Pečení pečiva pro nejmenší

3165
7.5.13 11:42

Pečení pečiva pro nejmenší

Ahoj.

Je tady někdo, kdo pečivo nekupuje, ale peče doma? Mám 7.5měs chlapečka, ale chtěla bych začít za nějaký čas dávat i pečivo. Máte někdo nějaké recepty na pečení pečiva v domácí pekárně?

Nebo se to neoplatí? Četla jsem ale, že v běžně dostupném pečivu je hodně soli a to není dobré pro prcky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
7.5.13 11:45

Jestli máš možnost, tak peč doma. Má to výhodu, že přesně víš, co jsi do toho dala a nejsou v tom žádný Ečka… Já peču klasické housky nebo rohlíky, k chlebu jsem ještě odvahu nenašla - nemám pekárnu a mi všechno špatně kyne :zed: jo a recepty čerpám tu: http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.13 11:48

Taky když můžu, tak peču doma - přesně z toho důvodu, co zmínila martina.se - vím, co do těsta dávám + nám to i víc chutná než ty hnusy v obchodech - houska je na povrchu okoralá, uvnitř jako sláma!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
7.5.13 11:49

Ahoj, u nás doma peče můj chlap a recepty hledá na mimibarazu.
Naposledy pekl tohle: http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
7.5.13 11:51

Taky peču doma. jsem ráda že vím co dítěti dávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
7.5.13 11:53

Chleba už nekupujeme, peču z žitného kvásku a je lepší, jak z obchodu. Pekárna je super na všechna kynutá těsta, ale lze to i bez ní ;) Sama si vyzkoušej, jak tě to bude bavit, chutnat a kolik ti to zabere času. Ze začátku samozřejmě více, ale časem to člověk vychytá a ráno má čerstvé voňavé pečivo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
7.5.13 11:54

Také bych chtěla umět péct, bohužel jsem na to levák :cert: Takže u nás peče jen chlap, ale zase dokáže upéct cokoliv a po jeho škvarkových plackách nebo domácích houstičkách se mohu utlouct :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
7.5.13 11:56

Mně přijde, źe se to snad i vyplatí (teda nepočítala jsem, kolik sežere pekárna), ale bochník chleba u nas stojí kolem 40 korun… A přes to se s domácím chlebem prostě nedostanu… Rohlíky vyjdou taky o něco levněji myslím… Chlavně chuťově se to nedá srovnat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.5.13 11:58

@šóšannáh já hlavně potřebuju vychytat to kynutí, nevím, jestli je tu nějaké divné klima či co, ale nekyne a nekyne :oops: :mrgreen: ale je to fakt, chce to vychytat.. ze začátku housky i rohlíky nic moc, teď už jsou fakt dobré :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
7.5.13 12:00

Chleba z pekárny vyjde na polovinu co kupný. Peču už 7 let, pečivo nakupuji jen když brutálně nestíhám - a mám kumšt si vybrat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
7.5.13 12:05

@martina.se hodně záleží na droždí ;) já už používám jen kvásky a není problém :mrgreen: já se teď peru s bezlepkovými výrobky, nedávno jsem začala a zatím nic moc - teda sežere se všechno, když je hlad, ale mohlo by to býti lepší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
7.5.13 12:06

Taky pecu hodne doma. Nejvic zkousim a povedl se vzdycky podle knizky http://www.bux.cz/…o-dzemy.html. Jen tam davam min soli a cukru

V obyc troube jsem pekla rohliky a byly vyborny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.5.13 12:10

@martina.se Já dávám kynout do trouby, zapnu úplně na minimum a je to :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.5.13 12:15

@šóšannáh zkusím ty kvásky, snad to pomůže… :palec:
@Pipet zkoušela jsem, ale pořád to není ono.. s láskou vzpomínám, jak babi dávala třeba těsto na buchty pod duchnu a jak to bylo zachvilku.. neumím :zed: a nemám duchnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
7.5.13 12:19

Taky většinou peču doma, mám pekárnu. Recepty zkouším různé, nedávno jsem si založila kvásek, takže peču i kváskový chleba. Jestli je to finanční úspora, to fakt nevím. Ale já peču domácí hlavně kvůli chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí