Peníze a peníze..

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
andrasteia
26.2.23 00:24
@Anonymní píše:
@andrasteia nikdy. Bohužel žádnou účtenku jsme od ex neobdrželi. Takže proto

Prece nebudes davat penize bez dokladu :zed:

• Upravit
33005
26.2.23 00:27
@Anonymní píše:
@topazio já ale nejsem závislá na nikom. To je asi ten rozdil.Ale ona zájezd nezaplatila. Chce půlku, ale ten zájezd není tak drahý. Takže logicky - chce víc než půlku. To je ubohý

Nemáš ty trochu problém s pocty? Chlap vydělává sedmnáct, to padne na výživné a nájem. Ty budeš mít rodicak cca 10 000. Z toho zaplatíš jídlo, drogerii, dopravu, fixní náklady typu popelnice, pojistky, telefon, pro 2 dospělé plus věci pro mimino (pleny, obcas lekarnu, oblečení, hračky/dárky, možná UM)?
A z toho a tvé rezervy budete žít do cca tři let věku dítěte, než ho vezmou do školky a ty se budeš moct plnohodnotné vrátit do výdělečného procesu?

• načítám...
56505
@Anonymní píše:
@andrasteia nikdy. Bohužel žádnou účtenku jsme od ex neobdrželi. Takže proto

Jeho chyba. Zaplacené školní zájezdy se platí na účet školy. K nahlédnutí může požádat třídní učitelku. Ale tvého partnera dítě nezajímá. Tak to nesváděj na jeho Ex.

• načítám...
6116
@Anonymní píše:
@andrasteia přijde mi to v pohodě a víš proč? Protože nebyl doma, netrávil s tím dítětem žádn čas a to dítě k němu nic necítí. A to se má snažit? Proč?
Protože
@Anonymní píše:
@andrasteia přijde mi to v pohodě a víš proč? Protože nebyl doma, netrávil s tím dítětem žádn čas a to dítě k němu nic necítí. A to se má snažit? Proč?

Protože je to jeho dítě a to dítě nemůže za to, že si s ním táta doteď vztah neudělal. Znám dva kamioňáky a jejich děti jim „táto“ říkají. Oni totiž nejsou neschopní chudáčkové, co se o své děti nestarají.

Jen tě upozorním na několik nesrovnalostí v tvých výpovědích, ale tuším, že k ničemu to nebylo, protože kdybys měla nějaký kritický náhled na vaši situaci a svého partnera, neudělala by sis s takovým exemplářem dítě. Ty se tváříš, jak úplně přesně víš, jak žije jeho ex a co dělá ve svém volném čase, když přitom píšeš, že se vám rok neozvala. Podle tebe exka fetuje a ten tvůj svatoušek chudáček upracovanej to dítě, svoje dítě, nechá bez mrknutí oka v péči té nezodpovědné feťačky. Ona nadělala dluhy, on je za ní musí platit, vzali jí jejich barák - aktivuj aspoň nějaké mozkové buňky a přiznej si, že takhle to fakt být nemohlo.

@Anonymní píše:
@Tofifea zájezd není něco, co by dítě potřebovalo, když nejsou peníze. Jasný, stojí to víc, ale možná kdyby měla peníze i ona, mohlo to dítě žít jinak, než jako fetka. Asi to úplně není o příteli, ale i o jeho ex. Která dítě nevedla a skončilo špatně. Takže si myslím, že si nemá kdo co vyčítat.

Tohle je k blití, cos napsala. Ta hrozná ex, která měla mít více peněz, se na rozdíl od toho tvého zázraku o jejich společné dítě stará. Za to vytučněné si rovnou jednu vraž - až budeš mít doma patnáctileté děcko a zjistíš, kolik stojí měsíčně peněz (a je tedy téměř jisté, že i ty na něj budeš sama), tak si na tenhle svůj kec vzpomeň. Tvůj chlap mu posílá 3500,–, to je na takhle velké dítě usmolené nic, drtivou většinu nákladů na něj platí jeho matka. A za to „která dítě nevedla“ si vlep jednu z druhé strany, protože tvůj budoucí tatínek společného mimíska ho nevede vůbec. Chlap smrdí korunou, zadlužený a o první dítě se nestará. To bude tatínek k pohledání, panečku.

Občas se tady objeví nextka bez soudnosti, ale ty teda aktuálně vedeš.

• načítám...
Anonymní

@topazio kdybys umělá číst a přemýšlet, dočetla by ses, že já peníze našetřené mám. Ale dotovat cizí děcko nebudu.

• Upravit
Anonymní
26.2.23 00:30

@SlečnaDahlia mě to nezajímá. Moje dítě to není. Místo rady akorát zbytečně kecy. Dobrá práce :srdce:

• Upravit
33005
26.2.23 00:32
@Anonymní píše:
@topazio kdybys umělá číst a přemýšlet, dočetla by ses, že já peníze našetřené mám. Ale dotovat cizí děcko nebudu.

Sama jsi psala, že to našetřené není velká částka. ;)

• načítám...
56505
26.2.23 00:32
@Anonymní píše:

Nikdo ti nepíše, aby si dotovala jeho syna. A mimochodem, při vašem stylu života se úspory brzo rozkutálí. Viz výplata tvého partnera.

Příspěvek upraven 26.02.23 v 08:00

• načítám...
ludmilaadamkova
26.2.23 00:39

Vždycky mě překvapí jak hluboká může být tupost lidí :mrgreen:

• Upravit
6509
26.2.23 00:39
Mno, ono to vyjde nastejno, sponzoruješ jeho otce. Tohle vůbec nemusíš řešit, ten prima chlap se o vsechno postará. Užívej těhotenství! Nakupte s tatínkem vybavicku, hlavně ať moc nepracuje.
Edit: Mám pochopení pro různé prapodivnosti lidské duše, ale toto je pro mě konečná…
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
@SlečnaDahlia mě to nezajímá. Moje dítě to není. Místo rady akorát zbytečně kecy. Dobrá práce :srdce:

Příspěvek upraven 26.02.23 v 00:42

• načítám...
42464
26.2.23 00:41

A opět stará známá písnička o vychcaný fetce ex, která nenažraně pokukuje po platu (ohromném tedy) ubohého bývalého řidiče TIR, co z lásky k budoucímu dítěti oželil finanční výhody zahraniční dopravy a protože nic jinýho, než kroutit volantem pořádně neumí, musí vzít první podřadnou fachu za minimálku. A situaci musí zachránit jediná osvicená ve sluneční soustavě, povahou připomínající matku Terezu zkříženou s Gándhím, naše zakladatelka, co ze strachu o skývu chleba pro své nenarozené dítě musí zakládat diskuze na netu, aby došla spravedlnosti 8o 8o 8o

Zakladatelko, tvoje blbost. Když sis upíchla děcko se žebrákem, co má závazek a dluhy, tak budeš muset hejbnout pr. delí ty, aby tvý dítě mělo vše. A kydani špíny na ex tvýho chlapa ti v tom nijak nepomůže. Jinak tvůj výběr otce je slovy klasika… VELKÁ CHYBA, VELKÁ…

• načítám...
2218
26.2.23 00:41
@Anonymní píše:

Jasně. Když dotujete dospělého chlapa během svého těhotenství, jeho děcko už by bylo moc, to chápu. :mrgreen: Jako - on vám tvrdí, že má jen 17 tisíc, musíte mu dávat na cesty, s dítětem nemá vztah, protože se na to vykašlal (jo, i kamioňáci bývají dobří otcové, představte si to) - ale ostatní jsou ti, co nepřemýšlí.

• načítám...
andrasteia
26.2.23 00:42
@Anonymní píše:
@SlečnaDahlia mě to nezajímá. Moje dítě to není. Místo rady akorát zbytečně kecy. Dobrá práce :srdce:

Ono je to jednoduchy. Soud prihlizi k životní úrovni obou rodicu. Takze započítává i s kym rodic bydli, jestli ma dalsi vyživovací povinnost atp. Pokud tedy budes vydelavat fakt hodne, tak stejne to dite budes dotovat ze sveho. Ale to teď asi neni aktualni situace.

Jedina vec. Platte to, na co dostanete danovy doklad.

• Upravit
6116
26.2.23 00:45
@Anonymní píše:

To není cizí děcko. Je to děcko tvého partnera, sourozenec tvého mimina. O tom děcku jsi věděla, když sis plodila s jeho otcem to mimino, stejně tak sis musela umět spočítat, že když tatínek bere 17 čistého, má dluhy a platí alíky, asi budeš muset dotovat hodně ty.

• načítám...
33005
26.2.23 00:46

@andrasteia Ono by stačilo, kdyby se tatík trochu zajímal a komunikoval s dítětem, potažmo se školou. Kdy, kam, za kolik se jede a jak se má platit.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna