Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosím poraďte mi co uvařit - mám doma plno vajec a cibule, mraženou zeleninu, rajčata v plechovce, mléko, nějaké naporcované kuře, pár brambor, jedny těstoviny, 3 pytlíky rýže, čočku, hrách… Potřebuju uvařit pro 3 osoby. Díky za nápady.
Rizoto, zapecene brambory s kurecim a rajcaty nebo to same, ale misto brambor testoviny.
Co to kuře podusit na rajčatech a nechat zapéct aby bylo na povrchu křupavé, k tomu rýži?
Nebo kuře zapeč s bramborama a zeleninou. Pak třeba rizoto z kuřete plus zelenina, kuře na paprice s těstovinama, z těch ingrediencí by šla i hustá hrstková polívka (čočka, hrách, zelenina, brambory,.. ochutit a zahustit vajíčkem).
Zapečené těstoviny s tím kuřecím…to si nevíš stím co máš rady? jen mě to zajímá
Ne, nevím si rady. A hlavně jsem chtěla nějakou inspiraci, já už nemám nápady.
Tak podle mě zakladatelka chtěla jen inspiraci. Já jsem z toho vymýšlení co uvařit taky někdy zoufalá a nechci vařit jídla pořád dokola tak taky ráda zkouším něco novýho.
@crazymisha Nebo to kuře obal jako řízek a usmaž, k tomu brambory. Ještě mě napadla jenom zeleninová směs bez masa s těstovinama, tu jsem dělala nedávno.
Poradíte taky? nechce se mi do obchodu.. mám kuřecí prsa, rýži, špagety, ze zeleniny jen mrkev, trochu mraž. hrášku, (luštěniny, cibule a česnek nemůžu přidávat do jídla tak to ani nepočítám)..rizoto nechci, to dělám často.. poraďte jakou omáčku k tomu? (nemůžu používat moc ani koření, jen minim. sul, majoránku, bazalku, kmín, papriku, pepř vůbec ne)..
Zapečené brambory, zapečené těstoviny, rizoto, upečené kuře se zeleninou a rýží. Možností je dost. A z vajíček udělat k večeři pomazánku ![]()
Tak třeba čočku, k tomu vejce natvrdo, nebo omeletu, osmahneš cibulku na poletí a s chlebem, meli jsme ve čtvrtek, A je to dobrý oběd. a další den rizoto, nebo těstovinu s tím kuřecím, píšeš že máš pár brambor, tak ty bych jako přílohu nedala, nemuselo by to to vyjít na 3porce, ale když je ve spíži hrstka toho a toho mužeš udělat hrstkovou polévku hustou…
Tak s tim bych si vyhrála
třeba :tři velký vaječný omelety a do nich bych osmahla to kuřecí se zeleninou taková vejčná kapsa…k tomu bych upekla ty brambory s rajčetem, cibulí a třeba s česnekem jestli máš. ![]()