Crohnova choroba

214
20.6.14 15:13

Crohnova choroba

Zdravím,
před pár dny jsme se dozvěděli velice špatnou zprávu. Bratrovi diagnostikovali Crohnovu chorobu. V úterý večer jsme ho vezli na pohotovost s tím, že ještě tu noc ho museli operovat a bylo mu odebráno 0,5 m střev.
Jsem si vědoma, že je tato nemoc nevyléčitelná ale přesto určitě existuje alternativní léčba. Hodně jsme četli o homeopatii případně akupunktuře.
Ráda bych se zeptala těch, kterých se o též týká zda nemají zkušenosti buď to s uvedenými metodami případně s nějakými jinými.

Předem moc děkuji Všem za odpověďi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2032
20.6.14 15:23

Partner má tuto chorobu jiz 4 roky.. loni na podzim byl na operaci, první se nezdarila ( na streve se mu udelala klicka, krvacel do dutiny brisni), tak ho po dvou dnech reoperovali… Celkem mu vzali 40 cm. Od te doby je v poradku, ji vse, zadne omezeni, tak jak mu doporučila jeho gastroenteroložka… Jen pravidelne 3 x denne ji leky ( pentasu).
Nastesti se citi dobře… Velmi dulezita je i celkova pohoda, nadarmo se nerika, ze je to nemoc ze stresu… Co se tyka tech alternativ, tak partner na to není, posloucha svoji lékařku a zatím se mu to vyplaci. Je to neprijemna nemoc, ale da se sni plnohodnotne zit. Drzim Vam palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
20.6.14 15:27

Kamarádce moc pomáhá biologická léčba. Je to mladá holka a i s touhle chorobou žije plnohodnotný život :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
20.6.14 15:32

Moje mamka ji má. Od mýho narození, tedy 35 let. Je to chronický zánět střev. Způsobuje i další menoci jako záněty ledvin apod.. Už nemá půlku střev, jeden čas měla vývod bokem aby se střeva nedráždila stravou. V té době probíhala nějaká studie nových léků.. Dr doporučovala bezlepkovou dietu aby se předešlo zbytečnému dráždění, je šetrnější. Říká se že jde ob generaci na holky.. Momentálně čekáme na potvrzení jestli jí nemá má 3letá dcera :,(

• Citovat
  • Upravit
4411
20.6.14 16:04

Manžel má už 9 let. Nejvíc s tím jsou problémy v přelomu ročních období z léta na podzim atp… Jsou s tím spojené i kloubní potíže, manžel má artrozu. Jsou dny kdy se cítí dobře a kdy by nejraději nevylézal z postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
20.6.14 17:18

Muj kamarad ji ma, naucil se s ni zit. Proste holt potrebuje vic planovat, vic premyslet o jidle, cvicit a delat nejake relaxace (on dela jogu). Nezabralo na nej nic, zadna lecba. Jsou dny, kdy je mu lip a jsou dny, kdy se zavre doma a bejde nikam. Musel skoncit v praci, ale nastesti muze podnikat i z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
20.6.14 19:47
@sissi79 píše:
Moje mamka ji má. Od mýho narození, tedy 35 let. Je to chronický zánět střev. Způsobuje i další menoci jako záněty ledvin apod.. Už nemá půlku střev, jeden čas měla vývod bokem aby se střeva nedráždila stravou. V té době probíhala nějaká studie nových léků.. Dr doporučovala bezlepkovou dietu aby se předešlo zbytečnému dráždění, je šetrnější. Říká se že jde ob generaci na holky.. Momentálně čekáme na potvrzení jestli jí nemá má 3letá dcera :,(

můžu se zeptat-tvá dcerka má nějaké potíže nebo si chtěla jen vedet, zda to nezdědila? U nás má Crohnovu chorobu moje babička a i jí měl muj tatka (babičky syn) a hrozně se bojím, že jí zdědí bud moje nebo ségry malá :( ale potíže žádné nemají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
20.6.14 20:14
@Zuzkka píše:
můžu se zeptat-tvá dcerka má nějaké potíže nebo si chtěla jen vedet, zda to nezdědila? U nás má Crohnovu chorobu moje babička a i jí měl muj tatka (babičky syn) a hrozně se bojím, že jí zdědí bud moje nebo ségry malá :( ale potíže žádné nemají..

Malá začala mít před skoro 2 měsíci bolesti bříška.. jeden den měla průjem a měla v něm krev. Od té doby si stěžovala na bolesti, úplně plakala.. dr z bobku z rozboru zjistila že krev tam je i po 14 dnech a my skončily ve špitále.. Na sonu nám řekli že má vodu v bříšku, po měsíci jí tam má stále.. Krev ve stolici taky.. Minulý týden jsme byly ve špitále se zánětem ledvin.. Nikdo nám nic nechce říct. Bakteriologicky je stoluce v pořádku.. žádné potravinově alergie se nepotvrdily :( Takže se bojím šíleně. Tahle nemoc je peklo na zemi..

• Citovat
  • Upravit
1326
20.6.14 21:13

Aha :,( tak to bych taky šílela, každopádně vám přeju at se to brzy vyřeší a víte na čem jste, pevně doufám, že to bude dobré..je to sice peklo, ale jsou daleko horší nemoci s tímhle se v podstatě dá žít kvalitní život, samožřejmě při dodržování nějakých pravidel. Posílám hodně moc síly :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
20.6.14 21:15
@Zuzkka píše:
Aha :,( tak to bych taky šílela, každopádně vám přeju at se to brzy vyřeší a víte na čem jste, pevně doufám, že to bude dobré..je to sice peklo, ale jsou daleko horší nemoci s tímhle se v podstatě dá žít kvalitní život, samožřejmě při dodržování nějakých pravidel. Posílám hodně moc síly :hug:
:hug: :hug: děkuji :hug: :hug:
Ono jo, jsou horší nemoci, ale člověk nechce pro své dítě ani rýmičku né tak cokoliv jiného.. :hug: :hug:
  • Citovat
  • Upravit
624
21.6.14 10:46

Moje mladší dcera má Crohnovu chorobu taky, ted má 10 let a diagnostikovali ji v 5 letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
21.6.14 11:28

Jak to dcerka zvládá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
2.7.14 18:44
@sissi79 píše: :hug: :hug: děkuji :hug: :hug:
Ono jo, jsou horší nemoci, ale člověk nechce pro své dítě ani rýmičku né tak cokoliv jiného.. :hug: :hug:

Už máte vysledky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
2.7.14 19:35
@Zuzkka píše:
Už máte vysledky??

Ještě ne.. jdeme 10.7 poprvý do gastro poradny, ale malá ve čtvrtek dobrala atb na zánět ledvin a v pátek stejně měla špatnou moč bo má opět někde zánět tak jsem zvědavá jak dopadnem :(

• Citovat
  • Upravit
1
15.8.14 12:03

Ahoj holky,
nevím, zda odpovím tak jak byste si asi přály, ale možná snad. Mám zkušenosti s alternativní medicínou i s Crohnovou chorobou. Můj bratr ji má od 12 let, je mu 37, nechce se přizpůsobit ani ve stravě, natož v ničem jiném a stále dokola chodí na operace, asi do té doby, než mu dají pytlík… nevím..a kamarádce ji diagnostikovaly cca 3 roky zpět a už ji nemá. Takže to není nevyléčitelné, možnosti jsou. Pokud bude někdo z vás chtít, napíšu přímo osobní zkušenosti a rady, které pomohly, které ne apod… Zkusit se má všechno.. A sisi, nevím jak na tom Tvá holčička je, ale pokud jsi otevřená aletrnativě, pokusím se zjistit maximum, ale nebudu psát info apod. tomu, kdo opravdu nechce. Nechci a nebudu tu nikomu dělat reklamu, zabývám se tím už několik let a myslím, že pár důležitých věci jsem zjistila… Držím palce holky!!! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková