Crocksy pro dítě 21měs.?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
18.8.09 09:22

Taky je máme k bazénku a používám je i když je malá nemocná na přeběhnutí z postele na záchod a zpět, protože jinak doma nosí celoročně kožené kotníkové sandálky, ale jinak ze zdravotního hlediska bych řekla, že crocs mají zá:,–(ní vadu v tom, že jsou z nesavého materiálu a dětská noha se prý potí víc jak dospělá (teda jak u koho :lol: ), navíc nevěřím, že se přizpůsobí dětské noze stejně dobře a rychle jako kožená botka a malinkým dětem by měla nohu držet kotníková botka.
U nás je ten problém, že jak je má dcerka chvíli na noze, tak by je pak chtěla nosit pořád (holt se jí nechce drbat se s těma suchýma zipama na sandálkách…), to je pak někdy boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
18.8.09 09:33

My je taky používáme k bazénku. Jediný problém řeším v tom, že Elišce se hrozně líbí a chtěla by je nosit ořád. Takže neustále vysvětlujeme, že tyhle botičky jsou jen k vodě :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
18.8.09 09:42

Tak to bude asi všude stejné :lol: , když už to tady řešíme, nevíte někdo, z jakého materiálu jsou mulesky - crocs od Nextu? Abych věděla, v čem to vlastně ty moje děti semo tamo chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
18.8.09 11:53

Holky díky za reakce,nechám mu je tedy na lítání okolo vody a na doma zůstaneme u klasických bačkůrek-snad ho přesvědčím :roll: Nejradši stejně běhá bos :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
18.8.09 12:40

Zrovna prohlížím boty na www.dpk.cz, abych věděla, po čem koukat či co objednat v kamenném obchůdku, tak jsem si vzpomněla, že jsem tam o chůzi naboso kdysi četla:

„Dalšími rizikovými faktory jsou: přetěžování nohou nepřiměřeně dlouhou chůzí a stáním, nadměrná tělesná hmotnost, nedostatek pohybu a chůze naboso po tvrdých a rovných podlahách.“
viz http://www.dpk.cz/…ouvani-deti/

Já teda taky lítala jako malá bosky - v létě i venku u babičky, ale teď to neřeším, protože máme chladno od podlahy, tudíž všichni povinně přezůvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.8.09 21:28

běhání bosky se doporučuje po nerovném terénu (tráva apod. ), ne po tvrdé podlaze.

my máme letos sketchers, úplně no-name bych Vojtínovi nekoupila… má je na terasu, kde je kohoutek s vodou a věčně je všude voda…
když neměl svoje, kradl je své setřenici, která je tady dost často, tak jsme je koupili už letos…

crocsy originální jsou super boty, mám odzkoušeno, že je hodně veliký rozdíl mezi origoš a kopiemi, určitě je Vojtín dostane, až bude jeho velikost nohy trochu stabilní. ale samo, že ani ty orig mu nedám na tůru, prostě je to jen na kratší dobu.

btw, v crocsech, orig. se noha nepotí! alespoń mně ne (v neorig. se mi potí…)

samozřejmě, kotníkové boty atd., ale přeci je nemusí nosit celé dny… fascinuje mě rada naší dětské, že doma má mít celou dobu sandálky a venku boty atd., vždyť i dítě potřeuje chvíli provětrat nohy, mít je volné, zkoumat si je. prostě i tady myslím všeho s mírou…

OT. jo, např. v US se kotníkové prý skoro neprodávají a vůbec se to tam tolik neřeší… a děti mají nohy OK… (taky se tam od roka nedává sunar, ale KM atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
22.9.09 14:28

Sama mam nekolikero originalnich Crocsu - balerinky, kozacky, klasiku i zabky a nohy se mi tedy nepoti ani v jednech. Male jsem letos koupila malickate crocsicky k mori, byly tam skvele.
Zkuste si aspon potezkat ci osahat ty originalni - maji je detske treba na Chodove v Destroy. Ten material je jakoby penovy, croslite, je antibakterialni, neklouzavy, nepotivy a tvaruje se podle nohy. Kotnikove nejsou, ale za tech dni u more si nemyslim, ze by se ji znicila noha.
A jeste - nedokazu pochopit, ze si nekdo kupuje napodobeninu neceho, cehokoli. Koukala jsem na ty vietnamsky a premyslela, jaktoze, kdyz je to tak evidentni fake, a jasne se vi ceho, ze se ta firma nejak nebrani ale jak, ze :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
22.9.09 17:28

No tak to já pochopit dokážu, asi to bude tím, že ne každý má na to vybavit rodinu na týden k vodě originál botkama či obecně oblékat do značkového oblečení či obutí. Tohle je názor člověka, který nekouká na to, co kolik stojí. Já to sice taky nedělám, protože nemusím, ale alespoň se netvářím, že ti druzí jsou špatní. (Sorry popodopo, určitě jsi to tak nemyslela, ale trochu mě to nadzvedlo). Taky byly doby, kdy jsem kupovala výhradně podle ceny, protože jinak to nešlo. Zda jde nebo nejde o napodobeninu, to mi v tom období bylo fakt šumák.
Výrobci ať se brání nebo ať prodávají levněji. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
29.9.09 12:30

Eviah, ale to preci nemelo byt popichnuti typu ja na to mam a kdo je vic…i majetni lide si kupuji napodobeniny a me to proste prijde trapne, mluvila jsem obecne. To si to nekoupim radsi vubec, ne?
Tak jeden realny priklad…ano, moc by se mi libila napriklad kabelka L. Vuitton, ale nemam na ni, tudiz si ji nekoupim, v zadnem pripade ale nesahnu po napodobenine u vietnamcu. To si radsi koupim „obyc“ batovku, nebo nejaky no name. O TOMTO jsem mluvila.
A proste to mam tak, ze kdyz vim, ze je neco napodobene, tak to za:,–(ne nekupuji. :roll: a jeste jednou - nevyzivam se ve znackovych vecech, ale ve vecech, ktere jsou kvalitni a dobre poslouzi… (bohuzel, to ze nezridka to znackove veci jsou, s tim se neda nic delat…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
29.9.09 13:46

Jasně, ale kabelek se prodávají mraky, typ boty jako jsou crocs ne, buď pak koupíš klasické sandálky nebo gumové boty do vody, je tam málo variant, takže pokud chce mamina koupit konkrétní typ obuvi, tak si myslím, že se nezamýšlí nad značkou, pokud se zamýšlí nad cenou. A navíc si myslím, že ten, kdo nakupuje v obyč.obchodech a u vietnamců, tak možná ani neví, jestli ty výrobky mají někde nějaký originál.
Můj příspěvek byl ostřejší než měl být, taky jsem tam ještě dala do závorky, žes to tak určitě nemyslela. Promiň, to neměl být útok. :wink:
Máš pravdu v tom, že značkové věci jsou většinou kvalitnější, prostě si vybudovaly značku na základě kvality či poměru ceny a kvality, ale pořád si myslím, že když máš omezený rozpočet, tak si ty značkové věci holt nekoupíš. Já třeba dřív věděla, že mi kožená kabelka vydrží dýl než jakákoli jiná a investice se vyplatí, přála jsem si ji (hlavně na vejšce, kde spousta holek chodila s krásnýma kabelkama a já s tou svou odrbanou), ale prostě na ni nebylo, takže jsem zašla k vietnamcům a koupila si, co se mi tam líbilo. A musím říct, že absolutně netuším, s jakou napodobeninou jsem pak kráčela po městě. :nevim:
A když chceš pro dítě konkrétní věc a máš na výběr mezi originálem a napodobeninou a na originál prostě nemáš, tak holt koupíš napodobeninu. Chápu tvou zá:,–(ovost, tohle bys prostě neudělala a dítě by šlo k bazénku v kožených sandálkách. Logika v tom je, ale praktičnost toho rozhodnutí se vytrácí, nemyslíš?
Jedna věc jsou napodobeniny typu kalhoty ABIDAS za pár kaček, co lze nahradit mraky jiných tepláků. Jiná věc je podle mě prototyp něčeho, co dosud na trhu chybělo. Botasky taky byly kdysi něco nového a dnes je šije kde kdo.
Ber to prosím celé jako akademickou debatu, nechci se hádat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17865
22.10.09 20:37

popodopo , v jistém smyslu ti rozumím, ale zkus to vysvětlit dětem, zvl holčičkám od 4 let výš (nevím, jestli kromě metříku máš i starší děti) :roll: Ony prostě chtějí mít to, co ostatní, a pokud není na originál, mají to rodiče, resp. mamina, hooodně těžký… Tak to jen, až ti poklad povyroste :wink:

jinak mi crocsy sympatický nejsou, ani se mi nelíbí, bohužel vietnamský odlitek k nám přes babičku doputoval, ale naštěstí už je léto za námi, napodobeniny uklizený a do příštího léta doufám bude nová móda :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.11.09 11:23

Nechci se poustet do diskuse original neoriginal. Ja si original koupila jako tehule loni na jare a tak se mi osvedcily, ze jsem si letos jinou barvu koupila znova. Neorigos ma tchyne a je to fakt znat. Mimochodem za necelou tisicovku jsem si je objednala pres net pro sebe, sestiletou dceru a neter primo na Crocs strankach, takze ty detske suma sumarum vysly jako napodobeniny. To je takovy tip.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková