Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@ontarova.stara píše:
Brigada by neuskodila predevsim tady panu oplodnitelovi.
To bezesporu (na tom ani není nic k řešení), nicméně i tak si myslím, že i syn by mohl přispět (i když třeba přispívá a jen to tu není zmíněno…a v žádném případě nemyslím příspěvek na jídlo atd. ale příspěvek na ten zahraniční pobyt, kam bezesporu chce) ![]()
Co příspěvek na bydlení, zkoušeli jste si podat zadost? A jinak chlap jinou práci, i za cenu dojíždění nebo bydliště jinde.
V dalším věcem se raději vyjadřovat nebudu.
@Anonymní píše:
Zdravím,Potřebuji poradit. Mám přítele, který je rozvedený a má jedno 15lete dítě. S ex se rozešli ve špatném. Platí ji alimenty, každý měsíc.V dohodě mají, že má přispívat na kapesné a k tomu na veškeré potřeby do školy a pod. Teď k tomu. Žijeme spolu asi 3 roky. Bohužel za poslední dobu nemáme žádné peníze. Já jsem otěhotněla, a jelikož mám dost rizikové těhotenství, musím být doma. Takže téměř žádný příjem. Přítel dělá ve fabrice a bere 17 tis. Já se starám o domácnost, vařím a platím mu cestu do práce. On platí nájem, který činí cca 13tis. + 3,500 alimenty. Cca ušetříme 2 tis měsíčně. Což není mnoho. Je to týden zpět, kdy ho ex oslovila přes právníka, že má okamžitě přispět na kapesné a okamžitě zaplatit půlku pobytu do zahraničí pro dítě. ( Za mě když naší neměli, nikam se nejelo a ziju…) Celkově to činí asi 5000 Kč. On ty peníze nemá a rozhodně si nebude půjčovat. Já mám peníze našetřené, ale to jde pro naše dítě. Nechci, aby nemělo nic. Velká částka to taky není.
Teď otázka, co má dělat? Ex (přes právničku) celkem vydírala, že ho dá k soudu. Ale on nemá peníze. Co má dělat? Má přispět alespoň placnu 500 Kč a říct, že víc nemá? My ty peníze nemáme. Co když ho pošle k soudu. Bude se počítat, že se snaží něco poslat, nebo ho donutí to zaplatit? V péči to mají napsané, že má dávat polovinu, ale on prostě nemá.
Fakt jsem v koncích. Prosím o normální rady. Praci novou si snažil najít a já pracuji k tomu brigádne z domova.
Moc děkuji za odpovědi, ráda dovysvetlim.
Takže mají dohodu, to znamená, že se na ní spolu dohodli. Jak se tedy mohl na něčem takovém domluvit, když na to nemá? A do toho ještě další dítě? Opravdu má přítel jen 17tis? To snad ani není možný ![]()
@Anonymní píše:
@hanka.br. by mě zajímalo, kdyby si jezdila přes 10 let kamionem a byla jednou možná za dva tydny doma, aby si získala peníze na splacení dluhu, zda by ti dítě říkalo mami
Stryc jezdi s kamionem a jeho tri deti mu normalne tati rikaji. Ale to bude tim, ze on je ma rad a pecoval o ne (vsichni 3 uz jsou dospeli).
@Perníček22 píše:
To bezesporu (na tom ani není nic k řešení), nicméně i tak si myslím, že i syn by mohl přispět (i když třeba přispívá a jen to tu není zmíněno…a v žádném případě nemyslím příspěvek na jídlo atd. ale příspěvek na ten zahraniční pobyt, kam bezesporu chce)
Jaký syn? Vždyť mluví o tom, že,,holka taky hulí!".
@Perníček22 píše:
To bezesporu (na tom ani není nic k řešení), nicméně i tak si myslím, že i syn by mohl přispět (i když třeba přispívá a jen to tu není zmíněno…a v žádném případě nemyslím příspěvek na jídlo atd. ale příspěvek na ten zahraniční pobyt, kam bezesporu chce)
No ono si najit v 15 brigadu neni jen tak, musi mit hotovou ZS.
@arinecka píše:
Takže mají dohodu, to znamená, že se na ní spolu dohodli. Jak se tedy mohl na něčem takovém domluvit, když na to nemá? A do toho ještě další dítě? Opravdu má přítel jen 17tis? To snad ani není možný
On ma podle me vic, ale plati dluhy. ![]()
@VitaminC píše:
Me po-s-er na holy zada. Tady uz chybi jen „nechty“.
Ještě kabelky a kadeřník ![]()
@arinecka píše:
Ještě kabelky a kadeřník
Tady drogy, ex si určitě kupuje drogy.
@arinecka Možný je to zcela normálně v oblasti gastronomie, služeb atd se bohužel často ještě pořád objevuje nešvar minimum na pásku ostatní bokem
@Anonymní píše:
@xtonda už zkoušíme. Přítel hledá jinou práci. Jsme v pořadníku
v poradniku? v jakem poradniku? to bylo snad za komancu, ne?
@ludmilaadamkova píše:
@arinecka Možný je to zcela normálně v oblasti gastronomie, služeb atd se bohužel často ještě pořád objevuje nešvar minimum na pásku ostatní bokem
pracuje v továrně, takže ten plat je nereálný. Určitě platí dluhy. Proto by mu alimenty ani nesnížili, to nikoho nezajímá, že dluží
@vokishka píše:
pracuje v továrně, takže ten plat je nereálný. Určitě platí dluhy. Proto by mu alimenty ani nesnížili, to nikoho nezajímá, že dluží
Otazkou je, za koho ty dluhy plati. Moc neverim (na rozdil od zakl.), ze chlap, ktereho nezajima vlastni dite, nema k nemu zadny vztah a nechce mu dat navic ani korunu, by je velkoryse splacel za svou ex.
Nečetla jsem cele, ale tipuju, ze je v insolvenci. A pokud hledá jinou práci a má řidičák na kamion a zkušenosti, nevěřím, ze nemůže najit. Třeba řidiče autobusu berou snad nonstop a doma je každý den. Ex snad úplně chudák nebude, když svou polovinu těch “nesmyslných” nákladu na dítě má.
A všichni rozvedení mají dluhy kvůli ex, to je snad nějaký mor.
@jkra píše:
Tady drogy, ex si určitě kupuje drogy.
Psala něco ve smyslu, že je fetka ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat