Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte holky,
dneska peču manželovi bůček s bramborovým knedlíkem a špenátem poradíte mi jak udělat štávu k masu? jestli se to dělá z té štávy z masa a pak se jen zahustý? vždycky mám tu štávu takovou nic moc děkuji za rady
@lloren ja pouzivam jen vypek z masa - tedy co se mi vypece z masa do vody, kterou mam maso podlite. zrovna bucek je hodne tucny, takze by vypek mel byt dobry i takhle.
mamka slije vypek do panve, necha vodu hodne odparit, pak zaprazi lehce moukou.
Dej pod maso víc vody, udělá se ti z toho sos a tím se polévají knedlíky a maso na talíři ![]()
Já taky polévám jen tím výpekem.
Je to dobré a bezpracné.
Dej pozor, ať si manžela nerozmazlíš, moje matka mu zasmažovala i šťávu z kuřete
Protože otec kdysi vařil na vojně a tam se jedli betonové omáčky a podobně nechutně zasmažené věci, aby se armáda najedla za málo peněz.
Já taky polévám jen výpekem, jen já tedy dávám pod maso ještě na kostičky nakrájenou cibuli (docela hodně), takže je ten výpek jakoby zahuštěný tou. Moukou a pod. nezahuštuji.
@Mar__tanka1983 píše:
Já taky polévám jen výpekem, jen já tedy dávám pod maso ještě na kostičky nakrájenou cibuli (docela hodně), takže je ten výpek jakoby zahuštěný tou. Moukou a pod. nezahuštuji.
Dělám to stejně…miluju sosík ze štávy z masa a rozvařené cibule ![]()
@Misula.vdf viď?? ![]()
jinak zakladatelce doporučuji, vzhledem k tomu, kolik je hodin, tak asi pro příště, do toho špenátu, až ho budeš vařit, tak tam přidej několik lžic toho výpeku s cibulí z masa. ´to z toho špenátu udělá absolutní lahůdku ![]()
Děkuji všem moc za rady jdu teprve vařit
tak použiji vaše rady ![]()
@lloren tak hodně štěstí ![]()
pokud budeš dávat tu cibul, tak se fakt neboj, já ji dávám jako cca na guláš…
na porci cca na 4 porce dám dvě velké cibule. Ta cibul se vyvaří, nepálí nebo tak něco, není se čeho bát.
Děkuji mockrát dovařeno a manžel mě moc pochválil opravdu to bylo výborné
moc děkuji (dala jsem 6 velkých cibul):-D