterých se neobejdete. Jedna maminka hodně využije např teploměr do vody, jiná ho vůbec nepotřebuje, je to dost individuální. Já nejvíc využila komodu na pebalování+ přebalovací podložku, kočárek(chtěla jsem velkou hlubokou korbu, houpací), vaničku, lehátko do vaničky, plenkové osušky, atd. u prvního dítka nástavec na váhu, odsávačku, u druhého jsem některé věci vůbec nepotřebovala. Opravdu je dobré pročíst seznam a popřemýšlet co asi budete potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
3.5.16 20:00

Ahoj, tak to je různé, někdo je náročnější, někdo si vystačí jen s některými věcmi, ale zkusím poradit, mám dítka dvě :-)

Tak určitě min 25 látkových plen-já jich měla snad 40 :D
zavinovačka
později spací pytel
HODNĚ jsme využili velikých plen, malou jsme balili jako mumii-lépe spala

odsávačku hlenů-tak u první dcery jsem měla na vysavač-vysaje vše, ale v paneláku uprostřed noci nic moc :D Druhé dceři jsem koupila tu na baterky

déle kapičky na prdíky (je jich hodně druhů), paralen čípky, gázové čtverečky, 60 % líh, něco do nosu při rýmě, teploměr do zadečku a já k tomu ještě pořádila čelní+ušní teploměr, uchošťoury, nůžky s kulatou špičkou, hřebínek, krém na opruzeniny-sudocreme, rybilka atd

nějakou kosmetiku-ze začátkuse dává jen malinko do vody, slunečnicoý olej na mazání, já používám kosmetiku od SebaMed-naprostá spokojenost

Alespoň dvě deky na výměnu

Fusak-mám dva, jened huňatý, druhý lehčí

kočárek, rukávník-není samozřejmně nutnost

autosedačka

vanička-s kyblíkem zkušenost nemám, do vaničky jsem si koupila lehátko, to jsme využili i potom ve vaně

Přebalovací pult-neměla jsem, koupla jsem si jen tu podložku a přítel ji přidělal na postýlku

postýlku-alespoň 3 prostěradla, ze začátku jsou potřeba, podložku na matraci, peřinku a dvoje povlečení-ostatní dle vkusu-např. nebesa

první dceru jsem kojila, u druhé to nešlo-takže několik lahviček, saviček, ohřívačku

nosítko nebo šátek-také není nutné

váhu-tu nám ale půjčila domů dětská dr, takk ji snad nebudeš potřebovat

chůvičky-bez nich by jsme se neobešli, bydlíme v baráku a chceme aby měla maláv pokoji klid, tak ji tam zavíráme dveře

lehátko-na to jsem nedala dopustit

hrací deka-nehrne se jako klasická deka

Osušky alespoň tři

kojící polštář-ten jsem neměla

a ještě jsem zapoměla na ortopedickou plínku, měla jsem dvě, jedna vyšla do stovky-bavlněná plenka na jednorázovce potom neklouže a nehrne se, když má miminko široké balení.

snad jsem na nic nezapoměla :mavam:

Příspěvek upraven 03.05.16 v 20:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
3.5.16 20:03

Ty veci na dokrmovani bych asi rsila pripadne na posledni chvili z porodnice treba, ja jsem pro sichr mela neco doma, ale kojila jsem plne a neuzilo si to ani druhe dite. Nepouzite a je v tom taky dost penez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.16 20:12

@Bebepe @Lucikule Holky strašně moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.16 20:16

@edyta @Lucikule Dekuji moc za rady

• načítám...
  • Citovat