Peníze a peníze..

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
15504
26.2.23 07:18
@Anonymní píše:
@SlečnaDahlia jeho dítě mě nezajímá. A zajímat nebude.

Buď v klidu. Toho tvého šikulu s holou prd. elí brzy zajímat nebude ani vaše společné dítě. Velmi brzy si vyzkoušíš život samoživitelky. A budeš velmi ráda, když vůbec těch 3500 vysoudíš. :mrgreen:
A docela bych ti to i přála. Aspoň bys tady pak nemlela takové sr. ačky.

Fakt je to doopravdy? Není to zas jen nějakej trapnej troll?

• načítám...
15504
26.2.23 07:20
@ontarova.stara píše:
Holky, trochu ucty a empatie k zakladatelce, ktera ma tak dobre srdecko, ze se ujala i zjevne retardovaneho muze. Na jizdenky mu dava, resi za nej nastrahy bezneho zivota a nevaha za nej ani pokladat dotazy v jame lvove (tj.na emiminu). A ja ji fandim, takovy altruismus se jen tak nevidi. Navic na chranenou dilnu je sedmnact cisteho moc pekny vydelek :kytka:.Zakladatelko, o prispevek na peci (na partnera) jsi zkousela zadat?

:mrgreen: To mě pobavilo. :mrgreen: Díky :kytka:

• načítám...
13974
26.2.23 07:21

O když jsi troll, ale či na to napsat holka zlata… těhotná s chlapem, který není schopny vydělávat a jediný argument je je, ze byvalka fetuje a dítě vlastně taky :zed: :zed: :zed: … no, takového chlapa bych fakt nechtela…

• načítám...
16995
26.2.23 07:22

Oprostím se od soudů, asi ti těhotenství už trochu zatemnilo mozek, ale ve vašem případě bych:
1. Poslala těch 500
2. Podala návrh na snížení alíků(když se bojíte soudů)
3. Vyžadovala bych od ex učtenky za mimořádné výdaje
4. Syslila a myslela na to, že do roka a do dne můžeš být samoživitelka i ty.
5. Partnera bych donutila najít si jinou práci - kdo chce opice, musí mít na banány.
6. Domluvila bych se s partnerem, že místo tebe půjde na rodičák - určitě vyděláváš víc než on (podle stylu vyjádřování minimálně generální manažerka středně velkého podniku).

A chtělo by to trochu pokory - víš jak, na emiminu platí, jak se do diskuze volá, tak se z ní ozývá..

• načítám...
ontarova.stara
26.2.23 07:23
@Pidulka1991 píše:
O když jsi troll, ale či na to napsat holka zlata… těhotná s chlapem, který není schopny vydělávat a jediný argument je je,ze byvalka fetuje a dítě vlastně taky :zed: :zed: :zed: … no, takového chlapa bych fakt nechtela…

A nefetuje i zakladatelka? To jedine by totiz vysvetlovalo, proc si nekdo udela s takovym dareckem dite.

• Upravit
316
26.2.23 07:24

Neprestavam sa cudovat, co vedie mladu babu, aby si zavesila na krk chlapa, opovrhovala jeho dietatom z predosleho vztahu a dalsie dieta si s nim zriadila. Financie o hovne, ale hlavne, ze na exku len kyda.

Aky vztah myslis, ze bude mat k tomu vasmu, ked sa k tomu prvemu nema?

Normalne dno.

• načítám...
1292
26.2.23 07:26
@Anonymní píše:
Zdravím,

Potřebuji poradit. Mám přítele, který je rozvedený a má jedno 15lete dítě. S ex se rozešli ve špatném. Platí ji alimenty, každý měsíc. V dohodě mají, že má přispívat na kapesné a k tomu na veškeré potřeby do školy a pod. Teď k tomu. Žijeme spolu asi 3 roky. Bohužel za poslední dobu nemáme žádné peníze. Já jsem otěhotněla, a jelikož mám dost rizikové těhotenství, musím být doma. Takže téměř žádný příjem. Přítel dělá ve fabrice a bere 17 tis. Já se starám o domácnost, vařím a platím mu cestu do práce. On platí nájem, který činí cca 13tis. + 3,500 alimenty. Cca ušetříme 2 tis měsíčně. Což není mnoho. Je to týden zpět, kdy ho ex oslovila přes právníka, že má okamžitě přispět na kapesné a okamžitě zaplatit půlku pobytu do zahraničí pro dítě. ( Za mě když naší neměli, nikam se nejelo a ziju…) Celkově to činí asi 5000 Kč. On ty peníze nemá a rozhodně si nebude půjčovat. Já mám peníze našetřené, ale to jde pro naše dítě. Nechci, aby nemělo nic. Velká částka to taky není.

Teď otázka, co má dělat? Ex (přes právničku) celkem vydírala, že ho dá k soudu. Ale on nemá peníze. Co má dělat? Má přispět alespoň placnu 500 Kč a říct, že víc nemá? My ty peníze nemáme. Co když ho pošle k soudu. Bude se počítat, že se snaží něco poslat, nebo ho donutí to zaplatit? V péči to mají napsané, že má dávat polovinu, ale on prostě nemá.

Fakt jsem v koncích. Prosím o normální rady. Praci novou si snažil najít a já pracuji k tomu brigádne z domova.

Moc děkuji za odpovědi, ráda dovysvetlim.

:oops:

Záleží na tom, co přesně je napsáno v tom rozsudku od soudu. Povětšinou jsou vyčísleny pouze alimenty a zbytek je na dohodě.
Kdybyste měli další soud, dost pochybuji, že s těmi příjmy co má by mu alimenty zvedly, max o malinko. Takže toho bych se nějak více nebala. 8)
Souhlasím s tím, že minimálně z lidského hlediska by se měl jako otec podílet více než jen alimenty, nicméně co by vadilo me, tak to, že mu má přispět na pobyt v zahraničí, ani by se s tátou (buď on a nebo ex) domluvili. V těchto věcech by za mě rodiče měli být schopni se domluvit a ne se stavět před hotovou vec :nevim: No, osobně bych po mladém chtěla i nějaký příspěvek na to (v 15ti mu nějaká brigáda určitě neuskodi).
3500Kc je fakt málo na pubertaka, ale je tu i druhý aspekt, pokud nemáte…tak nemáte…co s tím…
Z vlastních (tvych) rezerv bych to neplatila, nech si ty peníze, budeš je potrebovat :hug:

• načítám...
74217
26.2.23 07:27
@Anonymní píše:
Zdravím,

Potřebuji poradit. Mám přítele, který je rozvedený a má jedno 15lete dítě. S ex se rozešli ve špatném. Platí ji alimenty, každý měsíc. V dohodě mají, že má přispívat na kapesné a k tomu na veškeré potřeby do školy a pod. Teď k tomu. Žijeme spolu asi 3 roky. Bohužel za poslední dobu nemáme žádné peníze. Já jsem otěhotněla, a jelikož mám dost rizikové těhotenství, musím být doma. Takže téměř žádný příjem. Přítel dělá ve fabrice a bere 17 tis. Já se starám o domácnost, vařím a platím mu cestu do práce. On platí nájem, který činí cca 13tis. + 3,500 alimenty. Cca ušetříme 2 tis měsíčně. Což není mnoho. Je to týden zpět, kdy ho ex oslovila přes právníka, že má okamžitě přispět na kapesné a okamžitě zaplatit půlku pobytu do zahraničí pro dítě. ( Za mě když naší neměli, nikam se nejelo a ziju…) Celkově to činí asi 5000 Kč. On ty peníze nemá a rozhodně si nebude půjčovat. Já mám peníze našetřené, ale to jde pro naše dítě. Nechci, aby nemělo nic. Velká částka to taky není.

Teď otázka, co má dělat? Ex (přes právničku) celkem vydírala, že ho dá k soudu. Ale on nemá peníze. Co má dělat? Má přispět alespoň placnu 500 Kč a říct, že víc nemá? My ty peníze nemáme. Co když ho pošle k soudu. Bude se počítat, že se snaží něco poslat, nebo ho donutí to zaplatit? V péči to mají napsané, že má dávat polovinu, ale on prostě nemá.

Fakt jsem v koncích. Prosím o normální rady. Praci novou si snažil najít a já pracuji k tomu brigádne z domova.

Moc děkuji za odpovědi, ráda dovysvetlim.

:oops:

To nechápu. Co má ten chlap, že tebe uhranul? Vydělává strašně málo. Ale náklady se mu zvedají.

• načítám...
ontarova.stara
26.2.23 07:28
@Perníček22 píše:
Záleží na tom, co přesně je napsáno v tom rozsudku od soudu. Povětšinou jsou vyčísleny pouze alimenty a zbytek je na dohodě.
Kdybyste měli další soud, dost pochybuji, že s těmi příjmy co má by mu alimenty zvedly, max o malinko. Takže toho bych se nějak více nebala. 8)
Souhlasím s tím, že minimálně z lidského hlediska by se měl jako otec podílet více než jen alimenty, nicméně co by vadilo me, tak to, že mu má přispět na pobyt v zahraničí, ani by se s tátou (buď on a nebo ex) domluvili. V těchto věcech by za mě rodiče měli být schopni se domluvit a ne se stavět před hotovou vec :nevim: No,osobně bych po mladém chtěla i nějaký příspěvek na to (v 15ti mu nějaká brigáda určitě neuskodi).
3500Kc je fakt málo na pubertaka, ale je tu i druhý aspekt, pokud nemáte…tak nemáte…co s tím…
Z vlastních (tvych) rezerv bych to neplatila, nech si ty peníze, budeš je potrebovat :hug:

Brigada by neuskodila predevsim tady panu oplodnitelovi.

• Upravit
74217
26.2.23 07:30
@Anonymní píše:
@AnoNe já nehledám práci pro přítele, hledám radu. Pokud prosím nemáte nic k tomu, co má dělat, tak prosím nepište nic… :(

Chyba. Práce pro přítele bude třeba. Tím začni.

• načítám...
56107
26.2.23 07:30
@Perníček22 píše:
Souhlasím s tím, že minimálně z lidského hlediska by se měl jako otec podílet více než jen alimenty, nicméně co by vadilo me, tak to, že mu má přispět na pobyt v zahraničí, ani by se s tátou (buď on a nebo ex) domluvili. V těchto věcech by za mě rodiče měli být schopni se domluvit a ne se stavět před hotovou vec :nevim: No, osobně bych po mladém chtěla i nějaký příspěvek na to (v 15ti mu nějaká brigáda určitě neuskodi).
Z vlastních (tvych) rezerv bych to neplatila, nech si ty peníze, budeš je potrebovat :hug:

Brigádu by hlavně potřeboval otec roku.

• načítám...
74217
26.2.23 07:33

I ty alimenty pro kluka jsou těžká bída v dnešní době.

• načítám...
80069
26.2.23 07:40

@Tala20 Co když se jedná o školní výměnný pobyt v cizí zemi, kde děti stráví týden v rodině, a tím procvicuji jazyk? Bývá to poměrně časté. Považuje se to za nutný výdaj, něco jako školní pomůcka?

• načítám...
281
26.2.23 07:43
@Anonymní píše:
@Svistice nedohodli. Soud to tak dal. Kdybyste ji znali,… Není to normální člověk a fetuje. A přítel s platem nelže…

Tady jde spíš o to, že tvůj přítel má dítě z předchozího vztahu a má povinnost se o něj starat. Částka, kterou posílá je sotva na jídlo a kde je to ostatní? A větu „Za mě když naší neměli, nikam se nejelo a ziju…“ ani nekomentuju. Asi by se přítel měl víc snažit a změnit práci, s tímhle co vydělá živit 2 děti je skoro nemožné.

• načítám...
13212
26.2.23 07:45
@Králičice píše:
Oprostím se od soudů, asi ti těhotenství už trochu zatemnilo mozek, ale ve vašem případě bych:
1. Poslala těch 500
2. Podala návrh na snížení alíků(když se bojíte soudů)
3. Vyžadovala bych od ex učtenky za mimořádné výdaje
4. Syslila a myslela na to, že do roka a do dne můžeš být samoživitelka i ty.
5. Partnera bych donutila najít si jinou práci - kdo chce opice, musí mít na banány.
6. Domluvila bych se s partnerem, že místo tebe půjde na rodičák - určitě vyděláváš víc než on (podle stylu vyjádřování minimálně generální manažerka středně velkého podniku).A chtělo by to trochu pokory - víš jak, na emiminu platí, jak se do diskuze volá, tak se z ní ozývá..

Souhlasím a posílám :kytka: a obdiv, že ses nenechala strhnout…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna