Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, existuje nejaka babska rada jak pomoct pripravit porodni cesty? Dnes jsem po kontrole, 40+3, mimi je pripravene, ale porodni cesty nezrale, nepripravene, pokud se do patku nic nezmeni, tak jdu na vyvolani.
Babských rad asi bude několik, ale o jejich funkčnosti bych dost pochybovala. Kdyby nějaká zaručeně fungovala, tak se nepřenáší
.
Myslím si, že nic takového není
Na samotné vyvolání porodu je spousta babských rad ale ty stejně zaberou jen pokud je to tam vše připravené. Nezoufej, ono se to může změnit během hodiny a do pátku je času dost ![]()
Prý pití maliníkového čaje, ale myslím, že takhle rychle už to nezafunguje
Ale být tebou nechám tomu volný průběh. Já byla s posledním dítětem v Út na kontrole a měla stejný nález jako ty a malý byl ve Čt večer na světě ![]()
Prave, ze jsem vycetla, ze pokud nejsou cesty pripravene, tak ostatni babske rady nezabiraji…malinik piju uz nejaky tyden, minuly tyden byl nalez stejny a doktor se dneska rikal, ze se to sice muze zmenit z hodiny na hodinu, ale neveri tomu… prvni porod jsem mela take vyvolany se stejnym nalezem ![]()
Jooo sex
tak nejak se snazime, ale neni ani chut ani nalada moc, a jednou denne pry snad ani nestaci
![]()
Nejsi připravená, protože tělo není připravené. Na vyvolání bych s takovou nešla, protože to pro tebe může být pěknej terror a možná to může skončit i sekcí. Jeslti jsi v pořádku a dítě taky, dejte tomu čas.
@lenkaleni že doktor tomu nevěří je jeho problém…kamarádka šla jednou ráno taky na kontrolu, kde jí doktor řekl, že zatím určitě rodit nebude a že se uvidí za 2 dny a houby, ještě ten den večer měla malého v náručí ![]()
Asi nic, ale rodit můžeš z minuty na minutu
My zkoušely sex, běhala jsem po poli a pouštěla draka. Stejně si to malá vybrala sama a stejně to nebylo ono, porod nepostupoval. NEzbývá než čekat.
Já ještě teda někde slyšela jíst ostrá jídla.
Ahojky, jsem dalším živým důkazem, že Dři vědí houbeles…
U dcery(druhé) mi při kontrole v porodnici v sedm večer řekli, že rodit rozhodně nebudu, vyhrožovali mi vyvoláváním, a my tam ten samý večer -ve 23.30 byli s rozjetým porodem. Dcerka se narodila ve 4h ráno.
Klid!!!
Nevím, jak chceš uspíšit připravenost k porodu - zrání porodních cest. Budeš to muset nechat tak, tvé tělo ti řekne, až bude připraveno.
Já měla nepřipravené a nezralé porodní cestu u obou dětí, vyvolávačky nezabraly, šli jsme u obou na císaře.
Sex, tepla sprcha a dráždění bradavek. To rikame v poradne nasim těhotným. Babské rady to nejsou, je to medicínsky podložené (např. Při sexu spermie obsahují prostaglandiny - stejně jak Prostin, který se zavádí při vyvolání, atd.) Hezky si tohle v klidu užít, ale nehrotit, když nic tak nic a nestresovat se. Víc pro to udělat nemůžete.