ČSOB drobné - > bohatství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1968
16.8.22 11:25

Mám to o chvilku déle než je to vydané pro veřejnost, v rámci testování, a je to fajn. Zak jsem si to nechala. Takové šetření navíc, co se špatně vybírá a člověk si ani nevšimne, že se děje. Už tam takhle mám pár desítek k. Za tu dobu tam mám pár korun navíc, ale opravdu korun. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.22 09:43

Jak říká pan Paroubek: Halíře dělají talíře :lol:

Na druhou stranu: je třeba si uvědomit, že takhle asi člověk nezbohatne. Je to asi dobrá věc pro ty, kdo nemají sebekázeň: utratí všechno co na účtu mají a nejsou schopni si naspořit. Takovým se přeci jen nastřádá něco stranou.

Já osobně nerad nechávám podobné věci náhodě a své peníze si spravuju raději sám. Ale je to věc názoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
17.10.22 22:35

Ahoj, dnes jsem se více zajímala, jak jsem na tom v invest. portálu… no a asi po roce a něco jsme ve výsledku mínus 600,–. Ukazujemi to, že po roce budu mít mínusová čísla, po 3letech plusová a po 5ti mínusová… :roll: Tak zvažuji, co s tím. Asi zruším, šetřím jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
18.10.22 07:39
@wasabi83 píše:
Ahoj, dnes jsem se více zajímala, jak jsem na tom v invest. portálu… no a asi po roce a něco jsme ve výsledku mínus 600,–. Ukazujemi to, že po roce budu mít mínusová čísla, po 3letech plusová a po 5ti mínusová… :roll: Tak zvažuji, co s tím. Asi zruším, šetřím jinde.

To je potreba porovnat s celkovou situaci na akciovych trzich, za posledni rok je v propadu vsechno, to neni chyba investicniho produktu zadne banky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.8.23 07:01

@Siminova44 rozhodně se to nevyplatí, je to past na lidi. Vždycky je to udělaný tak, aby to bylo výhodný pro instituce ne pro tebe, jakožto zákazníka. Jasně mají napsáno, že to není zaručené atd. Takže tím se už předem jistí, aby ses pak neměla možnost odvolávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.1.24 15:50
@Scherry
@Scherry píše:
Poplatky za tuto službu žadné nejsou, ovšem úroky v současné chvíli jsou konkrétně u fondu „Bohatství“ v červených číslech, tak asi tak.

Zdravím,
jaké jsou dojmy po roce a půl? Když jsem tak pátral v podmínkách, je tam že „neplatíte vstupní poplatky“ ale už nic se nepíše o provozních. Je tam nějaký správcovský poplatek jako u klasického fondu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
outlier
29.3.25 22:51

Samozřejmě, správcovský poplatek tam je (1,4-1,5%), jediné, co odpustí, je vstupní, ale za cenu toho, že to je úplný chaos. Vývoj fondu je zde https://www.csob.cz/…0000002244/4

• Citovat
  • Upravit
312
2.4.25 20:42
@Siminova44 píše: Více

schválně jsem se na to ČSOB bohatství podíval a máte tam vstupní poplatek 1,5% a každoročně 1,4% za tzv. „obhospodařování“, což vám pěkně ujídá z hypotetických výnosů. Za posledních 10 let tento Fond vykazuje průměrný roční výnos 2,95%, což je méně než byla inflace. Pokud jste stále na pochybách o „výhodnosti“ tohoto produktu, tak jen připomenu, že akciové indexy vynáší průměrně 10% ročně. Takže co se týče mě, i spořící účet je lepší než tohle, tam ty 3% výnosu máte alespoň jistých :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.25 21:12

Kamarádka má od samého začátku, turbo, měla ještě nedávno 150 tis. nastradano, bylackoncem roku tuší m 15 - 20 tis. mínus. Já lehce méně, ale podobně. Brala jsem to tak, že o těch penězích nevim :mrgreen: axmesahnu na ně. Vybrala jsem zároveň se stavebním, do 5 dnů na účtě.

• Citovat
  • Upravit
outlier
4.4.25 17:46

Myslím, že princip těch Drobných je že ten vstupní poplatek odpouští.

@Nechaputo píše: Více
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat