Co všechno koupit do první výbavičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
132
19.12.10 18:05

Co všechno koupit do první výbavičky

Ahoj všem,chtěla bych se zeptat,co všechno si mám pořídit do první výbavičky..Na netu je toho mnoho a nevím jestli něco není zbytečné.Budu rodit na konci května.Díky :-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14721
19.12.10 18:10

Tinko, to máš těžké. Co jedna maminka chválí, druhá vůbec nepotřebuje. Já třeba četla v každém seznamu žíňky… tak jsem koupila žíňky a pak mi přišlo hrozné šmrdlat toho drobka nějakou žíňkou a umývala jsem ji rukama :)
Doporučuju projít seznamy a zamyslet se, u větších věcí zkus najít reference.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.12.10 18:15

Ahoj. Univerzální odpověď není, já jen poradím, aby sis zjistila, jestli nebudeš od někoho něco dostávat (myslím tím třeba nošené oblečení, použité hračky od příbuzných nebo kamarádek), protože mně se pak třeba sešlo tolik oblečení, že jsem měla na tři děti. A kupovala jsem jen to, co se mi kde skutečně líbilo. Spousta věcí se dá taky koupit až „za provozu“. KDyž něco koupíš, u téměř všeho se ti může stát, že to nakonec nepoužiješ (určitě ne u autosedačky a kočárku, pokud teda nejsi rozhodnutá, že budeš jen šátkovat ;) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
19.12.10 18:57

jo jo, u každé maminky je to jiné.S tou žínkou souhlasím, já jsem raději omývala malého rukou, orpadu mi přišla žínka drsná.
Spíš bych se tak ptala na zkušenosti maminek a z toho si něco brala. Například u mě .. Nakoupila jsem si značkových lahví, asi 3, protože někde bylo aspoň 3, kdybych nekojila- kojila jsem chvíli a pak přišlo na láhve. ANi jedno jsem nepoužila, protože nechtěl ten tvar saviček, musela jsem je pěkně uložit do skříně a jít nakoupit jiné od BOčka…Takže jáb ych ti radila, kup max jednu láhev, víc ne, to stejné dudlík, to jsem měla to stejné, nechtěl ten tvar, tak opět dva dulíky do šuplíku. Tak radím koupit jeden a pak uvidíš.
Ale říkám, každá má jinou zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
19.12.10 19:04

Já jsem se řídila podle tohoto seznamu. Je tam snad všechno, ale taky jsem vše nekupovala. Na druhou stranu jsem byla fakt připravená a manžel pak nemusel nikde lítat, když jsme přišly z porodnice :wink:
 https://www.emimino.cz/…iminko-5325/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.12.10 19:04

Tak z těch pro mě zbytečných věcí bych k té žíňce (mně ani nepřišla tak tvrdá jako spíš nehygienická :nevim: ) přidala ještě lehátko do vaničky (v porodnici mě naučili, jak miminko držet jednou rukou a druhá mě na umytí bohatě stačila a stačí dodnes), odsávačku mateřského mléka (odsávání ručně mi šlo tisíckrát líp než odsávačkou, naštěstí jsem ji měla půjčenou), větší zásoby prsních vložek (použila jsem asi dva kusy, zbytek balení jsem darovala kamarádce, naštěstí jsem kupovala k oběma porodům jen jedno balení).

Jestli máš někde konkrétní seznam(y), tak je sem hoď nebo dej odkaz a jestli budeš chtít, můžu ti napsat, co z toho se MNĚ zdá zbytečné ;) . Jinak by to asi bylo nadlouho :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
19.12.10 19:08

Ahoj, řídila jsem se tímto seznamem

http://www.naseporodnice.cz/…-miminko.php

i když jsem nepořizovala bryndáky, sterilizátor, klip na dudlík, kojící noční košili ( mám normální )…a bylo to akorát.

A ještě se zeptej, co kde dostaneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
19.12.10 19:11

určitě bude potřeba něco na spaní, kočárek, věci na koupání, přebalení. z oblečení já měla ráda bodýčka, a pak něco nahoru - kabátek, dupačky či overaly. pak něco teplejšího na ven… určitě je toho víc.. ale hledej.. na netu..
já použila hodně deku na zem, ze začátku rychlozavinky, a emitex do sedačky, ale my jsme v zimě.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
19.12.10 19:20

Můžu jenom napsat, co u nás bylo zbytečný:

• jakákoliv dětská kosmetika, všechny ty koupací olejíčky, atd. jsou spíš na škodu
  • teploměr do vany
  • hřebínek a kartáček na vlásky
  • žínky
  • speciální nůžtičky na nehty
  • speciální šťourátka do oušek
  • odsávačka MM
  • peřinka a polštářek

To pro mě byly věci, který jsou nepotřebný. Jinak v každé doporučené výbavičce je něco jiného, já teď budu pořizovat hodně body s dlouhým rukávem a polodupačky, to se osvědčilo nejlíp. Na spaní spací pytel, na nehtíky kleštičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
19.12.10 20:02

za mě brindáčky důležité ,malej je hodně blinkací, takže jsem ho i 7× denně převlíkala,než jsem si je pořídila, hlavně ty co mají z druhé strany PVC, páč jen ty látkový byly taky k ničemu hned promočené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
19.12.10 20:20

hodne latkovych plen na blinkani, lehatko, nanny od jablotronu, zavinovacku, obleceni, kolotoc nad postylku, papirovky nekupovat do zasoby, mimco muze byt na nejake alergicke

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.12.10 20:29

Je to hrozně individuální.. , ale na první dítě jsem měla zbytečně:
emitex zimní zavinku do autosedačky - do té mé pasovala špatně a nyní jsem dala přednost originální k autosedačce. (takže radím vyzkoušet!!)
rychlozavinovačku - nyní jsem dala přednost klasické na tkalouny, ..
odsávačka MM - taky mi to šlo ručně lépe.. navíc, při potřebě je vždycky někdo, kdo jí pujčí, nebo se dá koupit.. dopředu bych nepořizovala..
lahvičky - bohatě podle mého stačí koupit jednu maličkou..
sterilizátor do mikrovlnky - ty dva dudlíky bych vyvařila v hrnci..
(jenže já se nechala zblbnout a koupila celou sadu avent výhodně.. pravda, nakonec jsem všechno použila, ale bohatě bych se obešla bez toho..)
na miminko je nejlepší koupit si rybilku na zadeček a slunečnicový olej po koupání, veškerá kosmetika až daleko později.. a jen některá.. žínky jsem neměla a ani bych nechtěla..
teploměr do vody dle mého zbytečný
lehátko do vany jsem teda jako prvorodička uvítala, teď mám kyblík..
osušky - nejlepší jsou veliké tetrapleny. jsou jemnější, na miminko vhodnější. osušky jsem používala až později..
zbytečně moc jsem měla klasických čtvercových plen, bohatě by mi stačilo 10ks..
peřinka a polštářek - až od roka
zbytečnost, co jsem ani neměla, jsou nebesa nad postýlku, kolotoče apod.
mantinel do postýlky jsem používala až od později, tak od 4m? měla jsem kolem celé postýlky z Ikei, dobrý chytač dudlíku :)
neměla jsem chůvičky a nechyběly (bydlíme v bytě..)

nůžtičky s kulatou špičkou jsem upotřebila, ale pozor, aby byly k něčemu.. (stříhala jsem s nimi do 2 let, teď používám kleštičky.. s klasikou bych se bála, mám raracha.,..)

lehátko jako takové jsem měla a upotřebila hoodně, později na krmení, neměli jsme polohovací židličku,ale Ikea Antilop (vhodná až když dítě sedí..).
cestovní postýlku jsem taky užila..

z oblečení je dobré kupovat málo 56 a více 62… nejlepší kousky byly body (pro prvomatku nejlepší HM zavinovací, :)), bavlněné kalhoty, overálky, ..
co jsem ráda neměla, jsou trička a dupačky, blbě se mi dítě svlékalo..
měla jsem zbytečně moc teplých věcí (prostě se sešly..)

je to ale opravdu hodně individuální.. každému vyhovuje něco jiného.. lepší spíš asi koupit věcí méně, a postupně sama zjišťovat, co by se ti hodilo, vždycky se dá přikoupit a je to lepší, než dopředu vyhodit penízky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
19.12.10 20:34

jak tak čtu vaše příspěvky, ale samozřejmě i ze své zkušenosti-ano záleží hodně na konkrétní mamince. Pročti si pár seznamů a podle své intuice si utřiď, co se ti zdá důležité a co ne. Pokud bydlíš někde ve městě nebo máš možnost dokoupit potom, tak nekupuj zbytečně dopředu něco, čím si nejsi jistá, že fakt budeš potřebovat. Dneska je všude zboží spousta,tak můžeš pak něco dokoupit třeba po cestě do poradny s mimčem nebo pokud máš koho požádat. Ale v květnu už je docela teplo, takže proč n i s mimčem.
Já třeba jsem ze začátku naopak teploměr do vany hodně používala, než jsem se naučila teplotu odhadnout. Stejně tak kartáček na vlásky jsem taky používala od začátku, protože malý jich měl docela dost.A taky byl dobrý pak na vyčesávání takových těch šupinek z hlavičky. Na nehtíky jsem teda taky radši používala a doteď mám spíš kleštičky, těma nůžkama mi to nějak nešlo. Kleštičkama se mi to zdá rychlejší, když sebou mrská :-)
ryndáčky opravdu z rubu s nějakou nepromokavou úpravou. Taky jsme byli hodně blinkací. No a já třeba vložek do podprssenky spotřebovala kvanta, ale to se dá taky dokoupit případně i cestou z porodnice, abys jich neměla zbytečně moc a pak málo mlíka a neptořebovala je.
Spíš si si projdi ty seznamy a čím si nebudeš jistá, tak sem napiš a my ti napíšem naše zkušenosti, jestli jsme tu danou věc upotřebily nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
19.12.10 20:40

jo - k odsávačce - mně to teda rukou moc nešlo, ale dppředu jsem ji taky nekupovala, páč člověk dopředu neví, kolik bude mít mlíka nebo jestli to prostě vůbec bude potřeba, tak jsem koupila po cestě z porodnice v lékárně ve špitále tu klasickou pístovou-bohatě mi stačila, rozhodně jsem neměla potřebu nějaké elektrické apod.
Sterilizátor lahví jsem taky neměla a nepotřebovala.
Zato žínky na mytí zase jo. To je fakt věc vkusu-o tom, jak jsou nebo nejsou hygienické..to je asi věc názoru, stojí pár korun, takže jsem jich měla víc a často střídala.Mně zase připadlo, že mu to dělá dobře jako jemná masáž. Můžeš zkusit si třeba koupit ze dvě a uvidíš, co ti bude vyhovovat. Lehko přikoupíš. a když vyhovovat nebude-těch 20-30,– není taková položka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
19.12.10 21:14

ja bych koupila par kousku obleceni, az se mimco narodi, rychle poznas, ceho je treba vic. Par bavlnenych plinek - ja je vyuzivala hodne na ublinkavani. Teplomer, pleny, ubrousky, dudlik, Ostatni muzes dokoupit az po porodu, az uvidis, ze by se ti to hodilo. A ocenila jsem odsavacku MM, bez ni by mi ty prsa snad praskly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí