Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Počkala bych na výtěr, syn měl to samé minulý měsíc a výtěr byl dobrý, ATB by měl zbytečně.. dělala jsem zábaly na krk, měl strepfen do krku nebo jak se to jmenovalo, heřmánkový čaj a za tři dny to bylo dobré, je mu 7 let
Tak asi bych trvala na antibiotikách. A před tím na angínu antibiotika měl?
@mamule42 píše: Více
Ano, a po 14 dnech od dobrani ATB se mu to vratilo ![]()
Ja bych byla velestastna, ze doktor s pripadnym nasazenim ATB ceka na vysledky radneho vyteru, a nesype recepty z rukavu.
@Anonymní píše: Více
Aha, tak možná proto je nechce dát. Asi bych v tomto případě počkala na výtěr.
@Hibou píše: Více
Ano taky nechci ATB, ale zarazila mě ta hodnota CRP 60
U infekční mononukleózy můžete mít CRP i přes 100 mg/l, ATB se to léčit nebude.
Salmonelóza může vyhnat CRP klidně přes 300 mg/l, ATB se taktéž léčit nebude. Pak můžete mít oboustranný mykoplasmový zápal plic s CRP 15 mg/l a člověk skončí v nemocnici na oxygenoterapii (a samozřejmě podávání ATB).
@Hibou píše: Více
Já s tím teda mám špatné zkušenosti, kdy se nemoc tak rozjela, že už bylo nutné jít na kapačky do nemocnice a CRP 200. Celý organismus rozhozený a následky dodnes. Tak bych ATB chtěla.
@Doctus píše: Více
Díky, dobre tak pockame na ten vyter, akorát mě je proste syna líto, nejí a jen leží v horečce a jsem na nervy. Všem děkuji. Já nevim jak to CRP funguje, proste mi to přišlo vysoké (vyctene mám z netu ze virová infekce je do 30)
@Anonymní píše: Více
Jasně, je mu zle, má horečku. Ale pokud je to virové, tak mu ATB nepomůžou. Spíš naopak. A nepomůže mu žádný zázračný lék.
Ahoj, syn má od pondělí vysoké horečky a bolí ho krk. V krku vidím čepy. Šli jsme k dr, udělal mu CRP a to bylo 60. Poslal nás domu s tím, ze pockame zda se to nezlepší a udělal vyter z krku, na jehož výsledky budeme čekat par dni. Přijde mi ze CRP 60 je jasná indikace bakteriální infekce a ze se ATB musí nasadit, jaké mate zkušenosti? Jsem na nervy, prze syn měl anginu nedávno. Teď má zas vysokou horecku.