Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Proč sis pořizovala dítě s někým, kdo má v dnešní době plat 17000 Kč a alimenty k tomu?
Hlava mi to nebere.
Nevím nevím, čekáš miminko a nemáte rezervu ani 5000? Nedaly by se s ex domluvit splátky?
Já si myslím že i když se to bude řešit soudně a bude znát přítelův plat, a veškeré výdaje co máte, těžko po něm budou chtít peníze když nemá. Ta jeho ex je teda pěkná svině. Nejde třeba abyste časem šli do levnějšího? Navíc, mají někde černé na bílém že má platit alimenty těch 3.500 kč? Jestli ano tak EXka má asi smolíka.
@alisekR kdybych se ptala na tohle, založim jinou diskuzi. Nevíš, co bylo a nebylo. Proč to teď tak je, tak se k tomu prosím nevyjadřuj, pokud to není to, na co se ptám. Dekuji
@Anonymní píše:
Zdravím,Potřebuji poradit. Mám přítele, který je rozvedený a má jedno 15lete dítě. S ex se rozešli ve špatném. Platí ji alimenty, každý měsíc. V dohodě mají, že má přispívat na kapesné a k tomu na veškeré potřeby do školy a pod. Teď k tomu. Žijeme spolu asi 3 roky. Bohužel za poslední dobu nemáme žádné peníze. Já jsem otěhotněla, a jelikož mám dost rizikové těhotenství, musím být doma. Takže téměř žádný příjem. Přítel dělá ve fabrice a bere 17 tis. Já se starám o domácnost, vařím a platím mu cestu do práce. On platí nájem, který činí cca 13tis. + 3,500 alimenty. Cca ušetříme 2 tis měsíčně. Což není mnoho. Je to týden zpět, kdy ho ex oslovila přes právníka, že má okamžitě přispět na kapesné a okamžitě zaplatit půlku pobytu do zahraničí pro dítě. ( Za mě když naší neměli, nikam se nejelo a ziju…) Celkově to činí asi 5000 Kč. On ty peníze nemá a rozhodně si nebude půjčovat. Já mám peníze našetřené, ale to jde pro naše dítě. Nechci, aby nemělo nic. Velká částka to taky není.
Teď otázka, co má dělat? Ex (přes právničku) celkem vydírala, že ho dá k soudu. Ale on nemá peníze. Co má dělat? Má přispět alespoň placnu 500 Kč a říct, že víc nemá? My ty peníze nemáme. Co když ho pošle k soudu. Bude se počítat, že se snaží něco poslat, nebo ho donutí to zaplatit? V péči to mají napsané, že má dávat polovinu, ale on prostě nemá.
Fakt jsem v koncích. Prosím o normální rady. Praci novou si snažil najít a já pracuji k tomu brigádne z domova.
Moc děkuji za odpovědi, ráda dovysvetlim.
A ty neumíš počítat, že si zadelas na dítě s chlapem, co bere v dnešní době 17 tisíc čistého?
Ono s věkem děti prostě náklady rostou.
A předpokládám, ze ta ex se s tím právníkem (který nebude zadarmo) asi nevytasila jen tak z čistá jasná jen kvůli platbě zájezdu…
Příspěvek upraven 25.02.23 v 23:16
@Micilin alimenty platí bez problémů. Jsme teď dost v těžké situaci. Ale ex po něm chce půlku na každou hovadinu. Kdyby šlo o brýle, ale o zájezdy a takový a moc dobře ví, že teď ty peníze nemá.
@Anonymní píše:
@Micilin alimenty platí bez problémů. Jsme teď dost v těžké situaci. Ale ex po něm chce půlku na každou hovadinu. Kdyby šlo o brýle, ale o zájezdy a takový a moc dobře ví, že teď ty peníze nemá.
Tak ať ji pošle do hajzlu. Peníze nemám smůla. Těžko si je vycucá z prstu. ![]()
@Svistice jak píšu, neřeším tady vůbec nás, ale to, co požaduje jeho ex. Držte se prosím příspěvku. Ano, najednou chce prachy na zájezd. Rok se mu ani neozvala.
@Anonymní píše:
@Lu66 alimenty jsou dány soudem
No a teda těch 3.500 jo? Tak má platit 3.500 a víc pokud vím NEMUSÍ ne ![]()
@Lu66 ona má to dítě v péči a v dokumentech od soudu je, že má platit alimenty. Ty platí. Pak tam je, že by měl přispívat polovinou- peníze nemá. Proto mě zajímalo, jestli není lepší, aby poslal nějakou kacku a aby alespoň byla vidět snaha.
@Anonymní píše:
@Lu66 alimenty jsou dány soudem
Hele a fakt bere 17 cistyho? Jsi si jista? Aby tr nehoupal.
Jinak si myslim, ze to dopadne „dobre“. Treba dostane splátkový kalendar, pripadne to zamítnou. Spis res, jak vyjdete az budes mit rodicak.
@Anonymní píše:
No dítě je jeho, takže proč by nemohla chtít po jeho otci půlku (navíc, když se tak dohodli)? ![]()
Ono jako tři a půl tisíce nejsou na pubertaka žádný vejvar. Jen skoro tisícovku projí v rámci obědu ve škole, minimálně zbytek doma. Kde jsou pak náklady na ošacení, obuv, věci do školy, volnočasové aktivity…
@Svistice nedohodli. Soud to tak dal. Kdybyste ji znali,… Není to normální člověk a fetuje. A přítel s platem nelže…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Zdravím,
Potřebuji poradit. Mám přítele, který je rozvedený a má jedno 15lete dítě. S ex se rozešli ve špatném. Platí ji alimenty, každý měsíc. V dohodě mají, že má přispívat na kapesné a k tomu na veškeré potřeby do školy a pod. Teď k tomu. Žijeme spolu asi 3 roky. Bohužel za poslední dobu nemáme žádné peníze. Já jsem otěhotněla, a jelikož mám dost rizikové těhotenství, musím být doma. Takže téměř žádný příjem. Přítel dělá ve fabrice a bere 17 tis. Já se starám o domácnost, vařím a platím mu cestu do práce. On platí nájem, který činí cca 13tis. + 3,500 alimenty. Cca ušetříme 2 tis měsíčně. Což není mnoho. Je to týden zpět, kdy ho ex oslovila přes právníka, že má okamžitě přispět na kapesné a okamžitě zaplatit půlku pobytu do zahraničí pro dítě. ( Za mě když naší neměli, nikam se nejelo a ziju…) Celkově to činí asi 5000 Kč. On ty peníze nemá a rozhodně si nebude půjčovat. Já mám peníze našetřené, ale to jde pro naše dítě. Nechci, aby nemělo nic. Velká částka to taky není.
Teď otázka, co má dělat? Ex (přes právničku) celkem vydírala, že ho dá k soudu. Ale on nemá peníze. Co má dělat? Má přispět alespoň placnu 500 Kč a říct, že víc nemá? My ty peníze nemáme. Co když ho pošle k soudu. Bude se počítat, že se snaží něco poslat, nebo ho donutí to zaplatit? V péči to mají napsané, že má dávat polovinu, ale on prostě nemá.
Fakt jsem v koncích. Prosím o normální rady. Praci novou si snažil najít a já pracuji k tomu brigádne z domova.
Moc děkuji za odpovědi, ráda dovysvetlim.