Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to Biseptol. Ten asi znáte… nedělali Vám nyní někdy odběr moči?
@katalyzator píše:
Je to Biseptol. Ten asi znáte… nedělali Vám nyní někdy odběr moči?
ten bohužel taky neznám. Co to je? Dělali mi odběr moči včera, kvůli předoperačnímu vyšetření.
Biseptol je na infekce močových cest, nejběžnější lék. Jaké máte dávky? Jednu půlku večer anebo jednu celou ráno a jednu celou večer?
@katalyzator píše:
Biseptol je na infekce močových cest, nejběžnější lék. Jaké máte dávky? Jednu půlku večer anebo jednu celou ráno a jednu celou večer?
Mám jednu tabletu po 12 hodinách. Je jich tam deset. Čeká mě laparoskopie, poslední mi vyjde v den operace, ráno. Tak nevím, jestli to doužívám. Kdyžtak si ji vezmu večer ![]()
Snad ten lék není nijak nebezpečný
Jedna podobná diskuze tady už je a paní tam psala, že jí to vyvolalo alergi na léky, kterou dříve neměla, a taky fůru nežádoucích účinků. Trochu mě to vystrašilo.
Doužívejte. Hladina přetrvá. ATB se vždycky berou až do konce, jinak hrozí nebezpečí rezistence.
Pravděpodobně Vám našli nějaké bakterie v moči, anebo to dal Dr. preventivně - pak to najdete ve zprávě.
Alergie na léky je možná - tak jako alergie na cokoliv jiného. A vždycky překvapí. Nežádoucí účinky se v příbalovém letáku vypisují všechny, z právních důvodů (vidíte, může pak tvrdit farmaceutická firma, my jsme vám o tom řekli). Jejich výskyt je ale malý.
@katalyzator moc Vám děkuju za vysvětlení a za uklidnění.
Před chvílí jsem si vzala první a doužívám to dokonce, moc toho není. Akorát v to pondělí před narkozou se na to zeptám doktorů. Pro jistotu.
Tak ještě jednou moc díky.
V pondělí se klidně optejte. Pravděpodobně uslyšíte, že narkóza působí na mozek a anestetikum se obvykle metabolizuje a vylučuje játrama, zatímco cotrimoxazol se vylučuje močovejma cestama (a proto tam taky působí). Tak hodně štěstí.
Máte hezkej obrázek.
Dobry den takco prasky? ja je ted take dostala na mocove cesty a vzala jsem zatim jednu:-)
Cotrimoxazol never more
od 3.dne uzivani bolesti krcni patere vystrelujici do hlavy, kdykoliv jsem se zvedla, tak jsem malem zvracela, nemohla jsem snist skoro nic krome suchych housek. Dobrala jsem misto 5 dnu jen ctyri a vysadila. Nastesti mi urolog rekl, ze jsem v moci nic nemela, ty antb mi nasazovali vlastne naslepo podle nejasneho vysledku testovaciho papirku, takze to nedobrani nevadilo.
Do 24 hodim hlava povolila a mohla jsem se normalne najist. Porad trochu pretrvavaji zimnice, ale to se uz da prezit.
Bohužel se přidávám k negativnímu hodnocení, které ve všech možných diskuzích na tento lék je - driják. Má milion opravdu hnusných vedlejších účinků, takže nevím, proč mi dr. nevybrala cokoliv jiného z té pestré nabídky. Dala mi to na lehký zánět močové trubice a zeptala se jen, zda nejsem těhotná. Na srdce, ledviny, žaludek a játra se nezeptala. Dnes jsem ho dobrala, měla jsem ho na 5 dní po 12 hodinách. Už 3. den mi bylo hůř. Dnes mám zvýšenou teplotu (a nikoliv kvůli nemoci a doma nikdo nemocný není, nic jiného jsem nechytila), cítím se slabě, celkově divně, mizerně a ráno jsem se málem pozvracela. Na chuťovky jako jsou poruchy krvetvorby, zhoršení ledvinových funkcí, jaterních testů, zánětů v ústech a u mužů poruchy spermatogeneze, nejsem zvědavá a to je jen zlomek. Tohle svinstvo už jsem měla na střední škole, ale jmenovalo se to Biseptol. Před tím taky každý varuje. To mám přemýšlet za doktory? Kdyby mi to dala až na 3. pokus, ale napoprvé - proč? ![]()
A v těhotenství se to brát nemá.
Léčba předávkování
Podle závažnosti předávkování se zahajují následující opatření: výplach žaludku. Dále je vhodné urychlení vylučování moči (forsírovaná diuréza) podáváním tekutin perorálně, hemodialýza a podávání kyseliny listové. Mimo to je nutné provádět kontroly krevního obrazu. Neexistuje specifické antidotum. Obě léčivé látky jsou pouze omezeně hemodialyzovatelné. Peritoneální dialýza je neúčinná.
Navíc e.coli je na to často rezistentní a je fakt, že dole to pořád necítím OK. Ačkoliv to dnes dobírám. Takže je to driják a ke všemu k ničemu.
4.6 Těhotenství a kojení
Experimentálně byly zjištěny účinky poškozující plod, proto se přípravek nesmí užívat v průběhu těhotenství.Pro novorozence exponovaného před porodem (zvláště při předčasném porodu) existuje zvýšené riziko vzniku hyperbilirubinémie.
Léčivé látky přecházejí do mateřského mléka, proto se lék nemá užívat ani během kojení
http://www.sukl.cz/…/SPC5290.pdf
http://www.pribalovy-letak.cz/…biseptol-480
http://zdravi.e15.cz/…-cest-133609
http://www.porodnice.cz/…dny/biseptol
Ahoj,
mela jsem/mam zanet ledviny po tom co jsem zanedbala zanet mocovych cest a zacinam byt uz zoufala… tyhle leky beru ted 3.den (menili mi jej, mela jsem Ciplox 500,zabral hned, ovsem po 2 dnech uzivani mi bylo strasne-silena unava, mdlo, ukrutna bolest kolen a rukou/prsty, za krkem az do hlavy).
Tak si zobu tyhle, ze jsou slabsi pry… kolena lepsi, mdlo ustoupilo a mam zase silu, za krkem uz neboli, ovsem ty ruce a prsty jsou strasny!!Navic mam zaludek nejakej rozebranej a nadavuju se.Co vic, sice uz me pri moceni nepali, ale pocity nutkani mam.
Mel jste to nekdo podobne? Co vam zabralo?
Ahojte dámy, slečny, ženy, maminky. Tento lék užívám už 4 den a s žaludkem je to děs ale mám pro vás úžasný zlepšovák. Od nevolnosti mi pomohl Enterol- jsou to probiotika. Vždy hodinu před tím než beru Cotrimoxazol si lupnu Enterol a nevolnost se mi obloukem vyhýbá. ![]()
Bolelo mě 14 dní v krku a vystřelovala mi bolest do uší, šla jsem k obvodní doktorce, ta mi dala nějaké antibiotika, ale po týdnu - nic. Šla jsem znovu k dr a ta mě poslala na ORL. Tam mi udělali výtěr z krku a za 3 dny jsem si měla zavolat pro výsledky. Měla jsem streptokoka typu C++
(každé plus značí velkou závažnost). Dostala jsem Biseptol na 14 dní (dvě balení, 400mg/80mg), 2 tablety ráno a 2 tablety večer. Léky krásně zabraly, neměla jsem žádné kompilace.
To bylo před 4 lety, letos mě bolelo 3 týdny v krku a zase ta hrozná bolest uší. OL mi napsala 1 balení Biseptolu 400mg/80 mg, opět 2 tbl. ráno a 2 večer. Krásně opět zabralo ![]()
Ahoj holky,

prosím vás, neužívala jste některá Cotrimoxazol? Já jsem ho dnes dostala u paní doktorky, že našli něco ve stěrech, ale tak nějak jsem se zapomněla zeptat, co mi našli
Na internetu jsem si přečetla, že se to užívá při zánětu močových cest. Žádné potíže nepociťuju