Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, prosím co mám uvařit jako jídlo na stavbu pro rodinu? Je to dál a nebudu tam nic teplého dovážet z domu, protože tam budu taky makat. Takže něco co si připravím den dopředu a pak to tam jen dovezu a sní se to. Napadlo mě udělat tác řízků s chlebem a okurkou, tak aby si to vždycky vzali když budou mít hlad nebo chuť a ještě nějakou buchtu ke kafi (jakou?) a kromě těch řízků ještě něco dalšího. Máte někdo nějaké nápady? Díky
Jasně že řízky
nebo manžel tady radí koupit jednoplotýnkový vařič a ohřát guláš, že to je nejvděčnějsí
a pivo, vody, atd..buchta jakkákoliv..taky se dá studená sekaná
Klidně bych udělala hrnec guláše s chlebem, buchtu nějakou co se dá vzít bez problémů do ruky - třeba štrůdl, kynuté buchty
@B EL píše:
Ahoj, prosím co mám uvařit jako jídlo na stavbu pro rodinu? Je to dál a nebudu tam nic teplého dovážet z domu, protože tam budu taky makat. Takže něco co si připravím den dopředu a pak to tam jen dovezu a sní se to. Napadlo mě udělat tác řízků s chlebem a okurkou, tak aby si to vždycky vzali když budou mít hlad nebo chuť a ještě nějakou buchtu ke kafi (jakou?) a kromě těch řízků ještě něco dalšího. Máte někdo nějaké nápady? Díky
Ahoj a co udělat buřtočínu? Je to hodně rychlé a vlastně i levné jídlo. Dá se jíst studené a chlapi se po ní můžou utlouct. (vlastní zkušenost).
Suroviny pro 4 porce:
30 dkg jakékoliv uzeniny (já volím jemný lahůdkový salám
zelenina (rajčata, papriky)
kečup
plnotučná hořčice
sůl, pepř, chilli (pro ty, kteří holdují pálivějším jídlům)
6 vajec
Postup:
Do hrnce nalijeme na dno trošku oleje.
Na tenké proužky nakrájíme salám, přidáme ostatní ingredience (podle „oka“ a dle chuti) a vše pořádně promícháme.
Buřtočínu si můžete naložit den předem, ale není to podmínkou. Chutná i tak báječně.
Směs pak stačí osmažit na pánvičce a podávat s jakýmkoliv pečivem.
Co třeba slaný štrůdly? Třeba s kuřecím masem nebo jen se šunkou a sýrem, se špenátem…prostě podle fantazie.
Napadá mě pečivo nejspíš chleba nejčastěji, ten chlapy zasytí z játrovkou nebo paštikou a cibulí nebo nebo potřít hořticí na to anglickou, zas cibuli, česnek třeba nebo přikusovat papriku, rajče, kys. okurek, pak studená se dá i sekaná nebo řízek.
Když jsme předělávali barák a nebylo kde ohřít a připravit jídlo, tak jsme jeli na chlebu a něco k tomu prostě a pak jsme sehnali malý plyn. ohřívač a tam se ohřál třeba guláš nebo nějaké jídlo, které pány zasytí a zvládnou jíst v terénu lžící
.
A buchtu bych udělala třeba bábovku nebo kynutý koláč z ovocem a drobenkou to je vděčná buchta, nebo dobrá a vděčná je tady ta http://www.toprecepty.cz/…/5085-mraky/ chutná jak věnečky, ale je jednodušší a dávám do ní krém máslo, uvařený puding, cukr mouč., kakao a rum (vše dle chuti), ale zas v horku se ti bude asi roztěkat máslo i když to taky nevadí, chuti to neuškodí
![]()
U nas miva uspech sekana, neni s tim tolik prace jako s rizky…i kdyz ty nikoho neurazi.
Sekaná, guláš, řízky, chleba, dostatek pití, do termosky čaj a kávu, něco sladkého…
Já vždycky slavím úspěchy s pečeným bůčkem - nastudeno nakrájet na plátky a chleba
@verrru píše:
@Maja25 no to mě pobavilo, buřty a ohýnek![]()
ale to taky není špatné, jsem na ně dostal chuť
![]()
A co třeba těstovinovej salát s masem, zeleninou a tak, je to studený, osvěžující, v tomhle počasí ideální… ![]()