Co ze špenátu a kapusty?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co ze špenátu a kapusty?
Ahoj, už mi nějak dochází nápady a přijde mi, že vařím pořád to samé dokola. Tak jsem pro změnu koupila Baby špenát - čerstvé listy a taky malé kapustičky. Ale nevím, co z toho vytvořit
Z kapusty asi polívku, ale co ten špenát? Jak se upravuje? A úplně nejlepší by bylo, aby se to dalo použít pro 2 a půl letého a v mixnuté podobě pro 8mi měsíční
poradíte nějaké receptíky? díky!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Špenát můžeš jen trochu podusit, nebo se dá udělat špenátová polévka
recepty najdeš na netu. Jinak kapustu možno dělat na způsob zelí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z kapusty dělám kapustove karbanatky ( uvařím ji ve vodě, nasekam a zamíchám do mleté ) To zboznuje můj chlap.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro 8m dušený špenát s bramborem, já si ho dělám s těstovinami a sýrem a smetanou
- Citovat
- Upravit
Ty malé kapustičky jsou skvělé podušené, na smetaně, k tomu brambor a plátek masa. ![]()
Listový špenát stačí spařit a hotovo. K tomu brambor,maso.Nebo vmíchat s pár rajčátky do těstovin. Pro osmiměsíčního-taky máme doma 1 kousek
-kapustičky podusit w bramborem. Špenát totéž s bramborem či těstovinou. Tomu to ovšem mixuju. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z kapusty polévku, pro malé brambory se špenátem a ze zbytku třeba zapečené slané palačinky se špenátem a sýrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Baby špenát dělám taky s těstovinami, špenátem, kuřecím masem a smetanou. Ochucuju jen solí, česnekem a pepřem. Určitě by to bez koření mohl i ten menší.
Kapustu dělám na kyselo, ale spíš používám tu velkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se nedavam tam teda tu sojovou omáčku a peču normálně na panvi
http://recepty.vareni.cz/…tky-s-masem/
Příspěvek upraven 10.11.13 v 17:50
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kapustičky jsou výborné opečené na másle: http://www.cuketka.cz/?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Špenát orestovat na másle, zalít smetanou a přidat těstoviny nebo bramborové noky, pro dospěláky bych tam ještě přidala česnek..
Kapustičky jsou dobré zapečené s cibulí, vajíčkem s mlékem/smetanou, šunkou a navrch sypané sýrem(ale to pro 8m vhodné nejspíš není)..
Nebo polívku na másle, s kmínem a třeba přidat mrkev..to by mohl i malý..zavářka dle fantazie, případně část rozmixovat a tím to zahustit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze špenátu dělám tohle (trochu poupravený recept tady z emimina):
Canelloni s kuřetem s špenátem
orestovat na kousky kuře (nemusí být), přidat špenát - směsí naplnit „trubky“ (dá se to dát i na lasagne. Osmahnout cibuli a prolisovaný česnek, přidat protlak, lžíci mouky (nemusí být), bazalku, sůl, smetanu, 4 dcl vody (může se přidat masox) a přivíst k varu. Pak to nalít na těstoviny a upíct podle návodu. Nakonec posypat sýrem.
- Citovat
- Upravit