Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lena 123 píše:
Dobry den, mam dotaz. Uziva nekdo z vas lek Concor v tehotenstvi, nebo uzival?
Tvůj lékař by měl vědět, že se chystáš otěhotnět a měl by rozhodnout on.
Jj on to vi, schvalne mi je dal, ze vi, ze se snazime. Jen me zarazi, ze je to betablokator. Ale snad vi, co dela. Ted jsem nasla , tak trosku plasim asi
@Russet:www.emimino.cz/profil/russet/ blby, ze ma zrovna dovolenou a na gynde mi rekli, ze je mam zatim brat, ze je pak kdyztak vymeni za Dopegyt. Jen mam strach a vysadit je nemuzu, ale dekuji za odpoved. ![]()
@Lena 123 Concor je prý v těhotenství bezpečný. Předtím jsem brala jiné léky na tlak, ale když jsem řekla, že mám v plánu otěhotnět, tak mi doktorka napsala právě Concor. Teď jsem 12tt a Concor normálně beru.
@amik22
Dekuji, to jsem rada, me vyhovuje. Nechtela bych jinej ted zkouset. Uz jsem mluvila i s dr a pry je ok, ze se nemusim bat.
Taky me ho napsala, kdyz jsem ji rekla, ze se snazime o mimco.
Kolik beres? Ja 2.5 mg rano
@Lena 123 já beru to samé, také půl tablety ráno. Jen gynekolog mi i tak přikázal, ať si každý den doma měřím tlak a kdyby se zvedal, tak se to musí hned řešit. Kdyby vylítl hodně, tak prý okamžitě do nemocnice. Přece jenom už je to kvůli tomu rizikovější těhotenství, i když je jinak všechno ok.
@amik22
Me zas obvodak rekl, ze od druhe pulky tehu, me da zadanku, ze budu chodit na kardiologii. A taky ze si mam merit trikrat denne tlak. Musime to zvladnout, ale myslim, ze to bude ok, minuly tehu jsem byla bez prasku a tlak 130/90 tep kol 90, ted, diky Concoru mam 125/80 tep 70, takze luxus. ![]()
@amik22 @Lena 123 holky prosím vás, hledala jsem více něco ohledně Concoru v těhotenství, nic moc není napsáno, mohu vědět jak vše dopadlo? Díky 🤗
@Venyska81 Ahoj, já brala Concor cca do 2 měsíců před termínem, pak mi začal stoupat tlak, tak mi přidali Dopegyt, pak jsem Concor už vysadila a měla jsem velké dávky Dopegytu, protože tlak pořád stoupal. Nakonec mi začaly rychle selhávat ledviny a malá se narodila skoro o měsíc dříve císařským řezem. Teď mám doma krásnou zdravou desetiměsíční holčičku. Ale já mám problém s ledvinami, takže jsem byla hlídaná a věděla jsem, že je to riziko. To abych nějak nestrašila. Concor byl bez problémů. Teď při kojení beru na tlak Amlodipin.
Ahojky, píšu jak jsem dopadla dál. Tak Concor beru dál, brala jsem celé tehu a i teď když kojim. Že se kdysi vysazoval, tak to už neplatí, je opravdu neškodný. V porodnici měli kvůli mě i konsilium a i pediatr s předním kardiologem kroutili hlavou, proč ho mám vysadit. Je opravdu neškodný. Já to nevěděla a věřila jsem svému obvodakovi, vysadila jsem ho cca tři týdny před termínem a skončilo. to tak, že po čtyřech dnech jsem volala rychlou, měla jsem slabou aritmii a trachykardie. Takže opravdu nevysazovat jen tak. Malá má už osm měsíců, pořád kojim a lék uzivam a vše je ok ![]()