Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mám dotaz. Jsem tři týdny před termínem. Dnes jsem byla poprvé v porodnici v poradně. Vše ok, paní dr. do mě šáhla, řekla, že dobrý. Poslíky nemám, břicho netvrdne, jediný, co mám, je obrovský tlak na spodek, bohužel i na konečník (hemoroidy). Tak jsem šla domů, objednaná na příští týden. Jenže doma jsem prohlížela průkazku a mám tam CS 9
To je nějak moc, ne? Co to přesně v praxi znamená, nevíte? Přece, kdybych byla těsně před porodem, tak dr. něco řekne, ne? Děkuji za názory.
Je to soupis mnoha příznaků - zkrácený čípek, naléhající hlavička, atd.
Prostě to značí připravenost na porod.
ALe nemusíš se bát, i s takovým číslem můžeš vesele přenášet. Pokud už by porod hrozil, tak ti to nejspíš doktorka řekne.
A navíc, už jsi skoro v cíli, dva týdny před termínem už je narozené dítko vedené jako donošené a nic mu není, já rodila 12 dní před termínem a pohoda.
@broskef ahoj koukni sem http://www.babyonline.cz/…ske-prukazce#CS2
To jo, beru to tak, že už by to teď bylo v pořádku. Jen koukám jako vejr do průkazky a je mi divné, že doktorka nic neřekla. Tak to asi nic moc neznamená. Ale co se týče naléhání hlavičky, tak bych si dala i vyšší CS.
@broskef podle CS se nedá soudit, že budeš brzy rodit, je to spíš hodnocení připravenosti porodních cest, těmi čísly se hodnotí jak se čípek zkracuje, měkne atd. CS 9 je pěkné ale neznamená to, že budeš brzy rodit, můžeš samozřejmě porodit teď ale klidně taky až v termínu ![]()
Znamená to, že máš před porodem, což není překvapující ![]()
Ale je fakt, že můžeš klidně i přenášet, to ti nikdo neřekne ![]()
@broskef píše:
To jo, beru to tak, že už by to teď bylo v pořádku. Jen koukám jako vejr do průkazky a je mi divné, že doktorka nic neřekla. Tak to asi nic moc neznamená. Ale co se týče naléhání hlavičky, tak bych si dala i vyšší CS.
CS je max.10 pokud vím ![]()
@Mouranek DĚKUJI.
rozumím tomu ale dobře, že s otvíráním, nebo předzvěstí rychlého porodu to nemá co dělat???prostě jedna část mého těla je připravena. ale nic to neznamená.
@broskef píše:
@Mouranek DĚKUJI.rozumím tomu ale dobře, že s otvíráním, nebo předzvěstí rychlého porodu to nemá co dělat???prostě jedna část mého těla je připravena. ale nic to neznamená.
přesně tak, CS a samotné otvírání je něco jiného, kdybys byla otevřená na 9, věř mi, že bys tu teď neseděla ![]()
Já s CS8 rodila za tři týdny přesně 40+0tt
já tedy byla ve 39+4tt na poslední kontrole v porodnici, to už CS neměřili, už jsem měla čípek zašlý a otevřená jsem byla na 3cm, ale bez jedinékontrakce a taky bezbolestně, když pak za tři dny přišla první kontrakce, porod byl velmi rychlý, jen tak tak jsme dojeli do porodnice, a rodila jsem hned, co mě dotáhli na kozu, paráda, třeba tě to taky tak čeká ![]()
@broskef znamená to že se tvoje tělo krásně připravuje na porod, ale může to klidně ty 3 týdny trvat. neznamená to, že porodíš brzy nebo rychle