Co všechno koupit do první výbavičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2785
19.12.10 21:51

Mě se rady taky hodí,tak se taky zeptám:
co hrací deka, lehátko,ohřívač lahví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
19.12.10 22:10

Zbytečnosti:
teplomer do vany, lehátko (hrací i do vany), žínky, kartáček na vlasy, zavinovačka, rychlozavinovačka (tu mám jen jako podložku v kočárku), dudlík, lahvičky, odsávačka (to jsem ani nenakupovala, bepanthen (syn se vůbec neprudí…), spací pytel

Ocenila jsem: Košík, hrazdičku (spíše později), šátek, peřinku (tu má asi od dvou měsíců, zavinut prostě odmítal být)

No a už mě zrovna nic nenapadá. Oblečení jsem koupila jen pár kousků, většinu jsme dostali. Stejně tak kočár, postýlku, židličku, autosedačku… Zapátrejte v dětném příbuzenstvu co kdo má a věnuje ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.12.10 22:17
Daniella82 píše:
Mě se rady taky hodí,tak se taky zeptám:
co hrací deka, lehátko,ohřívač lahví?

Lehátko i ohřívačku jsem koupila dopředu,hrací deku můžeš koupit až časem,ale stačila nám obyč deka na koberec + hrazdička.Ale leháka mají hrazdičky,a s tou si tak do 3m vystačil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.12.10 22:25

Jinak teploměr do vany používáme ještě dnes,zavinovačku jsme používali hoodně dlouho.Vaničku jsem koupila Ondu s vylisovaným lehátkem uvnitř + stojánkem-úžasná věc,malej neklouzal ležel pevně,krásně se omýval:
 http://beruskakocarky.mimishop.cz/detail.php?…

http://www.malvik.cz/…k-na-vanicky

Kdyby někdo chtěl,je to obojí na prodej :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
19.12.10 22:34

Ta vanička vypadá dobře :palec: ,já jsem koupila kyblík,tak snad mimčo v tom kyblíku budu umět umýt taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
19.12.10 22:50

Daniella82
My měli vaničku, moc se mu nelíbila a teď je spokojený v kyblíku…
sama to zvládneš, neboj !! :-)

Rychlozavinovačka u nás dost praktická věc. Mám 3, točíme dokola…v létě jsem ho v tom dávala do kočáru, a pořád v ní spíme. Přes den neusne sám ( jedině v kočáru ), tak že musím uhoupat na ruce a rychlozavinovačka super…defacto jsme je měli v porodnici a jen jsem doma pokračovala.
A přítel se bál malého nosit a v rychlozavinovačce ne.

Jsou věci, které vyřešíš podle miminka :
vlasaté miminko = kartáček na vlasy
nekojíš = odsávačka mléka + ohřívač lahví
teploměr = pokud neodhadneš teplotu, já mám zabudovaný ve vaničce
hrací deka = později, stačí obyč deka + hrazdička
dudlík = chce x nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
19.12.10 22:59
Erian píše:
Jinak v každé doporučené výbavičce je něco jiného, já teď budu pořizovat hodně body s dlouhým rukávem a polodupačky, to se osvědčilo nejlíp.

SOUHLAS :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
19.12.10 23:02

tak ja vanicku skoro nevyuzila, mala tam desne jecela a pak mi vadilo to tahani sem a tam, (ex naprosto k nicemu s nicim nepomohl) po par dnech jsem koupala ve vane a mala spokojena.
Rychlozavinovacku jsem nemela, na druhe uz ji mam pripravenou, manzel se bude bat mimco nosit, takhle to snad zvladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.12.10 23:11

Ještě bych možná doporučila chrániče bradavek Avent:

http://superbaby.mimishop.cz/detail.php?…
já měla pár dní po začátku kojení strašně citlivé bradavky,a hrozně bolelo,jak se přissál.A taky bych asi doporučila lahvičky,a sterilizátor do mikrovlnky,kdybys nemohla kojit,ať to pak nikde nehoníš po nocích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
20.12.10 09:41

Děkuji

Ahoj,moc Vám všetkým děkuji za odpovědi a hlavne za rady.. :-) .Už nějaký ten seznámek jsem začala psát,tak když se u něčeho „zaseknu“,ráda se opět s Vámi poradím.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
20.12.10 09:46

Já nepotřebovala vaničku, teploměr na vodu a lehátko do vaničky vůbec, s malou si manžel vlezl do vany a koupal se s ní, po šestinedělí jsem se s ní koupala i já a tak to děláme doteď :)

Rychlozavinovačky jsem ocenila.

Odsávačku na mléko mi manžel vezl už do porodnice (půjčenou od kamarádky), protože ty bolavá nalitá prsa se nedala vydržet. Výborný je bepanthene na mazání bolavých bradavek.

Hrací deku jsem potřebovala až později.

Dudlík, lahvičky a sadu na vyvařování vůbec (kojím.) Dál jsem měla zbytečně hřebínek, rukavičky proti poškrábání.
Víc mě nenapadá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
20.12.10 12:45
Cikyto píše:
Ted me tak napadlo jak jste ne/vyuzily polstar na kojeni?? a co satky na telo pro noseni miminka? nekdo se bez nich vubec neobejde …je dobré zvykat mimi ze bude stale semnou?

polstar na kojeni jsou podle me vyhozene penize. A satky.. nemyslim si, ze je dobry zvykat mimco na noseni. Vim, ze zensky nosi „mimca“ jeste ve 3 -4 letech, to mi prijde dost divny, ma prece svoje nohy, ne? Nicmene planuji jeho zakoupeni, protoze musim rano s dcerou do skoly a s kocarem to nebude mozne - asi 60 schodu. Vzadnem pripade nebudu nosit doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
20.12.10 15:14
Cikyto píše:
Ted me tak napadlo jak jste ne/vyuzily polstar na kojeni??

Ahoj,
já sice zatím mimčo nemám, až za týden, ale kojící polštář mám - a i kdybych ho nepoužívala na kojení, tak se mi na něm mooooc dobře spí. A když mě jednu dobu bolely záda, tak byl super na opírání při sezení na židli.
Ale jako všechno ostatní - je to věc názoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
20.12.10 18:08
Cikyto píše:
Ted me tak napadlo jak jste ne/vyuzily polstar na kojeni?? a co satky na telo pro noseni miminka? nekdo se bez nich vubec neobejde …je dobré zvykat mimi ze bude stale semnou?

Polštář pro mě zbytečnost, kojím v leže už od porodnice.
V sedě kojím pouze, když jsme někde na cestách…a tam bych ho stejně netahala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
20.12.10 20:15

Já jsem taky kojila v leže,je to pohodlnější,v sedě mě dost bolely záda.Ještě bych doplnila výbavičku monitorem dechu,osušky s kapuckou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí