Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tohle je úplně normální reakce po tom, co zapomenes na čočky a spíš s nimi a oči mají nedostatek kyslíku. Dej si den bez čoček, nakapej si tam například Ocuflash z lékárny. Dej si chvíli pauzu a bude to dobré. Ještě bude vhodné dát nové čočky a tyhle vyhodit. Dej si den, dva, brýle.
PS. Až někde neplanovane prespis, a nebudeš mít pouzdro s roztokem, tak je obetuj a vyhod večer.
Kapej tam oftalmoseptonex, nos brýle a zejména ty proti slunci a počkej až se to zklidní.
@Aletta80 dik za uklidnění…tohle se mi nikdy i tak nestalo a mela jsem strach aby to nebyl zánět nebo nějaké poškození oka…Brýle mam už na očích tak snad to bude za 2 dny dobre 🙂 kapu do očí Hylo gel na zvlhčení tak snad to bude OK. Díky moc ![]()
@Ou ten doma nemám bohužel ale kapu hylo gel na zvlhčení tak uvidim zitra kdyztak skočím do lékárny
Řekla bych podrážděné od toho že tam byla čočka která k tomu není určena dlouho…pokud půjdeš do té lékárny super je na to mastička oftalmoazulen…zklidňuje a ma i desinfekční ucinky takže si casto poradí i s počínajícím zánětem
jinak já proto že jsem tohle nechtěla řešit a chodím na směny si kupuju čočky které můžu mít v oku celý měsíc aniž bych je musela vyndavat (teda pokud se mi tam nedostane nějaký bordel např.)
@Vladusxx co to je prosim za značku čoček? Taky mam měsíční cocky biofinity a i tak mi tohle udelalo ![]()
@Anonymní píše:
@Vladusxx co to je prosim za značku čoček? Taky mam měsíční cocky biofinity a i tak mi tohle udelalo
Nosívala jsem Pure Vision od Bauch&Lomb. Jsou určené i na spaní (možná to tak mají i jiné značky?), pravidelný spánek v nich nedoporučuji, ale občas by to nemělo nijak zásadně vadit. Když spíš v čočkách, které k tomu nejsou určené, tak jsou potom oči červené a podrážděné.
@Petule030 ano ty používám a nemám žádný problém…mám vyzkoušeno že je opravdu můžu mít celý měsíc a v pohodě, většinou se ale aspoň jednou za týden premluvym a vyndám je a jsem v brýlích…blbě je že bez čoček/brýlí opravdu skoro nic nevidím a dcera mi je stále sundavá a chce si s nima hrát když k ní třeba v noci vstavam
@Anonymní píše:
@Vladusxx co to je prosim za značku čoček? Taky mam měsíční cocky biofinity a i tak mi tohle udelalo
Já používám purevision od Bauch&lomb používám je už několik let a tohle mi to udělalo jen když jsem si tam zanesla vyloženě nějaký bordel…ale přes noc že sem v nich spala nikdy…
@Vladusxx Já jsem v nich byla při studiích v kuse od neděle do pátku, o víkendu na noc vytáhla. Ale časem jsem měla suché oči, ráno čočky doslova přilepené k oku, suchost čím dál horší, tak to nepřetržité nošení nebude pro každého.
Ten Oftalmoazulen, jak radila @Vladusxx, je výborný. Já při podráždění čočkou kapu i Oftagel. Též volně k dostání v lékárně.
@Petule030 taky se mi občas stalo když už se třeba blížil konec měsíce…proto jsem je pak začala občas vyndavat… ale mě spíš ta čočka vypadla…od té doby co jsem porodila mě ale rozbrečí každá blbost tak už se mi to nestává…hodně slz hodne zvhceni
ale i tak dávám očím občas odpočinout… ![]()
Nemáte prosím někdo zkušenost? Mela jsem cocky pres noc, výjimečně jinak to nešlo a rano po probuzení jsem měla takové prave oko, slzí a je červene…nemám momentálně žádného očního lékaře protože ten náš odešel a jiný tu ted na okrese není nevim myslíte si ze to bude něco vážného?? Druhé tedy prave oko je krasne bile