Co vše vyřešit?

8
1.3.23 09:55

Co vše vyřešit?

Ahoj, chtěla jsem se poradit. S ex jsme se rozešli. Máme spolu 2leteho syna. Majetek spolu nemáme svoji taky nejsme. Zatím spolu žijeme v jeho domě ale brzy se budu stěhovat do podnájmu. Co vše si musím zařídit? Na alimentech jsme se domluvili teď stačí to sepsat u právníka. A co dál? Četla jsem že musím k soudu ohledně převzetí malého do mé péče. Doufala jsem že se to bez soudu obejde. Byl někdo ve stejné situaci? Co první si mám zařídit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14899
1.3.23 10:15

Tak když jste se jen rozešli a jste schopni se dohodnout, tak se to bez soudu obejde. Ale na alimenty bys papír pro jistotu mít měla, i třeba kvůli tomu, že by ses dostala do nějaké situace, kdy bys potřebovala zadat o nějaké dávky. Jinak ho taky defakto nepotřebujes :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
1.3.23 10:18

@Semtex právě známá říkala že musím Mít rozsudek od soudu že je malej v mé péči. Já právě myslela že když nejsme svoji se tohle řešit nemusí 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37262
1.3.23 10:22

Tak jestli se dohodnete, tak žádný rozsudek nepotrebujes. Ale když pak budeš třeba čerpat dávky, tak by se počítal i prijem otce dítěte, nebyla bys jako samozivitelka. Pokud je na chlapa spoleh a bude alimenty platit a nechceš dávky od státu, tak soud nepotrebujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14899
1.3.23 11:20
@Biana85 píše:
@Semtex právě známá říkala že musím Mít rozsudek od soudu že je malej v mé péči. Já právě myslela že když nejsme svoji se tohle řešit nemusí 8o

Ne, pokud jste nebyli sezdani, nemusí se to u soudu řešit, pokud jste oba normální a umíte se na péči o dite a penězích domluvit ;) jak to ale někde začne haprovat, stejně se k tomu soudu asi dostanete, ty víš, jakou mate situaci. Pokud ti hrozí zadani o dávky, tak tam musis mít logicky potvrzeno vše a doložit péči i alimenty. Ale já třeba byla s malým sama a nezadala jsem, vyšla jsem dobre i z výplaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna