Peníze a peníze..

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
6116
26.2.23 16:00
@Anonymní píše:
@SlečnaDahlia není to moje dítě, prostě mě nezajímá a v životě zajímat nebude, je to prostě něco, co pro mě neexistuje. Ani korunu nedám. Zase urážky. Očividně to nemáš v hlavě taky v pořádku :)

Je to dítě tvého chlapa. Takže ať chceš nebo nechceš, tak pro tebe existuje. Vůbec to nezáleží na tom, jestli chceš nebo ne, to je prostě danost, kterou nezměníš a kdákat si můžeš, jak chceš. Tys měla plnou svobodu se rozhodnout o tom, že žádné cizí dítě v životě nechceš, předtím, než jsi se nechala oplodnit chlapem, který už jedno dítě má. To dítě existuje a tvůj chlap je jeho otec. Tvoje chyba.

No, zato o tom, co máš v hlavě ty, si tady umíme udělat obrázek všichni. Chudák to nenarozené dítě, chovat se takhle moje matka, mluvit takhle o mém sourozenci a mít takový charakter, tak bliju.

• načítám...
42481
26.2.23 16:00

TVL, mám dost. Nechám to na božích mlýnech.

• načítám...
Anonymní
26.2.23 16:02

@Monchichik nezajímá se, protože nemá vztah k němu, snažil se ji brát na výlety ale úplně na něj kašlala, tak to vzdal. Protože ex ji ockovala. A z vlastní zkušenosti vím, že matky mají na děti vliv větší, než otcové. A pokud se chtěla ex pomstít, tak jí to vyšlo. On to vzdal a už k tomu dítěti nic necítí, dostal druhou šanci a snaží se. A jestli se přestane snažit mi je jedno. Já se dokážu postarat i sama a nejsem svi@e, k čemu by mi byl, kdyby se nestaral? K ničemu, jenže on se stará a můžu mu věřit. Já dost obětovala, on taky. Jsme šťastní a budeme.

• Upravit
ontarova.stara
@Anonymní píše:
@ontarova.stara a na tebe někdo vlezl? Nevíš o situaci nic. Tak proč zbytečně urážet.

Jo, dokonce nekdo, kdo sedmnact nevydelaval ani pred dvaceti lety po skole a stara se s veskerou peci o sve deti, byt jedno uz je dospele. Na tebe holt vlezla jen tahle existence, o kterou by si normalni zenska neoprela ani kolo. Normalni rodic se o dite stara, poskytuje mu nejen alimenty, ale i podporu. A normalni partner ho v tom podporuje, i kdyz to dite neni jeho, protoze situace se obvykle opakuji a lide se nemeni.

• Upravit
6116
@Da12 píše:
Když peníze nemá, tak co by posílal. Alimenty platí a ať to dá klidně bývalá k soudu. Pokud je to skutečně tak, že bere tak málo, tak mu těžko soud může nařídit platit víc. Vzhledem k jeho nízkému platu mu naopak možná ještě alimenty sníží nebo až se vám narodí dítě, tak mu je může snížit.

Akorát, že podle dohody měl platit i polovinu mimořádných výdajů. Které panáček taky neplatí. Ono to nefunguje tak, že tatínek si bude někde pracovat div ne za minimálku, pro hledání jiné práce nehne zadkem a jeho děti se budou živit ze vzduchu, protože on chudáček nemá. On mu ten soud taky klidně může vypočítat výživné z částky, která je obvyklá jako mzda za práci, na kterou má věk, zdraví a vzdělání.

• načítám...
Anonymní
26.2.23 16:04

@SlečnaDahlia to dítě mě nezajímá a zajimat nebude. I kdyby bylo v problémech apod. Jsou to jeho problémy a problémy matky. Nikdy to dítě nepřijmu a tím to končí. Existuje to jo, ale pro mě ne. A nehodlám na tom nic měnit. A znám spousta lidí, co nepřijme dítě toho druhého a světě div se, vše je ok. A nikdo je nenutí.

• Upravit
Anonymní
26.2.23 16:05

@ontarova.stara kdyby nebyla jeho ex svi@e, ráda bych pomohla. Takže ať si dělají co chtějí. Ani halíř ode mě nedostanou.

• Upravit
32125
26.2.23 16:06

@ontarova.stara No já zase moc nevěřím tomu, že by dělal za 17 tisíc…dluhy asi platí, ale svoje…

• načítám...
Anonymní
26.2.23 16:07

@SlečnaDahlia to asi těžko, tohle vím jak funguje. Díky bohu, že v péči tu holku má matka. Jemu odpadly naprosto všechny starosti a oba dva jsme za to rádi. Protože dotovat další sociální případ je akorát ztráta času.

• Upravit
647
26.2.23 16:07

Vy se k sobe hodite :srdce:. Dve socky postavenim i smyslenim.

• načítám...
Anonymní
26.2.23 16:08

@Monchichik dluhy doplatil. Firma končila, tak ho donutili, aby skončil. Blbec to podepsal. Nedostal ani korunu. Ale o tom jsem nevěděla.

• Upravit
Anonymní
26.2.23 16:09

@Lendava já mám vše y co potřebuji. Nepotřebuji další hladový krk, který nechodí na brigádu a kašle na vše. Ať si ji živí matka. Očividně na to taky nemá. Za to, jak se ta holka chovala, neuvidí nic. A ex taky ne

• Upravit
33659
@Anonymní píše:
@arinecka pomáhat mu nebudu. Není to moje dítě a i kdyby potřebovalo pomoct, od toho má matku.

Jo, to tady pises porad dokola, vsichni vime, ze to neni tvoje dite. Hmm, i kdyby potrebovalo pomoc, tak smula, i kdyz mama fetka, otec na prd, tak ty nepomuzes. Cim dal tim lepsi.

• načítám...
ontarova.stara
@Anonymní píše:
@ontarova.stara kdyby nebyla jeho ex svi@e, ráda bych pomohla. Takže ať si dělají co chtějí. Ani halíř ode mě nedostanou.

Vsak nikdo nechce, abys jim neco posilala ty a dokonce ani neco navic. Stacilo by, aby slapl do pedalu otec a hradil to, co ma v rozsudku, coz je polovina mimoradnych vydaju.

A i kdyby matka byla jakakoliv, to decko za to nemuze, minimalne bych se jako rodic zamyslela, co ja jsem udelala spatne, co jsem mohla udelat jinak a proc je situace takova, jaka je.
Opravdu veris, ze az se rozejdete, bude k vasemu spolecnemu velkorysejsi?

• Upravit
6116
@Anonymní píše:
@Monchichik nezajímá se, protože nemá vztah k němu, snažil se ji brát na výlety ale úplně na něj kašlala, tak to vzdal. Protože ex ji ockovala. A z vlastní zkušenosti vím, že matky mají na děti vliv větší, než otcové. A pokud se chtěla ex pomstít, tak jí to vyšlo. On to vzdal a už k tomu dítěti nic necítí, dostal druhou šanci a snaží se. A jestli se přestane snažit mi je jedno. Já se dokážu postarat i sama a nejsem svi@e, k čemu by mi byl, kdyby se nestaral? K ničemu, jenže on se stará a můžu mu věřit. Já dost obětovala, on taky. Jsme šťastní a budeme.

To, že dítě nemá vztah ke svému otci, není vina toho dítěte. Jestli tvůj chlap nepochopil, že o vlastní dítě je třeba se starat i jinak než tak, že ho občas milostivě vezme na výlet, tak nou komentář. Normální chlap, normální otec by v té době, kdy to bylo aktuální, klidně vysoudil u svého vlastního dítěte střídavou péči, normální chlap se fakt nesmíří s tím, že děcko „nemá vztah“, i kdyby ho ex stokrát očkovala. Jenže on ten tvůj charakter nechtěl, že jo. Protože o děcko se mu stará ta zlá ex, která dítě očkuje a fetuje (a tohle všechno ty víš, přestože v době, kdy dítě bylo malé, jsi u toho ani vzdáleně nebyla). A teď najednou, s druhým dítětem a ještě méně penězi než tehdy to bude milující úžasný a skvělý tatínek roku. Že se na sebe vůbec můžeš podívat do zrcadla, fakt, nesoudná, naivní, bezdětná a jen kydáš na mámu jiného dítěte, kterou tvůj dáreček nechává ve srabu.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna