Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, dnes jsem byla na ultrazvuku srdíčka ve 21.týdnu a doktor se divil, že je mimčo tak špatně vidět, že na to, že jsem štíhlá, tak jej vidí opravdu špatně a ptal se mě, jestli jsem nepodstoupila někdy operaci břicha. Jsem z toho nějaká špatná, netušíte čím to může být? Pijete hodně když jdete na ultrazvuk?
Já jsem u třetího dítěte strávila na velkém utz hodinu, břicho jsem měla totálně zmasakrovaný, hlavně teda kontrola močáku a ledvin byla fakt bolestivá, zkrátka tam blbě viděla, omlouvala se, ale nešlo jinak. Jinak taky štíhlá, v té době jsem ještě nosila svoje bokový džíny a měla nějakých 63kg na 1,7m. Zkrátka to tak asi občas je, při předchozích ultrazvucích jsem problém neměla, na každém jsem byla jinde ![]()
Tak váha by byla stejná..právě kamarádka má úplně nádherný snímky a je oplácanější než já a já mám vždycky jen skvrnku:-//
Já jsem prý taky špatně průhledná, a je to prý tim, že mam docela vyvinuté břišní svalstvo, od mala jezdím na koni, tak proto ![]()
Tak já si budu řikat, že je to břišákama:-))hned se mi žije líp:-))
No může to tak být
.. malej neni na normálnim ultrazvuku přes břicho vidět jakoby v mlze, když jsem byla na screeningu, tam mají lepší, tak tam byl vidět dobře
..
Na screeningu jsme to taky viděli líp, ale na tom echokardiu teda prd:-)no zítra du na genetickej, tak snad něco uvidím, myslíte, že to může ovlivnit i pití??
No nevím, břišáky nevlastním, od doby, co nemám povinný tělocvik jsem neudělala jediný sedleh ![]()
Tak čim to teda může být:-/zkusim se zítra víc napít, třeba to pomůže, vždycky vidim jen páteř:-//
Hele nevim, cim to je, ale do nekterejch lidi proste neni videt. muze to byt i hydrataci tkani, nekdo ma proste ale takovou hrosi kuzi.
Ahojte. Dnes jsem byla na gen. vyšetření II. trimestru a doktor mě taky nevyšetřil, že prý mám dítě natlačené ve spodní části děložní dutiny a nedokáže si vysvětlit proč tam je… Musela jsem se jít projít a po zdravotní procházce to samé… Dříve bylo vše ok, ale teď i u mého gynekologa je vyšetření UZ nepřehledné… Nemáte s tím někdo zkušenosti??? Je ohrožen nějak plod? Nikdo mi na takové otázky neodpověděl a jsem docela nejistá ![]()
No mě taky nikdo nic neřekne:-/tak nevim jestli je to blbě, nebo je to normální..chjoo…uvifim zítra, zkusim trochu víc pít..
Taky jsem měla velmi špatnou vizualizaci při ultrazvuku a prý je to způsobeno rozložním vody v kůži, na velkém ultrazvuku jsem byla dokonce dvakrát, aby si byli jistí že je vše ok. břicho vždycky zmasakrované…dva dny mě pak pekelně pálila žáha a nebylo to do konce těhotenství lepší a že jsem utz měla víc než dost, vzhledem k dvojkovému těhotenství.
Ahoj holky
dnes jsem byla na velkym utz ve 21tt bylo to špatně viditelne, pani doktorka pul hodiny hledala cevy u srdíčka a nenašla ve zpráve mam napsano srdce 4 dutiny, nedaří se zobrazit křížení velkych cév jinak sonoanatomie plodu je bez zjevné patologie
říkala že si myslí že to nic nebude ale ja jsem z toho naka dost mimo
mela jste nektera stejny problem a bylo vse v pořádku?