Štáva k masu

637
10.5.13 11:38

štáva k masu

Ahojte holky,

dneska peču manželovi bůček s bramborovým knedlíkem a špenátem poradíte mi jak udělat štávu k masu? jestli se to dělá z té štávy z masa a pak se jen zahustý? vždycky mám tu štávu takovou nic moc děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lamicka
10.5.13 11:44

@lloren ja pouzivam jen vypek z masa - tedy co se mi vypece z masa do vody, kterou mam maso podlite. zrovna bucek je hodne tucny, takze by vypek mel byt dobry i takhle.

mamka slije vypek do panve, necha vodu hodne odparit, pak zaprazi lehce moukou.

• Citovat
  • Upravit
50155
10.5.13 12:04

Dej pod maso víc vody, udělá se ti z toho sos a tím se polévají knedlíky a maso na talíři ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
10.5.13 12:14

Já taky polévám jen tím výpekem.
Je to dobré a bezpracné.
Dej pozor, ať si manžela nerozmazlíš, moje matka mu zasmažovala i šťávu z kuřete :poblion: Protože otec kdysi vařil na vojně a tam se jedli betonové omáčky a podobně nechutně zasmažené věci, aby se armáda najedla za málo peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
10.5.13 12:32

Já taky polévám jen výpekem, jen já tedy dávám pod maso ještě na kostičky nakrájenou cibuli (docela hodně), takže je ten výpek jakoby zahuštěný tou. Moukou a pod. nezahuštuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
10.5.13 12:52
@Mar__tanka1983 píše:
Já taky polévám jen výpekem, jen já tedy dávám pod maso ještě na kostičky nakrájenou cibuli (docela hodně), takže je ten výpek jakoby zahuštěný tou. Moukou a pod. nezahuštuji.

Dělám to stejně…miluju sosík ze štávy z masa a rozvařené cibule ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
10.5.13 13:00

@Misula.vdf viď?? :mrgreen:
jinak zakladatelce doporučuji, vzhledem k tomu, kolik je hodin, tak asi pro příště, do toho špenátu, až ho budeš vařit, tak tam přidej několik lžic toho výpeku s cibulí z masa. ´to z toho špenátu udělá absolutní lahůdku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
10.5.13 13:03

Děkuji všem moc za rady jdu teprve vařit :-) tak použiji vaše rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
10.5.13 14:00

@lloren tak hodně štěstí :)
pokud budeš dávat tu cibul, tak se fakt neboj, já ji dávám jako cca na guláš…
na porci cca na 4 porce dám dvě velké cibule. Ta cibul se vyvaří, nepálí nebo tak něco, není se čeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
10.5.13 16:05

Děkuji mockrát dovařeno a manžel mě moc pochválil opravdu to bylo výborné :-) moc děkuji (dala jsem 6 velkých cibul):-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí