Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Syn bude mít brzo čtvrté narozeniny a já marně přemýšlím, co koupit.
Je to první vnouče z obou stran, první synovec ze všech možných stran a doma
hraček, že bysme mohli podělit několik školek. A nedávno byly Vánoce.
Co máme: vláčkodráha, autodráha, kolo, hudební hračky, ponk, milion aut, stavebních strojů a teď „babo raď“.
Jediné, co mě napadá je Lego duplo, ale babičky tlačí, ať řeknu nějaké návrhy.
Nejlépe nějakou hračku, která rozvíjí.
A podotázka - kam s nima
. Tím myslím ty hračky, co už dítě nebaví, nazaujaly apod. MMB mi příjde, že na hračky moc nefunguje, ikdyž oblečení prodávám docela dobře.
Knížky, omalovánky, modelínu, nějaké jiné tvořeníčko.
Hračky jsem dosud prodala bez problému na aukru.
Jak tu už někdo psal: dát mu znova ty hračky, se kterýma si moc nehrál - většinou to dítě ani neví, že je má ![]()
Kamarádky dcera má taky hodně hraček a když má narozeniny nebo jsou vánoce, dávám jí hračky, které rozvíjejí smysly - dětské hlavolamy, společenské hry, knížky, ideální ty s návody, jak si něco sám vyrobit… jestli jí to zajímá i po měsíci, to je mi celkem fuk, jí totiž nebaví vůbec nic ![]()
my ke 4.narozkám plánujem nové kolečkové brusle a kolo, protože v září už jezdila bez koleček. Taky stan je bezva, ten dostane od babičky i s takovým tím průlezem. loni dostala megatrampolínu na zahradu. Řeším podobné problémy jako ty. Navíc měla v únoru svátek.
Formičky na odlitky, sádru a pak na to nějaké barvičky..třeba akrylové ![]()
Jestli by ho bavilo navlékání korálků apod.
Jaké má syn zájmy? Ony to nemusí být drahé hračky, aby udělali radost ![]()
Kakika píše:
Formičky na odlitky, sádru a pak na to nějaké barvičky..třeba akrylové
Jestli by ho bavilo navlékání korálků apod.Jaké má syn zájmy? Ony to nemusí být drahé hračky, aby udělali radost
já vím, malá má stejně pak největší radost z tý největší prkotiny.
no, napadá mne dát mu fakt jen nějakou blbost, a k tomu nějaký narozeninový zážitek, něco jen pro něj, co ho baví a kde budete s ním a užijete si to všichni… (parní vlak, aquapark, k tomu cukrárna, nebo divadýlko…)
Duplo je dobrý nápad, pak nějakou Play doh sadu, to moje děti baví opravdu hodně. Auta a různé stavební stroje od Brudera - nesmrtelné hračky. ![]()
Pak můžeš dát třeba dárek nehračku - koupit CD přehravač + pohádky na CD, batůžek na výlety, dětský spacák, stan, trampolínu na zahradu…
Sem zapomněla zmínit, že vše co se týká sportu je pro syna za trest. Na půjčené lyže odmítl stoupnout, u kamarádky na zahradě na trampolínu ani nesáh. Brusle
jsem raději ani nezkoušela - pač jen při pohledu na led, zdrhal.
On už od dvou let miluje vláčky, koleje - ale to už máme doma naprosto všechno.
Ještě mě napadl dětský notebook - máte někdo doma a jak zaujal?
Play-doh ZUBAŘ
4-letý bráška to od nás nedávno dostal a baví ho to.. Vrtá zuby, dělá plomby
.. Jinak s hračkami jsou na tom stejně, má všechno, taky by to stačilo pro celou školku ![]()
fialína píše:
no, napadá mne dát mu fakt jen nějakou blbost, a k tomu nějaký narozeninový zážitek, něco jen pro něj, co ho baví a kde budete s ním a užijete si to všichni… (parní vlak, aquapark, k tomu cukrárna, nebo divadýlko…)
To je hezké, ovšem tatínek nám zdrhl za mladší - tudiž rodinná akce nehrozí.
A zase na výlet nemůžu vzít babičky, dědečky, strýčky a tetičky, protože by to bylo na půl autobusu a když někoho nevezmeme, bude jim to líto.
No není to se mnou jednoduché.
Co treba Mindok Zahadny hrad nebo Schody? Nebavilo by ho neco takoveho? My to chceme zkusit uz ke 3m narozkam.
Nebo puzzle? Davidek ted dostal velke baleni(10ks) puzzli s Bleskem a spol. Jsou tam puzzle s ruznym poctem dilku 12-70. A u nas teda meli az neocekavany uspech.
Ale svoje dite znas nejlip ty.
Hracky bych mu uz nekupovala, beztak nejake dostane od jinych pribuznych.
U nas se teda hracky nehromadi. Docela casto je tridim a davam na MMB. Prodavaji se. Nesmis prepalit cenu, no.
Nechavam vicemene jen Duplo + ruzne skladacky(puzzle, mozaiku, motorickou kostku) Proste jen to s cim si hraje. Treba ted jsem prodala sekacku. Prasilo se na ni. Sice ji obcas vytahla, ale hral si s ni minutu a dalsi tyden lezela bez povsimnuti. Tak sla.
nějaké puzzle
malého to poslední dobou taky zaujalo a skládá a skládá
Koupila bych mu nějakou vzdělávací knihu, pak omalovánky, pastelky nebo tabuli s křídami.
Ave…náš 3 letý miluje taky vláčky, měl dvě sady, které jsme spojily, rozšíření, jako tunely, různé přejezdy a vláčky, ale viděla jsem rychlovlak na dálkové ovládání, tak to chceme mi koupit k svátku, už nevím kde to bylo ale někde na netu ..