Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den prosím chci se zeptat jsem v nemocnici ohledně žlučníku zítra mám jít na zákrok a po tým zákroku bych chtěla jít domů ale teď se bojím jestli mě domů pustí když mám covid.? Mám doma roční holčičku a chtěla bych být už sní.
@Musinka45 Zeptej se při vizite. Ale pochybuju, že si tě na chire budou držet v režimu infekcniho oddělení.
@Musinka45 píše:
Dobrý den prosím chci se zeptat jsem v nemocnici ohledně žlučníku zítra mám jít na zákrok a po tým zákroku bych chtěla jít domů ale teď se bojím jestli mě domů pustí když mám covid.? Mám doma roční holčičku a chtěla bych být už sní.
proč to zakládáš znovu
Proč by tě nepropustili? Pustí tě i s covidem, to není žádná překážka…
@Svistice píše:
@Musinka45 Zeptej se při vizite. Ale pochybuju, že si tě na chire budou držet v režimu infekcniho oddělení.
Mas stesti, ze te nakazenou vezmou, tata musel pred operaci na pcr test kdyby byl pozitivni nesmel by ani nahodou a to je ockovany ![]()
Holky jdu s dotazem.
V pátek začal kýchat a pokašlávat školák, v pondělí byl úplně v pohodě. Teď si jen ráno odkašle, jinak přes den nic. Já od středy kašel, přidala se rýma a dnes výpadek čichu a částečně i chuti. Rýmu mám fakt silnou. Dopoledne se mi stalo že jsem nic necítila cca 2hod, pak zase normálně ano, teď zase ne, ale chuť částečně mám.
Teď začal kýchat i mladší, ale z nosu mu zatím vyloženě neteče a v odsávačce také nic není.
Může se jednat o covid? Testovat se jít nemám kdy, rodina na dovolené, manžel služebně pryč i s autem a s dvěmi dětmi se táhnout přes celé město se mi upřímně nechce. Nejdřív v pondělí se dostanu.
@Anonymní píše:
Holky jdu s dotazem.V pátek začal kýchat a pokašlávat školák, v pondělí byl úplně v pohodě. Teď si jen ráno odkašle, jinak přes den nic. Já od středy kašel, přidala se rýma a dnes výpadek čichu a částečně i chuti. Rýmu mám fakt silnou. Dopoledne se mi stalo že jsem nic necítila cca 2hod, pak zase normálně ano, teď zase ne, ale chuť částečně mám.
Může se jednat o covid? Testovat se jít nemám kdy, rodina na dovolené, manžel služebně pryč i s autem a s dvěmi dětmi se táhnout přes celé město se mi upřímně nechce. Nejdřív v pondělí se dostanu.
Teď začal kýchat i mladší, ale z nosu mu zatím vyloženě neteče a v odsávačce také nic není.
covid to být může a nemusí, to ti přece nikdo neřekne. Kup si test a udělej si ho doma.
Klidně to může být. Kup si samotest v lékárně. My teď padáme doma jeden po druhém…
Může a nemusí. Zkus test i když…léčit to budeš Steine jako chřipku, takže pozdravuju paralen a čaj s medem. Prostě zůstaňte doma a vylezte to, tak jako každou jinou virózu.
Holky díky, jen jsem zapomněla dodat - i když je to asi nepodstatné - že mám dvě očkování pfizer…ale to už je asi jedno. Jinak mám rýmu jakou standartně mívám - ucpané dutiny, zalehlé uši…no uvidíme. Snad budeme ok - hlavně děti.
Ono je to celkem fuk. Prostě viróza. Takže klid na lůžku, vitamíny a pitný režim. Na teplotu paralen. Já a děti jsme měli covid 3× a pokaždé to mělo příznaky
jako běžná viróza, takže k tomu přístupuju podobě.
@Anonymní píše:
Holky díky, jen jsem zapomněla dodat - i když je to asi nepodstatné - že mám dvě očkování pfizer…ale to už je asi jedno. Jinak mám rýmu jakou standartně mívám - ucpané dutiny, zalehlé uši…no uvidíme. Snad budeme ok - hlavně děti.
Já mám tři dávky a stejně to je k ničemu. Očkování chrání před těžkým průběhem. Prostě je to viróza, jen má svůj specifický název
@Anonymní píše:
Já mám tři očkováni a stejně jsem ho teď prodělala. Očkování není doživotní, navíc mám oslabenou imunitu díky těhotenství. Takže chytit ho můžeš a nemusíš, je tam víc ovlivňujících aspektů. Neber si to špatně, ale to je jako “bolí mě břicho, můžu mít slepák?” Jestli nechceš běžet přes město, tak si test objednej domů