Co všechno dělat s 3letým...

14335
9.10.11 22:52

Co všechno dělat 3 letým..

Ahojte holky.
Přemýšlela jsem co bych měla podnikat s mým chlapcem. V prosinci mu budou 3 a už vyhledává dětskou společnost a rozmanitost programu.
Mezi děti chodíme, ale je zatím sám bez sourozence, takže děti vidí asi 2,3 týdnně jsem mu naplánovala někde mezi děti.
Teď bude asi pěkná zima, pršet budem sedět doma. Jak to máte vy, co máte jedno?? Necháváte třeba týden dítě jenom doma, třeba když přestane jdete ven, to je jasné, ale prostě bez programu, bez dětí, jenom doma v pokojíku a nebo teď na pozdim chodíte někde na nějaké kroužky - plavání, hrůzné mateřské centra herny, kd jsou programy..
Myslíte, že je potřeba vyhledávat splečnost dětí a nebo mu stačí jednou týdně třeba navštívít švagrovou s dětmi, nebo kamarádku, která přijede..
Teď se nikomu v takovém počasí nikde nechce, jako někde venku na hřiště, kde jsme většinou mezi děti chodily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2803
9.10.11 23:02

Když jsem měla jedno a byli mu tak 2-3roky, byl v dětské společnosti prakticky denně. Cvičení, plavání, když jsme šly s kámoškami na kafe - také mají děti, brala jsem ho do dětských koutků typu Človíčkov, do koutků v Kika…od 3let Ikea…
Vyplatilo se to, naučil se s dětmi vycházet, půjčovat hračky, nebyl na mě závislý… a pak jsme měli lehký nástup do školky.
Takže dětskou společnost doporučuju víc :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
10.10.11 08:23

Záleží na dítěti a na tobě. Myslím, že obcházet kroužky a mateřská centra není nutností.
My jsme s Matym lítali pořád někde, protože jako miminko byl hrozná konzerva a já se bála, že z něj vyroste nespolečenská povaha podobná tatínkovi :oops: Brzy se mu mezi dětma zalíbilo, ale nemyslím si, že mu to nějak pomohlo třeba ve zvykání na školku. Prostě jen dřív zjistil, že existují děti. Jak se k nim chovat jsem ho musela naučit tak jak tak :nevim: Možná jen trochu dřív.
Na druhou stranu, pokud máš společenské dítě, chápu, že se třeba s tebou nudí, s dětma je prostě větší zábava :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
10.10.11 12:50

Tak vašik už chodí na dopoledne do školky, ale před tím byl ve společnosti dětí tak dvakrát týdně, návštěva, MC. Byla to příjemá změna, ale mě to teda moc nebralo. Já se naopak už na toto počasí těšila, divný co? V létě pořád někde lítáme, pracujem na zahradě, je to moc hektické a nemáme na sebe moc času a nevěnuju e mu, Teď už jo, tavíme kotky, hrajeme to dětské člověče, vyráběli jsme spolu draka a nebo můžete jít na prochajdu, sbírat listí kaštany, žaludy a pak vyrábět zvířátka. Zrovna teď jsme vařili pudink s piškotama to už spíš dělá on já jen asistuju. Koukáme na pohádky, zpíváme si, modeluje z modelíny válečky a pak je dětkým nožem krájí. Nebo vyzdobit si doma dýněmi a vykrajovat je. Hele moc na to vytváření zábavy nejsem a malej i moc neumí hrát sám, ale má smůlu, něco vymyslím , pak mu u toho chvíli asistuju a pak ho nechám žít vlastním životem. Já musím vařit, uklízet atd, a jemu byli tři v srpnu.
Jo posslední dobou jsem teda líná, ale jinak jsme dřív se hodně nabalili a vyrazili ven v jakémkoli počásku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
10.10.11 16:26

Ahoj,

mě osobně by doma hráblo. Takže se snažím jít ven.

A, Jsem lektorkou maminek s dětma a většinou je hlavním důvodem, proč maminky chodí, společnost dětí podobného věku, celkový rozvoj, pro děti netypická činnost a inspirace pro maminky.

B, Chodíme ven na hřiště -když tam není potopa a nebo na prochajdu mimo civilizaci (les, pole). Malá objevuje svět a já sbírám energii. A že je jak prasátko??? Hlavně že je spokojená :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
10.10.11 16:26

Ahoj,

mě osobně by doma hráblo. Takže se snažím jít ven.

A, Jsem lektorkou maminek s dětma a většinou je hlavním důvodem, proč maminky chodí, společnost dětí podobného věku, celkový rozvoj, pro děti netypická činnost a inspirace pro maminky.

B, Chodíme ven na hřiště -když tam není potopa a nebo na prochajdu mimo civilizaci (les, pole). Malá objevuje svět a já sbírám energii. A že je jak prasátko??? Hlavně že je spokojená :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí