Čtvrtý potrat - Anembryomola

447
18.6.16 10:27

Čtvrtý potrat - Anembryomola

Ahoj maminky,
ve středu mi bylo řečeno, že těhotenství (již 4 nepovedené) je bez plodu. Není úplně 100% zda není jen mladší, ale plodové obaly, jak říkala p.Dr. při měření odpovídali 8tt, přesto že těhotenství dle MS bylo 6tt a sama si myslím, že ještě mladší…Také jsou obaly tedy dost nepravidelné. Máte někdo zkušenost?
První(resp. první po dětech) těhotenství skončilo v 6tt, další odešlo ještě dřív, než jsem šla k Dr, třetí přestalo bít srdíčko v 10tt a teď tohle… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25179
18.6.16 10:34

Pokud si sama myslíš, že je těhu ještě mladší, dva týdny počkej. Pokud tě nic nebolí a nekrvácíš, tak posečkáním nic neriskuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
18.6.16 10:42

@VeronikaNel Ahoj, já anembryomolu měla a na revizi jsem šla začátkem 8 týdne podle ms. Den před tím jsem začala slabě krvácet, tak jsem jela na pohotovost a tam velký váček bez plodu, odběr krve na hcg a druhý den kontrola a revize. Hcg bylo přes 30000, tak to by už muselo být něco vidět, kdyby tam miminko bylo. Věděla jsem přesně byla ovulace, tak jsem už víc nevyčkávala.
V tvém případě pokud podle ms má být 6. týden bych počkala ještě aspoň 14 dní. U dalšího povedeného těhotenství jsem měla ze začátku v 6. týdnu také jen váček a docela velký bez plodu, za další týden, už tam bylo prťavé miminko i se srdíčkem ve velkém gestačbím váčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
18.6.16 12:05

@Hatšepsovet Děkuju! Mám v sobě zvláštní pocit, že bych měla počkat. V pondělí mám nástup na revizi, promluvím s Dr. Nic mi není, ani bolesti, ani krev…Jinak jsem měla HCG 1137

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
18.6.16 12:14

Zkušenost sice nemám, ale na tvém místě bych určitě týden počkala. Za týden už by mělo být vidět něco víc.. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
18.6.16 13:22

@VeronikaNel Určitě na revizi ještě nechoď. Neříkám, že to nakonec bude dobré, ale takhle brzo by mě hodně hlodalo, jestli jsem se neunáhlila. Pokud nevíš přesně ovulaci, tak je blbost v 6. týdnu podle ms dělat takové závěry. Hcg je nižší, takže možná, že těhotentví bude ještě mladší než ten 6. týden. Případně bych v to pondělí zašla na opakovaný odběr hcg. Pokud by kleslo, tak je jasné, že je něco špatně a bez výčitek bych na revizi šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
18.6.16 13:32

@Hatšepsovet Nevím,Mám MS nepravidelnou. Mě už kdysi při revizi odně hlodalo svědomí. Před ní byl plod 24mm, za dva dny na revizi 32mm, srdce nebilo a já dodnes nevím, zda i tak mohlo mimi vyrůst.
Teď mi dr. řekla, že si nemyslí, že by to bylo mladší, ale já jsem si jistá, že je.
Nevím, kdy to pozná dr. z krve, ale v době, kdy bych měla být ve 2tt(dle pm)mi dělali kontrolní odběry a vše bylo v normě, vč. HCG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
20.6.16 07:01

:zed: :zed: omlouvám holky se že vstupuji do diskuse, ale bojim se. Prosím co mám udělat? :nevim: včera jsem mela krvavý hlen Vyděsilo me to a jela jsem na pohotovost. Přes rok nemam menzes, nechápu jak to počítají. Nevím kdy jsem otěhotněla asi 14. 5. tj po oplodnění 5tt. Hcg 289 bylo 23. 5. Ted bylo 50000. Vyděsil me mám tam prázdný gestacni vacek. Miminko je vytoužené. Poslal me na revizi. Nevím co. Prosím máte zkušenost??? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
20.6.16 08:24

@Evajska Ahoj, pokud bych to počítala podle sexu, tak už jsi na začátku 8.týdne a hcg je hooodně vysoké na to, aby tam byl jen prázdný gestační váček. Já to tak měla, vidím to spíš na anembryomolu, než na to, že by se prcek ještě ukázal. Já šla na revizi, ale pokud ty se na to ještě necítíš, počkej, nech si určitě udělat kontrolní ultrazvuk, i kdyby ses pro zevizi rozhodla teď, tak ať se ped ní ještě raději podívají, ať máš jistotu, že to jinak nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
20.6.16 08:31

:zed: :zed: vím, ale doufám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
20.6.16 14:23

@Evajska Pokud si nejsi termínem otěhotnění stoprocentně jistá, tak bych s revizí určitě ještě pár dnů počkala. I když je fakt, že pokud bylo HCG 9 dnů po očekávaném oplodnění skoro 300, tak se ten termín početí moc lišit nebude. Ale těch pár dnů bych tomu ještě dala. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
20.6.16 17:15

@Hatšepsovet podle početí jsem na začátku 6 týdne ne??? 14.5. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
20.6.16 18:06

@Evajska Ale týdny se počítají od poslední ms, když žádná nebyla, ale ví se přibližné datum početí, tak od data početí se musí odečíst 2 týdny a odtud se to počítá, neboli připočíst ještě 2 týdny navíc (vychází se z toho, že ovulace je kolem 14 dne cyklu). Ani takhle vysoké hcg by na začátku 6.týdne nebylo.

Například já jsem dnes podle ms 19+6, tak je to obecně počítáno. Když bych to počítala od data početí/ovulace tak je to jen 17+6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
20.6.16 21:01

@Hatšepsovet Já tomu fakt nerozumíme prý hcg je v pořádku a odpovída 5-6 že je to ok. Ovulaci jsem mela cca 10.5. A počala jsem na 100% 14.5. Podle kalendáře jsem ted v 6+2. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
20.6.16 21:12

@Evajska Pokud počítáte, že 14.5. je den 0, čili začátek prvního týdne, tak dnes je to přesně 5+2. Ale ve skutečnosti se těhotenské týdny počítají od začátku poslední menstruace, čili od doby, kdy ještě žena těhotná není, ale teprve nastal cyklus, ve kterém otěhotní. Což je u pravidelného cyklu zhruba v polovině, čili za 14 dní po začátku menstruace. proto, když víte jen datum početí, tak se ještě k tomu 5+2 musí přičíst ty 2 týdny a to je to, jak se to správně počítá, tedy u Vás je to dnes 7+2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty