Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj holky, maminky, budoucí maminky..předem se omlouvám, vím, že už je tu témat hodně…ale přece mi to nedá, abych se s Vámi poradila…Už nějakou dobu ležím nae kočárkama…a to bud Jané nebo Concord. Když jsem si obvolávala opravdu hodně obchůdků, zda mají Concord skladem, bylo mi řečeno, že je jich pro letošní rok už nedostatek a je problém je sehnat.
U Jané kočárků mi zase bylo řečeno, že mají malé korbičky hluboké a že jsou hodně kazové brzdy. Už si připadám jak kašpárek. Miminko se narodí koncem měsíce února. Myslíte si, že už v únoru, budou k vidění nové kočárky pro rok 2012? Děkuji za jekékoliv příspěvky..:-)Nevím zda počkat až na další rok…nebo třeba teť koupit jen hluboký kočárek a později až sporťák…:-)
Máte zkušenost s Concord Fusion?
Přidejte zkušenost s Concord FusionAhoj Pepi, zkoušela jsem Concord a mám Jané. V současné době je hluboká korba Concord Proton a ta dodávaná k Jané Slalomům stejně velká - uvnitř a jsou to největší korby od těchhle značek (i když je to jeden výrobce.) Autosedačka je lepší od Jané, má homologaci. Po zkoušení Concordu Fusion, Jané Slalom a Jané Slalom Reverse jsem skončila u Jané Slalom Reverse a už nebudu na druhé dítko měnit, jsem moc spokojená. S Concordem se o trošku hůř jezdí v zimě (užší přední kolečka), kolečka trpí terénem (Jané má terénní nafukovací, ke Concordu jdou dokoupit za cca 3tis) a ta stříška + otočný sporťák je u Reverse k nezaplacení. Kdyby tě něco zajímalo, klidně napiš do SZ.
Ahojky Pepi,
ja jsem take pro jane…my mame jane slalom pro 2011 , korba velika a mimco v pohode i s velkym fusakem, otocna sedacka u slalomu nejde a ani ji nepotrebujem, mala je moc spokojena kdyz se muze divat ve smeru jizdy co se venku deje ![]()
jinak concord ma kamaradka, ma i autosedacku a nebrala bych ani jedno. obcas spolu vyjedeme a ta jizda s concordem nic moc, co jsem si vyzkousela od kamaradky tak bych concord nechtela. V zime se ji spatne projizdel teren , s kocarkem jezdi necely rok a uz ma u concordu docela sjete kolecka a to jezdi jen po meste.
ja mam concord 2010 s korbickou jane 2009 a autosedackou cybex (jdou tam adaptery maxi cosi).. zatim spokojenost, ja chtela 4 kola, co jsem zkousela v obchode.. je fakt, ze by mohly byt nafukovaci, ale je to asi fuk. teren to taky projede, ma to lepsi stabilitu. mozna mi chybi rucni brda, ale to je asi detail. jinak asi clovek neprohloupi ani jednim ![]()
ja mam concord fusion kolekce 2009. ma velkou korbu, a taky prostornej sportak coz u novych jane neni. je fakt, ze kdyby mel nafukovaci kola tak by byl jeste lepsi. je skladnej a hlavne lehkej, super do mesta. kdyz jdeme do prirody tak jsme si poridili manducu. co je blby, je spatnej pristup do nakupniho kose a aretace kolecek, to udelatko upadava ,ale je to i u jane, kamosce ho ma taky ji to upadava. urcite nevyberes spatne kdyz zvolis jane ,ale brala bych starsi kolekci. ty 2011 mi prijdou male, jak sportak tak korba
mám concord fusion 2010 4 kolečko a jsem velice spokojená je lehký a mobilní do auta jsem spokojená korbička je větší, jen by tam mohla být přehazovací rukojeť to jediné mi trošku vadí jinak jsem velice spokojena.
Všem Vám moc děkuji za Vaše informace, určitě je všechny beru v potaz
. Včera jsem byla u nás v nejbližší prodejně s kočárky. Dozvěděla jsem se asi tohle: kočárky Jané Vám vůbec nedoporučujeme, jsou tam hodně kazové brzdy…a servis je hodně špatný :-/ Dopoučujeme Vám však Concord…ten je super, má 4 kolečka, větší hlubokou korbičku atd atd…
Odešla jsem se smíšenýma pocity. Mě se teda oba dva kočárky Jané i Concord líbí…spíš bych volila 4 kolečko, ale u Concordu nejsou nafukovací, což bych chtěla, a taky ani u jednoho nejde otočit sportovní kočárek čelem k nám :-/ Tak jsem moc nepochodila. Ptala jsem se, kdy budou mít nové kolecce k nahlédnutí a prý už kolem Vánoc mají nové katalogy. Času ještě máme, mimi čekáme až koncem února…tak snad do té doby něco vyberu. Hodně mi vychvalovali Peg Perego GT3, ale ten je zase při složení neskladný, nemají tmavší barvy..a je to 3 kolečko…
Ta nenafukovací a zúžená přední kola jsou v terénu a sněhu nic moc. Pak jsem měla Slalom klasický, brzda děs jak padala a drnčela a neotočný sedák mě štval hodně, a možná ještě víc moje dítě. Teď mám Jané Slalom Reverse a jsem moc spokojená (mimo jiné proto, že má otočný sedák, kšilt a skvělou boudičku a nepotřebuju pláštěnku)
Hodně štěstí při výběru.
PS: hluboká korba Concord Proton a Jané dodávaná ke Slalomům je úplně stejně velká uvnitř (minulý týden jsem to měřila v obchodě) a jsou stejně zateplené. Autosedaška Jané má lepší bezpečnostní testy. PP GT3 je tank, ten jsem zavrhla, líbí se mi na něm jen ten větší košík. Ale na nákupy s kočárem nejezdím, takže mi nechybí.
pepina271 píše:
Všem Vám moc děkuji za Vaše informace, určitě je všechny beru v potaz. Včera jsem byla u nás v nejbližší prodejně s kočárky. Dozvěděla jsem se asi tohle: kočárky Jané Vám vůbec nedoporučujeme, jsou tam hodně kazové brzdy…a servis je hodně špatný :-/ Dopoučujeme Vám však Concord…ten je super, má 4 kolečka, větší hlubokou korbičku atd atd…
Odešla jsem se smíšenýma pocity. Mě se teda oba dva kočárky Jané i Concord líbí…spíš bych volila 4 kolečko, ale u Concordu nejsou nafukovací, což bych chtěla, a taky ani u jednoho nejde otočit sportovní kočárek čelem k nám :-/ Tak jsem moc nepochodila. Ptala jsem se, kdy budou mít nové kolecce k nahlédnutí a prý už kolem Vánoc mají nové katalogy. Času ještě máme, mimi čekáme až koncem února…tak snad do té doby něco vyberu. Hodně mi vychvalovali Peg Perego GT3, ale ten je zase při složení neskladný, nemají tmavší barvy..a je to 3 kolečko…
pepina271 píše:
Všem Vám moc děkuji za Vaše informace, určitě je všechny beru v potaz. Včera jsem byla u nás v nejbližší prodejně s kočárky. Dozvěděla jsem se asi tohle: kočárky Jané Vám vůbec nedoporučujeme, jsou tam hodně kazové brzdy…a servis je hodně špatný :-/ Dopoučujeme Vám však Concord…ten je super, má 4 kolečka, větší hlubokou korbičku atd atd…
Tak to slyším poprvé, že má Jané špatný servis… ![]()
tak v obchodě asi potřebovali zvednout prodej concordu ![]()
osobně nejsem zrovna fanoušek Jané, což se tu všeobecně ví
ale snažím se být objektivní.
servis mají dobrý, pokud si koupíš výrobek nový, dovezený přes Handy Praha. můžeš se pak obrátit přímo na ně, bez prodejce, tedy bez prodlev, oprava může proběhnout do týdne, po telefonické domluvě. tomu neříkám mizerný servis. čemu říkám mizerie, je jejich podmínka, že záruční servis je poskytován pouze prvnímu majiteli, který je při koupi zaregistrován. tomu já říkám mizerie a ta mizerie hraničí s porušením zákonů, neboť nárok na záruku je ze zákona dva roky!
nicméně, ke kočárům samotným.
autosedačka concord byla pouze v testech rakouských kolegů ADAC, nikoliv ADAC jako takového, na rozdíl od J. STrata, která vyšla na 4*, v kolonce bezpečnost vyšla dokonce na ++, což je nejvíce. takže autosedačku rozhodně Strata, nejlépe pak 2011, je největší. pasuje na všechny Jané a concordy.
korbičky - je možnost pořídit starou dobrou jané 09 či starší, které malé nejsou, u transporteru se prý dá vyndat ten polystyren, čímž se korba zvětší na standardní rozměr. proton je možná o něco málo větší, s metrem jsem je neporovnávala.
to nejdůležitější pro jízdní vlastnosti kočáru je ale sporťák.
odhlédni od toho, co ti říkali v prodejně, a spíš se zamysli, kde budeš s kočárem jezdit, zda chceš na dítě vidět ve sporťáku, nebo zda upřednostníš nižší váhu, širší sedák. zda jezdíte hodně v terénu, zda jezdíš naopak pouze ve městě. apod.otázky.
concord fusion má nenafukovací kola, která se velmi rychle ojíždějí, viděla jsem ani ne rok staré kočáry s koly v děsném stavu. je to pochopitelné, stačí párkrát projet štěrk.. kočár je ale relativně lehký a hodně prostorný, co do šířky sedáku, ale i délky zádové opěrky, je opravdu hodně prostorný. zaznamenala jsem stížnosti na nastavení boudičky někomu padala, nedržela v požadované poloze, špatně seděla.
JAné -
kol 10 a 11 reverse. jsou to o poznání užší kočáry, sedák má na šířku o celých 7cm méně, než C., je proto vhodný zejména pro mladší děti. zaznamenala jsem i fotky starších dětí, 2 roky apod., nicméně ve fusaku to už pak problém je. díky otočnému sedáku je pak kočár těžší, nic dramatického, asi 14kg.
ruční brzda, nafukovací kola, více terénního použití.
staré kolekce 09 a níže, jsou lehčí (12kg), širší (36cm v 08kol, 09 má vložku, která kočár zúží), jinak profilovaná kola, nafukovací terénní.
ruční brzda v obou případech na přední kolo.
pokud máš zájem o 4kolku, a nafukovací kolečka, není tohle asi to pravé.. tam by bylo potřeba asi volit jinou značku..
i Jané má 4kolku, Unlimit, který nemá nafukovací kola, zato má otočný sedák u sporťáku..
pokud budeš kupovat kombinaci, nejde koupit nejdřív hluboký a až pak sporťák, kupuješ vždy sporťák kvůli podvozku
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jaké zkušenosti máte s jané? Přemýšlím, jestli koupit sporťák reverse nebo neotáčecí, hlavně kvůli prostoru (kolekce 2012). Nevíte o kolik cm se liší rozměry sedaček? Mám trochu strach, že do reverse by se pak prcek s fusakem nevlezl. Jinak jsem vybrala trojkolečko, nafukovací kola mi přijdou super. Nevíte kdy mívají novou kolekci? Prcek se nám narodí až v březnu, tak je zatím čas.
Předem moc děkuji za rady.
@constanc1 ahoj ted by mela vyjit uz nova kolekce 2013, koukni na oficialni stranky jane pro cr. jinak mame 2012 na reverse jsem taky koukala, ale prisel mi dost uzky
Mile maminky budu prodavat nejnovejsi model concordu concord wanderer mela by nejaka concordmaniacka jako ja zajem
ozvete se ![]()
Maminky mám dotaz rozhoduji se mezi Jané Capazzo pro 2009 a Concord proton kterou by jste my doporučily děkuji