Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hele, já jsem od mala zvyklá řešit i dospělácké věci srozumitelným jazykem i s dětmi…
vědí od mala vše důležité o nich, o životě, o adopci, o sexu
jsem upřímná (až moc) a nesnáším hry na nějaké tajenky a ty deb-ilní kecy „tomu porozumíš, až budeš starší“ apod.
Ne, dítě je houba, je chytré a vnímavé a bystré a když mu věci přiblížíte srozumitelně, řekne vám na ně hned svůj prostý čistý názor (jej i vykřikne klidně)
proto bych se těch starších, čistě teoreticky (ne že je to už tady!!) zeptala, jak by vnímali ještě jedno dítě, miminko, jestli by to chtěli.. že se ptáš do budoucna na jejich názor..
pro mne by to hrálo velkou roli
ale předtím samozřejmě debata s manželem… od dětí „teoretický poradní hlas“
do vaší situace přivádět mimino asi nebude fakt ideální a oni ti to poví..
(jak by byly pokojíky?) u nás je třeba problém, že pro 2 je společný.. a to jsou dvojčata stejného pohlaví.. čímž neříkám, že každé dítě musí mít vlastní pokoj, ale mít 4 v jednom třeba ani náhodou.. za mne dvě v pokoji max. (i to nese třecí plochy)
takže i tohle ber v potaz, jak se to podepíše na starších dětech
@Lucy75 ano,to mě taky napadlo, zeptat se dětí, co by na to říkaly.. ale nejdříve to musíme vyřešit s manželem, oba máme pro i proti, máme z toho strach, jak to zvládneme, navíc v dnešní době, kdy všechno stojí třikrát víc než před pár lety.. ![]()
Pokoje máme dva, v jednom je sama nejstarší a dvě mladší jsou spolu.. takže zatím nevím jak by se to vyřešilo, jestli by šla prostřední k nejstarší a miminko s nejmladším, až by šlo z ložnice.. ![]()
@JancaS84 píše:
Za jeden měsíc bez antikoncepce se fakt neprocistis. To je kravina. Máme 3 a vím, že bych si čtvrtý už bohužel nenechala. Pro mě jsou 3 maximum i kdyby se cokoliv stalo a zůstala jsem na ně sama. Až dokojim chci jít na sterilizaci a do té doby si dávám na antikoncepci sakra pozor.
Trochu mimo dotaz, ale řešila si s někým sterilizaci, ptala ses na to, informovala jsi se nějak? Mě ji odmítají udělat, že jsem příliš mladá, přitom všude čtu, že od 21. let není problém…
Z pochopitelných důvodu anonym.
Nechala bych si ho, děti máš velké, pomůžou Ti, finančně víš jen ty s manželem zda to zvládnete.
@Anonymní píše:
Trochu mimo dotaz, ale řešila si s někým sterilizaci, ptala ses na to, informovala jsi se nějak? Mě ji odmítají udělat, že jsem příliš mladá, přitom všude čtu, že od 21. let není problém…
Z pochopitelných důvodu anonym.
Ségra teď byla. Je 89 ročník 2 děti. Já jsem ještě starší.
@JancaS84 píše:
Ségra teď byla. Je 89 ročník 2 děti. Já jsem ještě starší.
To je zvláštní, já jsem 91, dvě děti a odmítají mi zákrok udělat
, ale děkuji za odpověď.
@Anonymní píše:
To je zvláštní, já jsem 91, dvě děti a odmítají mi zákrok udělat, ale děkuji za odpověď.
Tak zkus asi jinde.
Mám 3, čtvrté jsme neplánovali, ale kdyby přišlo, tak bych si ho samozřejmě nechala. Ty neřešíš, jestli počít, ty řešíš, co udělat s tím počatým, a to je dost velký rozdíl.
@Anonymní píše:
Díky všem za příspěvky..
Je mi jasné, že rozhodnout se musíme my dva..
Přesně jsem přemýšlela nad tím, že je to nefér, někde se snaží roky a nic a já tady uvažuju nad potratem..
Krizi jsme měli, to ano, ale posunulo nás to, změnilo, k lepšímu, takže partnersky vím, že to ustojíme.
Spíš si říkám, že i pro děti to bude krok zpět, budou se muset přizpůsobit miminku, některé věci minimálně ze začátku půjdou těžko, pere se to ve mě moc.. ve věku problém není, je mi lehce přes třicet..
A ano, bylo to nezodpovědné, nechránit se, ale metodu dám si pozor jsme úspěšně užívali několik let a naivně jsem se domnívala, že se to stát nemůže..jsem blbá, vím to. Zakladatelka
Krok zpět? Mám sourozence s dost velkým odstupem, a když se narodil ten mladší, bylo mi 13. Naučila jsem se díky tomu péči o miminko, odkoukala jsem a víš, jak se mi to hodilo? ![]()
Myslela jsme to tak, že už se s nimi dá cokoliv podnikat, teď jsme byli na rodinném festivalu, pod stanem, na rybách atd., což s miminkem sice jde, ale nikdy jsem v tomhle nebyla velký pankáč, spíš jsem měla ráda klid a režim a fungovalo to dobře.. asi by se miminko přizpůsobilo a jezdilo na ryby s námi ![]()
Rodinná známá to nedávno také řešila. Nakonec se v rodině rozhodli, že miminko odnosí a potom ho dají k otevřené adopci. Mají už starší děti (odhadem tam 17, 14 a 11), mluvili o tom i s nimi. A opravdu to tak udělali.
Hodně otevřeně o tom mluvili i s okolím - že prostě oni už další dítě nechtějí (oběma už jim je přes 40), ale zároveň je všude hodně lidí, kteří děti mít nemůžou.
Za mě tohle chce fakt koule, když to tak řeknu. Jednak ustát tlak a odsouzení okolí, jednak se s tím srovnat v sobě. Známá říkala, že když si miminko chovala po porodu, tak měla chvíli pocit, že to nedokáže, ale nakonec to vážně udělali.
Spolu s miminkem poslali dál i dopis pro dítě a jeden i pro rodinu, ale nevím, jestli systém umožňuje, aby ty informace šly a dítětem dál.
Každopádně i tohle je možnost, za mě hodně těžká a odvážná, ale je tady.
@Alice.Brook píše:
Rodinná známá to nedávno také řešila. Nakonec se v rodině rozhodli, že miminko odnosí a potom ho dají k otevřené adopci. Mají už starší děti (odhadem tam 17, 14 a 11), mluvili o tom i s nimi. A opravdu to tak udělali.
Hodně otevřeně o tom mluvili i s okolím - že prostě oni už další dítě nechtějí (oběma už jim je přes 40), ale zároveň je všude hodně lidí, kteří děti mít nemůžou.
Za mě tohle chce fakt koule, když to tak řeknu. Jednak ustát tlak a odsouzení okolí, jednak se s tím srovnat v sobě. Známá říkala, že když si miminko chovala po porodu, tak měla chvíli pocit, že to nedokáže, ale nakonec to vážně udělali.Spolu s miminkem poslali dál i dopis pro dítě a jeden i pro rodinu, ale nevím, jestli systém umožňuje, aby ty informace šly a dítětem dál.
Každopádně i tohle je možnost, za mě hodně těžká a odvážná, ale je tady.
To je fakt hnus, tři haranty si nechá a čtvrtý pošle do p. rdele?.. kráva vymastena.. zasloužila by přes hubu i s celou familii co jí to odsouhlasila ![]()
@Elin29 píše:
To je fakt hnus, tři haranty si nechá a čtvrtý pošle do p. rdele?.. kráva vymastena.. zasloužila by přes hubu i s celou familii co jí to odsouhlasila
Jakože je lepší dítě zabít rovnou interupcí a tvářit se jakože nic?
Já nevím…život není peříčko ![]()
Nesoudím ![]()
@Veru1987 auto máme sedmimístné, takže tam problém není..