Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@jutinka píše:
Poradíte taky? nechce se mi do obchodu.. mám kuřecí prsa, rýži, špagety, ze zeleniny jen mrkev, trochu mraž. hrášku, (luštěniny, cibule a česnek nemůžu přidávat do jídla tak to ani nepočítám)..rizoto nechci, to dělám často.. poraďte jakou omáčku k tomu? (nemůžu používat moc ani koření, jen minim. sul, majoránku, bazalku, kmín, papriku, pepř vůbec ne)..
Tak třeba jen kuřecí plátek na šťávě se špagetama, plátek na hrášku s rýží, nebo na rychlo prsíčka ogriluj, opeč a k tomu jen chlebík a nějaký salát..
Upekla bych ty kureci kousky v troube s cibuli, cesnekem, korenim ( bobkovy list, tymian, bazalka atd.),az by cibule chytla barvu pridala rajcata v plechovce a dopekla a podavala s testovinama
cocku bych uvarila a zamichala s osmazenou cibulkou,, kor. zeleninou osmazenou na kosticky a udusenou do mekka a nebo ji klidne nahrubo nastrouhat a osmazit,, bob. listem a ochutila cesnekem, podavala s volskym okem, a pokud by bylo kys. zeli, tak dala jeste to na talir
@NikysekR dík, ale šla jsem radši do obchodu pro loupané rajčata a bazalku, měla jsem chuť na špagety ![]()
Prosím poraďte, mám doma kuřecí prsa, mraženou zeleninu. Chtěla bych to zapéct, ale nevím co k tomu dát aby to nebylo mdlé. Smetanu, sýr? Proraďte prosím, nec mě nenapadá ![]()
@Mefag-r brambory trochu predvareny na kolecka, sul a pepr a zalit smetanou
@Mefag-r Zrovna včera jsem dělala tohle:
Do pekáčku naskládáš kuřecí prsa jedno vedle druhého, aby nebylo moc místa navíc okořeníš dle chuti (já použila sušenou šalvěj, oregáno, sůl, pepř)prosypeš zeleninou a zaliješ směsí smetany, koření (dala jsem jen sůl a pepř), rozšlehané vejce a mléko pokud potřebuješ zvětšit objem.
Peče se asi hodinu, ale je to podle typu trouby až je to upečené zasypeš sýrem. Dávám jsem k tomu brambory na oblíbený způsob. ![]()
Dobrou chuť
A nebo těstovinovej salát. Osmahneš cibulku, k tomu kuřecí prsa na kostičky, osolit, kari koření a hodit do mísy. K tomu smíchat jen uvařenou zeleninu a těstoviny (dělám vrtule). Je to rychlý a dobrý.
@dani24687 píše:
@Mefag-r brambory trochu predvareny na kolecka, sul a pepr a zalit smetanou
Souhlasím, mňam to de dobrota…
Děkuji holky, nějak mě už nenapadá pořád vařit. Docházejí nápady ![]()
Jakou máš zeleninu, nějakou směs? Tak buďto to zapéct samostatně s kuřecím, pořádně okořenit třeba česnekem, mletou paprikou nebo grilovacím kořením, pak třeba zasypat sýrem. K tomu hranolky, brambory,.. plus nějaký salátek.
Nebo to zapéct dohromady s těma bramborama, proložit slaninou nebo zalít šlehačkou,.. možností je hodně
.
Tak holky - kuřecí psa, čínská zelenina zmražená, domácí klobásky. Přílohu brambory máme furt
a rýži nejíme. Do obchodu se mi nechce. Nějaký kouzelník??
Klobásky bych k čínské zelenině nedávala. Udělala bych jenom kuřecí směs se zeleninou. Záleží co máš ještě doma, vždycky jde něco vykouzlit. A jako přílohu čínský nudle, špagety nebo jiný těstoviny,.. anebo jenom pečivo
.
Napadá mě z toho ještě směs k bramboráčkům, ale brambory nechceš.
@NikysekR jo ty špagety nejsou špatný nápad, ještě jsem našla lasagne