Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, mam dotaz dr, me predepsala cotrimaxozol al forte, chci se zeptat, kojim holcinu 15mesicni, pouze v noci dvakrat a pred den 3,a na pribalovce je ze se nemuze uzivat v tehu a kojeni, dr, to vedela je mozne ze se jen spletla..bral to nekdo kdyz kojil??myslim, ze by to jiz nemelo co male udelat, ale prece jenom se trochu bojim. ![]()
Ahoj, vidím nadpis Cotrimoxazol a dělají se mi mžitky před očima… Radím ti nech si předepsat něco jiného. Na záněty močáku trpím už několik let, před 3mi lety mi dr. předepsala právě Cotrimoxazol, nikdy jsem nebyla na nic alergická a léky snáším dobře. Můžu ti říct, že po tomhle svinstvu jsem myslela, že je to moje poslední hodina. Měla jsem všechny- slovy VŠECHNY- nežádoucí účinky napsané na příbalovém letáku. Nedovedu si představit, to je to za dryák…vloni jsem měla opět zánět močáku a vrazilo se mi to až do ledvin, takže jsem si hezky poležela na kapačkách v Motole s 41st. horečkama…Ale pořád mi bylo líp, než po Cotrimoxazolu
Takže radím, nebrat! samozřejmě ti to nemusí nic udělat, ale určitě jsou i jiný metody jak léčit zánět močáku
Přeju brzké uzdravení ![]()
@slunicko83 píše:
Ahoj, vidím nadpis Cotrimoxazol a dělají se mi mžitky před očima… Radím ti nech si předepsat něco jiného. Na záněty močáku trpím už několik let, před 3mi lety mi dr. předepsala právě Cotrimoxazol, nikdy jsem nebyla na nic alergická a léky snáším dobře. Můžu ti říct, že po tomhle svinstvu jsem myslela, že je to moje poslední hodina. Měla jsem všechny- slovy VŠECHNY- nežádoucí účinky napsané na příbalovém letáku. Nedovedu si představit, to je to za dryák…vloni jsem měla opět zánět močáku a vrazilo se mi to až do ledvin, takže jsem si hezky poležela na kapačkách v Motole s 41st. horečkama…Ale pořád mi bylo líp, než po CotrimoxazoluTakže radím, nebrat! samozřejmě ti to nemusí nic udělat, ale určitě jsou i jiný metody jak léčit zánět močáku
Přeju brzké uzdravení
ahoj, ja ho nakonec nevzala. protoze dr.me ho dala naslepo vlastne.ja sla k ni ze mam tepltoy jen navecer, a ona ze je to mocak.moc jsem dat nemohla mam ms, tak me rekla dam vam setrny atb. takze asi tak setrny nebudou, a vecer se me nejak ulevilo tak rikam, nevemu je a uvidim.
Tos udělala dobře, no věř, že Cotrimoxazol opravdu šetrný neni, já fakt myslela, že umřu, horečky 40 a víc, osypaná, nateklý všechny uzliny, zvracení, průjem, závrať a mohla bych tady pokračovat…tak hlavně ať to rychle vyléčíš ![]()
Na močák trpím zhruba 2× do roka. Mám doma v lékárně vždy APO-Brusinky. Absolutně výborná věc. Za pár hodin se ti uleví. Smí se to při kojení a opravdu to pomáhá. A to mívám i stavy zimnice.
@janape co vím, tak je tam napsáno, že se nedoporučuje v těhotenství, zejména v prvním trimestru. Ale pak se píše o 2. a 3. trimestru něco…pokud ti ho napsala dr. a ví, že kojíš, tak bych se toho nebála.
@slunicko83 noooo, ja uz ho taky mam na seznamu leku, na ktere jsem alergicka… mela jsem po nem paradni kozni reakci, no to se ani neda nazvat koprivka, musela jsem pak chodit na injekce a navic mi nepomohl… ![]()
Ja teda zvracim a mam zimnici:-(ale teprv po druhem prasku
Jinak ja mela reakci az tak po trech dnech, ale to je dost individualni, nesmim treba i penicilin, tam to mam hned, po pichanym jsem mela anafylakticky sok…
Asi jo prece neprozvracim celou lecbu kdyz mam onkologicky nemocne dite ktere me potrebuje
Napsala jsem to vedle do podobné diskuze
https://www.emimino.cz/…orte-165779/
Je to svinstvo, neberte to. Opravdu je to stejné jako profláklý a kritizovaný Biseptol. Kdybych tušila, že je to ono, tak dr. řeknu, že to nechci. Mám to na 5 dní - dneska to dobírám, 2× denně a dole to pořád necítím OK a celkově se mi od 3. dne dělá hůř, cítím se divně, slabě, mizerně, jak přiotrávená. Ráno (tzn. 5. den) se mi zvedal žaludek. Přitom e.coli na to je min. v 1/3 rezistentní a pokud je u něčeho takhle vysoká rezistence, tak se to předepisovat nemá. Je to driják - viz vedlejší účinky. Přitom mi to dala na slabý zánět a zeptala se jen, jestli jsem těhotná a na NIC jiného. Takže nevím, jak vydedukovala, že mi to smí napsat. Na žádné léky negativní reakce nemám, všechno vždycky v pohodě - až na tohle..
Dobře zabírá např. Furantoin, ale často se po něm zvrací, takže lepší je nechat si napsat Macmiror (nifuratel), který je stejně efektivní jako furantoin, ale není po něm zle, je na něj jen nízká rezistence e.coli a nelikviduje lactobacily. Případně Zinnat nebo Amoksiklav, to se předepisuje těhotným i kojícím.
Prosím chci vědět, do kdy vám potíže po cotrimoxazolu zmizeli, já jsem dostala sylnou vyrážku po celém těle. děkuji