Kdy přijdou peníze ze stavebního spoření?

38
6.8.22 13:01

Kdy přijdou peníze ze stavebního spoření?

Dobrý den,
u Čsob jsem vypověděla stavební spoření 23.3.22, peníze stále nikde. Bohužel mi paní slíbila, že se na to podívá a už se neozvala a na e-maily nereaguje a dovolat se je nemožné. V nejbližší době se na pobočku nedostanu. Ráda bych se zeptala, kdy vám byly peníze vyplaceny? Zda tam nastal nějaký problém nebo mám ještě počkat. Na jejich stránkách jsem se dočetla pouze lhůtu 3 měsíce, ale ne do kdy peníze skutečně dorazí.
Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
6.8.22 13:22

Tak v cervnu bys je mela mit ma účtu, je srpen, nevim na co cekas a proc komunikuje jen s jednou úředníci, ktera nekomunikuje.

Vlez na jejich stránky, určitě je tam plno kontaktu s pokud ti dotycna nereagovala, najdi si na strankach kontakt na jejich ombudsmana a řeš to s nim…

• Citovat
  • Upravit
20913
6.8.22 13:23

Dávno je máš mít na úctě. Ozvi se na nějakou jinou pobočku atd. nebo online na nějaký kontakt a řeš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
6.8.22 13:26

Moc díky, zajdu na jinou pobočku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
6.8.22 13:30

Výpovědní lhůta je 3 měsíce. Toho 23.3. jsi byla na pobočce? Pokud ano, výpovědní lhůta začala běžet následující měsíc, tedy duben, květen, červen. V červenci mělo dojít k výplatě. Pokud mají v pravidlech, že výpověď musí z pobočky dojít fyzicky ještě na centrálu, jako u penze např, byla jsi tam pozdě, protože se počítá až datum, kdy to dorazilo na příslušné místo. Tím pádem by se to o měsíc celé posunulo. Je to standardní postup dle zákona. Pokud to bylo takhle, výplata je v srpnu. Nevolej na pobočku, ale na vždy na centrálu.

Nikdo se prostě nenaučí číst obchodní podmínky… https://www.csobstavebni.cz/…bnim-sporeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
6.8.22 13:35

Byla jsem tam osobně. Bohužel jsem na stránkách našla jen tu lhůtu 3 měsíce od výpovědi, ale zda musí někam dorazit to nevím. Zkusím zavolat na tu centrálu v pondělí a kdyžtak koncem týdne zajdu na jinou pobočku. Mě jen přijde zvláštní, že paní u které jsem výpověď sepisovala mi před týdnem řekla, že to zjistí a na žádné další e-maily nereaguje. Mě by přitom stačilo, kdyby napsala přijde to kolem toho a toho a to je celé. Moc díky! 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
6.8.22 13:45

Většinou to tak je. Že ta výpověď musí být doručena na centrálu. Pobočka není správcem toho stavebka. U nás např. (pracuji na pobočce pojišťovny) kdybys přišla 23.3. vypovědět stavebko s 3m vyp. lhutou -nestihne se to v tom březnu zpracovat. Soupiska dokumentů k vyřízení na vyšším místě se posílá zpravidla v pátek po zavíračce, poštou. Takže to na centrálu přijde v úterý a je jedno, že zadas expresní doručení, nikdy to nepřijde druhý den. Občas se taky stane, že pošťačka nemá cestu kolem a prostě to přihodí na doručení až další den, taky se už xkrat stalo… Pak to musí někdo převzít, rozdělit na příslušné oddělení. A těch požadavků je tam třeba jen z jedné pobočky 20 a těch poboček jsou desítky… Takže lhůta běží od té doby, kdy se dá na dokument razítko s datem, kdy to dostala příslušná osoba do rukou. Proto je potřeba řešit výpovědi nejlépe v první polovině měsíce… Ale tohle ti hlavně měli říct na té pobočce, když jsi tu výpověď podávala… Vždycky klienty upozorňuji, že nejenom přijdou o peníze při předčasné výpovědi, ale hlavně to není žádná rychlovka na zaplácnutí nějakého problému, že to může trvat téměř půl roku…

Příspěvek upraven 06.08.22 v 13:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
6.8.22 13:47

Já na ty peníze extra nechvátám, spíš jestli tam nenastal nějaký problém. Bohužel paní mi toho moc neřekla. Moc díky za informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20913
6.8.22 13:50
@Gabulle píše:
Výpovědní lhůta je 3 měsíce. Toho 23.3. jsi byla na pobočce? Pokud ano, výpovědní lhůta začala běžet následující měsíc, tedy duben, květen, červen. V červenci mělo dojít k výplatě. Pokud mají v pravidlech, že výpověď musí z pobočky dojít fyzicky ještě na centrálu, jako u penze např, byla jsi tam pozdě, protože se počítá až datum, kdy to dorazilo na příslušné místo. Tím pádem by se to o měsíc celé posunulo. Je to standardní postup dle zákona. Pokud to bylo takhle, výplata je v srpnu. Nevolej na pobočku, ale na vždy na centrálu.Nikdo se prostě nenaučí číst obchodní podmínky… https://www.csobstavebni.cz/…bnim-sporeni

Na tohle bych poprosil nějaký konkrétní zdroj. Jelikož je to nesmysl podle mě. Já podepisu ukončení s nějakým datem se zástupcem společnosti. A vůbec mě nemusí zajímat kdy a jak si to oni předávají. Jelikož aby to takto bylo, tak by museli oni jen sepsat návrh a ten posílat na centrálu a z centrály to poštou posílat zase me. V tomto případě by to klidně mohli zdržovat klidně i rok nebo dva a úplně stejně i v případě poslání doporučeným dopisem na pobočku atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65357
6.8.22 13:51
@Gabulle píše:
Většinou to tak je. Že ta výpověď musí být doručena na centrálu. Pobočka není správcem toho stavebka. U nás např. (pracuji na pobočce pojišťovny) kdybys přišla 23.3. vypovědět stavebko s 3m vyp. lhutou -nestihne se to v tom březnu zpracovat. Soupiska dokumentů k vyřízení na vyšším místě se posílá zpravidla v pátek po zavíračce, poštou. Takže to na centrálu přijde v úterý a je jedno, že zadas expresní doručení, nikdy to nepřijde druhý den. Občas se taky stane, že pošťačka nemá cestu kolem a prostě to přihodí na doručení až další den, taky se už xkrat stalo… Pak to musí někdo převzít, rozdělit na příslušné oddělení. A těch požadavků je tam třeba jen z jedné pobočky 20 a těch poboček jsou desítky… Takže lhůta běží od té doby, kdy se dá na dokument razítko s datem, kdy to dostala příslušná osoba do rukou. Proto je potřeba řešit výpovědi nejlépe v první polovině měsíce… Ale tohle ti hlavně měli říct na té pobočce, když jsi tu výpověď podávala… Vždycky klienty upozorňuji, že nejenom přijdou o peníze při předčasné výpovědi, ale hlavně to není žádná rychlovka na zaplácnutí nějakého problému, že to může trvat téměř půl roku…Příspěvek upraven 06.08.22 v 13:48

To je ale dost sprosta praxe vuci klientum. Pokud maji v podminkach tri mesice, ktere bezi od nastavajiciho mesice, tak to maji dodržet. Co mi zalezi na tom, ze nejsou schopni si to poslat. Vsude plati, ze muzes da treba vypoved nebo neco jineho i poslední den toho mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1022
6.8.22 13:52

Nechoď na pobočku ČSOB, ale zavolej si přímo na stavební spořitelnu. Na pobočce stejně nevvidí, proč nebyly peníze odeslány. Tam jen sepisují žádost, která se zasílá na stavební spořitelnu. Zavolej si přímo tam a dostaneš přesné informace. Ostatně nechápu, proč už jsi to dávno neudělala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
6.8.22 13:57

V obchodních podmínkách je vždy napsáno, že výpověď musí být doručena na příslušné místo. Tedy v případě stavebka na stavební spořitelnu. Byla podána výpověď v bance nebo ve spořitelně? Není na tom nic složitého a tuto informaci podepisuje s při zakládání smlouvy. Zdroj si najdi, stačí stáhnout na netu obchodní podmínky příslušného produktu. Já popisuji reálnou praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
6.8.22 13:58

@vokishka to není úplně pravda, každý produkt má jiná pravidla ohledně výpovědí smluv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7489
6.8.22 14:02

Mi přišel domů i dopis, že je zrušeno a bude smlouva ukončena k 31.8.a peníze ze mi přijdou do dvou dní od ukončení smlouvy. Výpověď podána byla během května.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
6.8.22 14:03

@KKK85 tak dopis mi také nepřišel. V pondělí se zkusím někde dopátrat informace jak to vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat