Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Tak já mám teda jeden exemplář nazouváků už 3 roky a pásek vzadu se jěště neutrhl-tyhle jsou od ťamanů.Nosíme je každodenně se psem ven-já i manža a drží.Jsou jenom špinavý ![]()
Každému vyhovuje něco jiného,tcháni mají na zahradě hodně cestičky z kamínků tak tam bych bosky nešla ani já ![]()
Ono je prý velmi velký rozdíl mezi kvalitnima crocsama, který stojí přes 1000kč a mezi crocsama od vietnamců.
Já nevím nemám zkušenosti ani s jedněma, pač mě se to nelíbí.
BaraF píše:
Nám je koupila babi na lítání u nich na zahradě a k bazénu…a jsou úplně na h…o. Holky je zakoply pod stůl a běhaly bez nich („pásky“ na přidržení se trhají). I já mám jeden exemplář a slouží jako dekorace na schodišti (myslela jsem, že v nich budu běhat na zahradu pro bylinky a prd, klužou, padají z nohy a je v nich cítit každý šutr.
Okolo domu se pohybujem bosi, stejně tak v bazénu (není to nejlepší z hlediska přenosu mykóz, ale jako prevence úrazů z uklouznutí určitě lepší než jakákoli obuv). Letní obuv podle mně musí být kožená, vzdušná a pohodlná (a to umělohmotky nejsou).
No jo, BaroF, ale my máme třeba na zahradě spoustu pampelišek, sedmikrásek a jetele. tudíž taky včel a vos. A tyhle boty si prcek už loni v létě obul sám, kožené sandálky by fakt nezvládl…
Já je pro sebe taky nesnáším, ale tenhle účel nám splnily perfektně ![]()
Ivi píše:
Tak my asi vedeme. Malý je měl v cca 16 měsících. Než mne začnete kamenovat, tak dodám - na bazén, aby mu to neklouzalo. A super!Někam na zahradu na písek a bazének bych je ale asi nepořizovala. Stejně na ně bude mrňous kašlat. Leda jestli tam máte vosy nebo něco podobného…
Tak já bych je vzala taky už loni, ale naučil se chodit až v půlce července (15 měsíců) a to by si v tom tak akorát rozbil ústa ![]()
Mně tyhle boty na lítačku vyhovujou - na kamínky háklivá nejsem, nikde se mi nic neurvalo a kupuju si je u Vietnamců ![]()
Koupila jsem před druhým rokem, protože jsem byla těhotná a nechtěla jsem malou na plavání už nosit v rukách.
Takže sice brzy, ale jen na přechod z převlékárny do bazénu a zpět.
Tak mala je mela na leto, byl ji dva a kousek a mame jedny i na doma misto backurek, stridame s kozenyma capackama. S tim pevnym kotnickem si myslim, ze se to v Cesku hodne prehani. Prvni boticky chapu. Kdyz jeste prcek nema zpevnenou nozicku a je rad ze se udrzi na nohou, ale pozdeji si naopak myslim, ze tim, ze se noze necha co nejvetsi volnost, tak ty upony kolem kotniku zacnou poradne pracovat a zpevni se prirozene lip. I sandalky mela kolem dvou let uz bez kotnicku a nozicky naprosto v poradku.
Kupovala jsem u Deichmanna a jedny i pro sebe, ale musim rict, ze ty moje se po pul roce prochodily a byly na odpis, takze jsem si koupila originalni crocsy a vydrzi daleko vic. Clovek s tim pravda nenadela moc parady, ale to pohodli za to stoji.
Tak s manzelem mame tyto botky uz temer 3 roky (kazdy mame dvoje ![]()
mame teda original a nemuzem si na ne ztezovat, na zahrady jsou bezvadny, rozhodne neklouzou, pasek drzi jak prikovanej, kaminky teda necitim.
Male je tez poridim, letos v breznu letim do Anglie a rada bych ji poridila take orig.pokud budou vychazet levneji, pokud ne zkusim ty z MMB.
my mame ty original, z www.ebay.com
jsou dost pevne, tady stoji kolem 1200kc a tam jsem je koupila za necelych 500kc
Chci se zeptat kde se takový boty prodávají. Potřebuji na syna, velikost tak 24. Chci to jen k bazénku aby jsem mu pořád nenazouvala kožený sandálky. Takže co nejlevnější, protože jinak je nebude nosit nikam.
V nejbližším městě máme Takko, Sportissimo, Deichmann, klasickou obuv a vietnamce. Potřebuji vědět kde je mají a za kolik asi, aby jsem tam mohla vyslat zítra pro ně babičku a nemusela chudák obíhat celý město. Aby šla prostě najisto. ![]()
@goldenka já je kupovala v CCC a prej je měli v Lídlu, víc nevím
Určitě někdo poradí líp
Jo a stály nějak do stovky.
Myslím, že ve všech obchodech, co si vypsala, je při troše štěstí koupíš. Ale asi bych šla i s malým, aby si je vyzkoušel.. Každý je totiž čísluje jinak a každé jsou i jinak široké, tak aby mu ve vodě neodplavali.
Ahoj, ![]()
já jsem je kupovala zrovna minulý týden myslím to bylo v tom Lidlu a byli za stovku..Levně se seženou i u vietnamců a jelikož je prakticky na všech made in china tak bych si asi hlavu nelámala s tím kde je koupit.. Kamarádka je brala u vietnamců za asi 70 korun a je s nimi spokojená… ![]()
Mám za 70 od vietnamců, moc velké rozdíly v nich nejsou co jsem tak koukala. V Lidlu teď mají s neoprenovým páskem přes patu.
Babičce bych nahlásila kolik cm potřebuješ ať jde s metrem a pořídí.
Ahoj, koupila jsem tento týden v Intersparu za cca 90,–,ale viděla jsem je už skoro ve všech možných obchodech, Kaufland, Tesco atd.
@Marika2 Myslíš že ten Kaufland je bude mít? Tam se chystá babča na nákup tak by je tam mohla koupit, nohu jí oměřím, tak snad by to zvládla. ![]()