Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
dobrý den kupuji boty malé v lékárně,jsou jí dva roky a nějak ted vtáčí špičky směrem k sobě dovnitř někdy obě někdy jenu.někdy to dělá někdy ne hlavně venku to dělá.ve všech botech tak botama to nebude máme asi 3 ruzbe i značky…doma naboso choí hezky tak nevím proč to dělá venku snad dělá blbosti…máte někdo podobnou zkušenost?jak jste to řešily?dr.říkala prý se to upraví samo do 3-4 let se to neřeší tak nás nikam neodeslala nevím co pro to udělat dál…tak nevím zda je má dcerka jediná nebo je nás víc.mím první dítě tak se v tom nevyznám s jinými dětmi zkušenost nemám
děkuji za názory
Ahoj. Pokud říkala doktorka, že se to upraví, tak bych jí věřila. Pokud máš nějaký důvod si informace od ní prověřovat nebo se ti to fakt nezdá, tak se můžeš obrátit na dětskou rehabilitaci, možná by stačilo tam jen zavolat
.
jo tam jsem volala a chtěla nás obědnat a prý mám říct mé dr o žádanku nebo nějaké doporučení aby malou mohly prohlédnout bez toho to prý nejde.a když jsem tam šla že zaklepu.,…tak čekárna plná maminek s dětma.bych tam s malou véc jak hodinu čekat nevydržela ona neposedí tal ksem tam pak volala a chtěji žádanku
minulý měsíc jsem to začala taky řešit, nasadila jsem jí vojtovku, samozřejmě je možnost, že se to srovná, ale vojtou ji neublížím tak proč necvičit, aspon bude krásně rovná ![]()
Detska chuze se vyviji.Nase doktorka rikala ze se to resi az po tretim ctvrtem roce.Mala mi to delala taky.
Sama mi rikala ze se muze stat ze treba bude chodit po spickach.
aha tak alespon nejsem sama už se mi odpověd od dr.nějak nezdála.a kdy vám to alá přestala dělat?sama od sebe?mě to dost štve jiné děti chodí hezky co tak koukám
Ahoj, náš Tobík to dělal taky, zašli jsme na ortopedii a dr. říkal, že to je vývojem nožičky, doporučil ortopedické vložky do botek, které se nejvíc nosí. Jinak se to prý upravuje do šesti let věku. A taky říkal, že je dobré mít botky akorát, většinou to totiž děti dělají s většíma botama. Takže jsme nasadili vložky a opravdu je to lepší, ale nenosíme je pořád, fakt jenom do těch hodně používaných bot a doma skoro pořád na boso. Takže se myslím, nemusíte bát, určitě to bude dobré.
kattkka píše:
Detska chuze se vyviji. Nase doktorka rikala ze se to resi az po tretim ctvrtem roce.Mala mi to delala taky.
Sama mi rikala ze se muze stat ze treba bude chodit po spickach.
Katy na chuzi na spickach bacha!! Nechci fusovat tve doktorce do remesla, treba vi co rika, ale my chodime na rehabku a chuzi po spickach jsme odbouravali, neni to v poradku. Svedci to zkraceni achilovek, rozhodne bych to nepodcenovala. Urcite zalezi jak dlouho to dela, jestli je to blbnuti nebo chuze po spickach kazdy den.
Nám to malá dělá taky, ale jen v zimních botech. Přemýšlela jsem, jestli to třeba nemůže být tím, že má širší nožičku a botky jí na šířku jsou fest
, ale taky mě to docela trápí…
@irca11 @trpaslikg @kattkka @maukyD @smahulinka - prosím můžu se vás zeptat s odstupem doby, jak to vtáčení špiček u vašich dětí vypadá?
Naše nejmladší holčička - necelé tři roky chodí hodně špičkami k sobě, starší kluci na to pořád upozorňují, že to i vypadá příšerně, tak si říkám jestli už to nějak intenzivně řešit nebo ještě vyčkat. Právě já také slyšela, že se to do tří čtyř let spraví samo, ale tak abych něco nezanedbala. - děkuji.
@AninaEli mala chodi už hezky, nakonec to dělal jen podzim a zima, zimni boty měla disney a byly na ni asi těžke nebo široké, nebo nevim koupila jsme Super fit zimní a už chodila potom během měsíce lépe tedy občas je vtočila dovnitř ale ne tak často. upravilo se ji to samo když během pul roku možna třičtvrtě víc určitě ne… budeš kupovat boty tak zdravotní nebo prostě lehké kupuji ji je dodnes i sandalky i papučky všechno. některe i zdravotni značky ji prostě nesedi…
počkej přes celou zimu uvidiš jak bude chodit v zimnich botech aby ji nebyly třeb zase moc velké nebo široke ja myslim že to ma dost vliv. a uvidiš jaro, léto…
mě to hodně štvalo ale chodi tak dost děti ve školce…ted to sleduji-take jsme dcerku napominala aby vic zvedala nohy a nedělala blbinky.
ted mam už druhou mladší dcerku a ta to samé jen ty špičky vtáčí méně ne tak moc jako ta starší male je ted 2,5 roku a když to srovnam sestarši tak to děla méně, už mam koupene zimni boty superfit tak uvidim v zimně.
a jak ti chodi mala na boso doma::???vtáčí nebo ne???doma chodi holky na boso doporučil mi to dr. a pokud klouže podlaha nebo dlažba tak pevne papučky nebo sandaly a to maji holky Befado i ve školce. chce to zkoušet a najit značku botu co jim bude sedět a vypozorovat to ve kterých to děla víc Befado jsou také lehoučké papučky oběma holkám sedí bezvadně, ale každe ditě ma jinou nohu. řešila bych to až v těch 4 letech.
@AninaEli doma na boso nevtáčela…ale v botech je to asi víc vidět…
@AninaEli Tak nakonec má zborcené obě klenby, dostala na to nějaké cviky, tak cvičíme a docela to pomohlo, špičky už nevtáčí… ![]()
@irca11 díky - hmm, tak naše malá právě vtáčí i doma na boso
.
Teď jsem jí koupila nové ty Befado bačkorky, ale asi chyba - jsou jen nízké, ty kotníčkové jí neseděly.
Venku Zuza zatím moc nechodí, já ji ještě hodně vozím, protože pořád někam spěcháme se staršími dětmi.
Ale budu koukat, jak chodí a běhá venku po zahradě a na hřišti. Celé léto běhala venku bosky.
@smahulinka díky
Je to u každého jinak, ale asi tedy počkám do jara, až jí opravdu budou tři a uvidím
![]()