ČSOB drobné - > bohatství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
ČSOB drobné - > bohatství
Zdravím,
chci se zeptat, zda má někdo čsob drobné. Při každé platbe to prý zaokrouhli a po nastradani 300 Kč se to přesune do čsob bohatství, má to někdo? Vyplatí se to? Nějaké výhody / nevýhody. Cokoli vás napadne.
Děkuji všem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám ten produkt měsíc a zatím to pěkně roste
ale z dlouhodobého hlediska to nemůžu hodnotit. Neberu to na zbohatnutí nebo zhodnocování úspor, spíš že něco málo každý měsíc ušetřím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak je to pro lidi, kteří nejsou schopni sami spořit a všechno utratí. Výhoda je, že se o to nemusíš starat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius šetřit umím, jen mě zajímá, jestli tam skáče nějaké to procento
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dneska ty investiční fondy 2× moc nevydelaji… Takže z těch par stovek nečekej tisíce, má to být jen jako doplněk ke klasickým sporicim produktům…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Siminova44 píše:
@aanysek a nějake poplatky? Nebo skáče tam nějaký úrok?
Jaký úrok? Je to investice, nikoli klasické spoření. „Výhoda“ je, že člověk tyhle „drobné“ tolik nevnímá a nechybí mu. Ale jak se potom pohybuje ta investice, do které tyhle drobné putují- to je úplně jiná otázka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poplatky za tuto službu žadné nejsou, ovšem úroky v současné chvíli jsou konkrétně u fondu „Bohatství“ v červených číslech, tak asi tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to soustavné splachování malých částek do investičního fondu bez zaručeného výnosu, dokonce s upozorněním na možnost ztráty. Pro normálně hospodařícího člověka to je bezcenná nabídka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Scherry píše:
Poplatky za tuto službu žadné nejsou, ovšem úroky v současné chvíli jsou konkrétně u fondu „Bohatství“ v červených číslech, tak asi tak.
Jaké úroky jsou u fondu? Jako zhodnocení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ale to s tou aktuální situací vůbec nemá nic společného. Výkonnost za jakou dobu? Že při propadu bude roční výkonnost třeba -14% neznamená, že pokud někdo nastoupil před 3 měsícema/ v červenci/ dneska- tak že nebude třeba +20%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ ano, psala jsem o roční výkonnosti fonfu, která je teď momentálně aktuální. Což jsem předpokládala, že zakladatelku zajímalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Scherry píše: … ovšem úroky v současné chvíli jsou konkrétně u fondu „Bohatství“ v červených číslech,
je prostě zavádějící, protože to navozuje pocit, že jde o spoření. A protože jsme teď v zajímavé korekci - ať dolů, nebo aktuálně nahoru. záleží na délce grafu, tak psát o nějakých % nemá prostě smysl. Kdo zainvestoval před 3 týdny- ten může být pěkně v plusu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit