Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminy, prosím Vás o pomoc při hledání názvu knížek. Jako malá - rok 1983 jsem měla knížky na které si často vzpomenu, jenže nevím název, možná někdo máte doma a budete vědět. Jedná se o leporelo, pohádka je o dvou kaštánkach, kteří jsou v lese a třeba bojujou s hadem z jeřabin, pak jsou se zvířátkama vyrobenýma z kaštanů a žaludů. A druhá knížka je o rodině - máma, táta, dítě a miminko, slaví spolu vánoce, pak je miminko nemocný, přijíždí paní doktorka, dávají miminku léky a to se pak uzdravuje. Říká Vám to něco ??? Knížky budou tak z kolem roků cca 1980. Budu moc ráda za jakýkoliv info, prohledávala jsem internet, ale všude jsou samý nový knížky. ![]()
Není ta druhá knížka Dárek pro Moniku od Hany Pražákové?
Příspěvek upraven 17.12.14 v 15:11
Tak dárek pro Moniku to neni…Tohle je kniha na šířku a má tak max. 10 tvrdých stran. Antikvariáty taky procházim, ale je toho strašně moc. Takhle mam alespoň naději že si někdi vzpomenete, nebo ji máte doma.
Škoda, málem se mi zavařil mozek
. Ale taky z dětství vzpomínám na některý knížky, který bych ráda měla.
Příspěvek upraven 17.12.14 v 15:11
Ahoj, to druhý mi připadá jako Máma a já od Hany Proškové a Aleny Ladové, vydal Albatros. Milovaná kniha našeho batolete, máme ji také po mně.
Mě se taky pořád vybavuje Máma a Já, ale když se to zadá do vyhledávače, tak vyjede jiná knížka,ale zkusim to podle autora.....hledam…
No začíná to: 4 týdny teprv krátko, staráme se o děťátko. Máma, táta, já. Ani byste nevěřili, jak je Vašek roztomilý, když se usmívá. (to umím celý z pamněti, heč
)
Jinak knížka je modrá, takový podlouhlý leporelo. Je teď u dítěte co už spí, ale v případě nutnosti mohu zítra vyfotit.
Dítě nejvíc miluje: Tohle lidi nemohou, cucat palce u nohou, nezdá se ti mámo? Táta tohle udělat, tak by nemoh týden vstát. Jemu to jde samo.
.
Jinak jak píšeš, pak je nemocnej, jsou u doktorky, pak v lékárně, pak na procházce s kočárem, pak jedou babičce, u babičky se Vašek naučí chodit, jo ještě před tím ho táta vyhazuje do vzduchu (jenom ať si malý zvyká, bude z něho akrobat)a nakonec jsou Vánoce (loni jsme ho neměli a teď slaví s námi)
JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO to je ono
nádhera. Už si taky na ty básničky vzpomínam
Ještě ji tak sehnat, to by měla mamina větší radost než děti
A je to Máma a Já od tý Hany Proškový ???
Veve, to musí být krásný. Úplně to vidím. Já si naštěstí vcelku názvy pamatuju a pokud ne, tak nevím ani obsah, takže by mi tu knížku musel někdo prostě úplně vydolovat z hloubky hlavy.
Milovala jsem Kluci, holky a Stodůlky, Prázdniny u babičky, Copak naše babi, Říkali mi Leni, Slůně Bumbík (leporelo)
Příspěvek upraven 17.12.14 v 15:12
Jojo, já jsem ještě koukla na autora a nakl., pak jsem jen odběhla na pohádku
. Tak mám radost, že jsme byly úspěšné!
![]()