Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, moc bych chtěla poprosit ty zkušenější, zda by poradily…koupili jsme s přítelem dům a na začátku června se máme stěhovat. Co všechno se musí nechat přepsat, zařídit, zjistit, aby jsme na nic nezapomněli??? Díky moc;)
@greysanatomy nějak moc nerozumím formulaci - už máte koupeno? Takže kolem koupě vše hotovo? potom přihlásit vodu, plyn, elektriku, přihlásit TV poplatky, jestli budete měnit TP (předpokládám), tak kolečko přes úřady, banky atd..
@greysanatomy taky řešíme a ještě nevím všechno.. ale:
výměna občanských průkazů, protože předpokládám, že si tam nahlásíte trvalé bydliště.-s tím souvisí změna adresy na řidičských průkazech, pokud máte. Nahlásit novou adresu zaměstnavateli, v bankách, zdravotní pojišťovně. Přehlásit elektřinu, plyn, platby za vodu. Nahlásit/odhlásit na úřadě, kde jste bydleli a tam, kde budete bydlet odpady-popelnice/platby za popelnice. ![]()
@martina.se jojo, uz mame koupeno, takze vse kolem koupe a prepisu zarizeno pres realitku…jde mi jen o to, co uz bude na nas…prave ta elektrina, voda apod;) dekuji;)
@greysanatomy ještě Ty popelnice, jak bylo psáno výše - pokud se stěhujete do jiného města. Pokud v rámci města, tak tam je to v pohodě. ![]()
@greysanatomy sice to není nic s úřady, ale pokud se stěhujete do domku po někom, tak hned vyměnit zámky u vchodových dveří. Nikdy nevíš, kdo od toho má ještě klíče.
Edit a ještě si pak pohlídejte přiznání k dani z nemovitosti. Ale tu snad budete platit až příští rok.
Příspěvek upraven 26.05.14 v 11:49
@lucenka joo, to jsem si rikala ze asi udelame! pan po kterem to kupujeme se zda byt hodne v pohode, ale clovek nikdy nevi…;)
Taky teď kupujeme baráček. Díky Lucenka za poznámku-vyměnit zámky. To by mi asi došlo až dýl ![]()