Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych to brala jako dar a dítě si nechala. A asi nejlepší bude, znát i názor otce dítěte
Příspěvek upraven 20.07.22 v 08:02
Chtěla se pročistit
. Neptej se na netu. Komunikuj s manželem. A to doufám, že při tolika dětech nejsi pouze někoho družka.
Názor? Já bych si další dítě určitě nenechala. Už bych nechtěla začínat znovu od plenek. V tomhle jsme za jedna. Nám stačí tři děti. Pak si počkáme na vnoučata.
Za jeden měsíc bez antikoncepce se fakt neprocistis. To je kravina. Máme 3 a vím, že bych si čtvrtý už bohužel nenechala. Pro mě jsou 3 maximum i kdyby se cokoliv stalo a zůstala jsem na ně sama. Až dokojim chci jít na sterilizaci a do té doby si dávám na antikoncepci sakra pozor.
Ja sem ctvrtatko porodila pred tydnem. Mame deti podobne stare 11,10 a 5 let. Podarilo se mi loni na dovolene otehotnet i pres nehormonalni telisko, takze sok jako blazen. Manzel me teda hodne podporil a od zacatku se tesil. Nakonec, kdyz sem ten sok vstrebala, tak tehu ale skoncilo ZT v 8-9tt. Samotnou me prekvapilo, jak mne to vzalo i kdyz sem nikdy ctvrte dite neplanovala. No nechali jsme tomu volny prubeh 3 mesice na to sem otehotnela napul planovane
A jsem za to moc vdecna. Prace nikam neutece, financne teda nemame problemy a videt starsi decka jakou maji z miminka radost a nunaji ho je proste bozi ![]()
Klid, nemusíš se rozhodnout hned, je jasné že taková věc překvapí a zaskočí.
Primárně to prober s manželem.
To je moje „noční můra“.. Taky máme tři (9, 6, 3) a dávám si sakra pozor (HA neberu, takže se chráníme jinak). Ale manžel by další chtěl, jednou za čas na to zavede řeč, já jsem proti. Ale pokud by se stalo, na potrat bych nešla, to zas vím já. Nedokázala bych to. Takže ofiko čtvrté dítě ne, ale když už by vzniklo, tak bych si to holt vyžrala. Zní to takto hnusně, ale brala bych to tak
máme to stejně jako ty, děti jsou živé a dost výživné, nemáme žádné kliďánky. A to ještě nejsou v pubertě
ale finance dáváme normálně, nemáme dluhy, barák i auto naše. Takže z tohoto hlediska by to taky bylo ok. Spíš jde fakt o to jak to cítíš.. Ty ho budeš nosit, přibereš, budeš X hodin rodit, v noci vstávat, po doktorech lítat a ve finále se starat i o ostatní plus domácnost. Chlap půjde jenom do práce
tak si to rozhodni hlavně sama v hlavě ![]()
To si musíte sam i s mužem rozhodnout… co třeba auto? Tam už potřebuješ sedmimístné. Asi bych do čtvrtého už nešla osobně…ale kdyby se už stalo zase nevím zda bych zvládla potrat ![]()
Na ukončení bych nešla. Taky máme tři ![]()
Máte vlastní bydlení, budeš mít mateřskou, dítě je už tady. Není vo čem ![]()
Když jste zatím byli schopni postarat se o tři, určitě byste se byli schopni postarat i o čtvrté. Co by za to jiné páry daly. Ono vám to to malé na vaše stará kolena vrátí.
@Fiducia píše:
Na ukončení bych nešla. Taky máme tři
Máte vlastní bydlení, budeš mít mateřskou, dítě je už tady. Není vo čem
Asi tak, dítě už je tu, už řeším budoucnost i s ním ![]()
Jako vtip dobré, za měsíc si tělo určitě neprocistis. Nechápu proč se Nechranice kondomem. Prosimtě, řeči: manžel ho nesnese, nic necítí si odpust
A ne nenechala a ve vaší situaci už vůbec ne
Mě tak nějak podobným způsobem zaskočilo páté těhotenství
Vyloženě čára přes rozpočet
Jsou to už cca 2 roky, co jsem tohle „dilema“ řešila, teď tu vedle mě leží 18-měsíční dcera a jen si vzpomenu na to, jak jsem tenkrát uvažovala, že mě vůbec napadlo, že to dítě nechci… derou se mi slzy do očí a nechápu… Musím říct, že to sice opravdu není jednoduché, řešila jsem potíže v těhotenství, k porodu mi manžel musel zaplatit dulu, dcera je od narození náročné dítě, měli jsme velké potíže s refluxem, teď mám doma prozměnu malou čertici co nedá ničemu pokoj a úspěšně zaměstnává celou rodinu
Nicméně tohle je přesně to, co jsem potřebovala. Je to lekce. Tohle dítě mě prostě naučilo úplně nejvíc. Změnilo mi život od základu. Naučila jsem se více si užívat přítomného okamžiku, a méně spoléhat na dlouhodobé plány
Donutilo mě zastavit se a přehodnotit své priority. Nepřestávám být vděčná za ten dar
Měli jsme 4 kluky a mysleli jsme si, že už jsme kompletní. Teď máme 4 kluky a 1 holčičku, ze které jsme všichni úplně hotoví
Je prostě úžasná! Starší kluci ji milují, opečovávají, hodně mi pomáhají. Mým dětem je dnes 14, 12, 10, skoro 7 let, no a k tomu batole rok a půl
Nevyměnila bych za nic na světě! Vnímám to takhle: Když má člověk 1 dítě, neumí si představit 2. Když má 2, neumí si představit 3. Když má 3, neumí si představit 4, no a tak dále
A nakonec to vždycky nějak jde. Přeber si to jak chceš
Já osobně dnes lituji toho, že mě vůbec někdy napadlo uvažovat o potratu. Když se dívám na svoje dítě, je mi teď jenom z toho slova úplně zle 😥 Někdy si člověk myslí, že má vše pod kontrolou, ale ono to tak ve skutečnosti není. Člověk se musí naučit přijímat některé věci, které neplánoval, jako dar ![]()
Ja mam tri a vim, ze ctvrte dobrovolne fakt nechci, navic 40 uz mi zamavala, ale kdyz jsem si pred necelym rokem delala test (ac mi to prislo absurdni, chranime se poctive), tak jsem si vlastne uvedomila, ze jsem uplne v klidu, at bude vysledek jakykoliv. Chlap pritomnost jen jedne carky komentoval slovy nuda, ja bych ho v te chvili
, ale vlastne mi tim potvrdil, ze by mu to taky nevadilo. Velke deti by pry chtely jeste dvojcatka chlapecka a holcicku, ja bych je hnala
.
Hlavne to proberte spolu jako partneri, myslim, ze tragedie to neni, i kdyz 4 deti uz je dost.
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Včera jsem zjistila, že jsem těhotná, jde k v čtvrté dítě. Všechny tři děti byly plánované, chtěné, chránili jsme se vždycky tak, aby se nic nechtěného nestalo. Tento měsíc jsem si chtěla dát pauzu (mám kroužek),trochu se pročistit. No, tak jsem se pročistila bezvadněděti mají 11,9,6, nejmladší půjde po prázdninách do školy. Máme domek, bez hypotéky, finance průměr, vyskakovat si moc nemůžeme.. děti jsou hodně živé, hlučné, dávají nám slušný kopr
přemýšlíme, zda si čtvrté dítě nechat, pere se to ve mě. Srdce říká ano, rozum ne, chodím do práce, děti už jsou v některých ohledech samostatné a tohle by byl skok zase na začátek.. byl někdo v podobné situaci a jak jste se rozhodly?.. díky předem za názory..
Mě podobně překvapilo 3., to jsme si nechali, ale jsem si na 95% jistá, že 4. bych si nenechala, protože bych to psychicky nezvládla… už ted jsem dost nervově labilní, takže v rámci zachování mého zdraví, ne
Ahoj všem. Včera jsem zjistila, že jsem těhotná, jde k v čtvrté dítě. Všechny tři děti byly plánované, chtěné, chránili jsme se vždycky tak, aby se nic nechtěného nestalo. Tento měsíc jsem si chtěla dát pauzu (mám kroužek),trochu se pročistit. No, tak jsem se pročistila bezvadně
děti mají 11,9,6, nejmladší půjde po prázdninách do školy. Máme domek, bez hypotéky, finance průměr, vyskakovat si moc nemůžeme.. děti jsou hodně živé, hlučné, dávají nám slušný kopr
přemýšlíme, zda si čtvrté dítě nechat, pere se to ve mě. Srdce říká ano, rozum ne, chodím do práce, děti už jsou v některých ohledech samostatné a tohle by byl skok zase na začátek.. byl někdo v podobné situaci a jak jste se rozhodly?.. díky předem za názory..