Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím, kdo máte zkušenost s cestováním s kočárkem autobusem ČSAD? Tam není žádné místo na kočárek
. Mám v plánu malého dát do Manducy, věci do batohu a 8kg sporťák složit, vzít do ruky a nastoupit. Ale vůbec netuším, jestli to tak půjde, jestli mě řidič pustí takhle do autobusu?? Jedná se o max 20 min cestu.
Co zavolat do dopravního podniku se kterým pojedeš a poptat se? Já bych dala kočár do zavazadlovýho prostoru.
Když nemají místo nakočárek, tak řidič vystoupí a dá ti ho do zavazadlovýho prostoru.
Nebo tě nechá hovzít složený do autobusu…ale pak se můžeš plést ostatním ![]()
A nebo tě taky vůbec nevezme, což se mi několikrát stalo. Hodně, ale bez problému vzalo, nebo složili do zav. prostoru. Záleží jaký řidič pojede.
Když není místo na kočárek, tak se skládá do zavazadlového prostoru. Ale asi bych si zavolala na nějakou infolinku dopravce a pro jistotu se zeptala, protože né všechny společnosti, respektive autobusy, přepravují kočárky. Pro klid duše.
U místních linek je vzadu klasicky vždy místo i pro nerozložený kočár, ale u dálkařů je to horší. Tam jsem vždy dávala složený kočárek do zavazadlovýho prostoru. Blbý je, že někteří řidiči jsou neochotný a někdy mi například nechtěli kočárek vyložit nikde jinde až na autobusovém nádraží. Přitom předtím měli v daném městě ještě 2 zastávky předtím pro mne blíž k cíli. A navíc v těch dálkařích tou těsnou uličkou se složeným kočárkem rozhodně neprojdeš.
A muzu se zeptat, muzu vzit dite do autosedacky a do autobusu??
Neni nutnéé, aby dítě které patří do kočárku miminko bylo v buse v kočárku?
My jeli jednou housakarem mám casualplay S6 ten má trošku širší kola a prostě se nedalo s ním nastoupit do busu, musel mi řidič pomoct se složeným, malá tehdy měla cca 6 měs. a řekl, že ale musí být připoutaná v kočárku a pak nám taky pomohl ven, když jsem pak jindy jela se jiným kočárkem sportovní golfáč, ten se vlezl i do uličky i prošel hezky dveřima a od té doby raději chodím pěšky, autem nebo vlakem
![]()
Ono velice záleží na typu autobusu. Třeba v částečně nízkopodlažním SOR 11 nebo v nízkopodlažním IRISBUSU se vejdou i tři kočárky za tu cenu, že zpřední části se pak musí vystupovat předníma dveřma. KAROSA řady 9 minimálně jeden normální kočárek uveze (výjimečně i dva). Fakt to chce se dopředu informovat, jaký autobus na spoji jezdí…
Díky za rady, já to tedy zítra zkusím
autobus mi staví téměř u domu, což je super, proto ho chci využít. No a jesti nás řidič,,nevezme,,
tak se vrátíme domů…Dám vědět, jak jsme dopadli
![]()