Dětské knížky - jak se jmenují?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
69
24.2.12 19:39

Nevzpomenu si na jméno knížky...

Ahoj maminy, prosím Vás o pomoc při hledání názvu knížek. Jako malá - rok 1983 jsem měla knížky na které si často vzpomenu, jenže nevím název, možná někdo máte doma a budete vědět. Jedná se o leporelo, pohádka je o dvou kaštánkach, kteří jsou v lese a třeba bojujou s hadem z jeřabin, pak jsou se zvířátkama vyrobenýma z kaštanů a žaludů. A druhá knížka je o rodině - máma, táta, dítě a miminko, slaví spolu vánoce, pak je miminko nemocný, přijíždí paní doktorka, dávají miminku léky a to se pak uzdravuje. Říká Vám to něco ??? Knížky budou tak z kolem roků cca 1980. Budu moc ráda za jakýkoliv info, prohledávala jsem internet, ale všude jsou samý nový knížky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
24.2.12 19:50

Není ta druhá knížka Dárek pro Moniku od Hany Pražákové?

Příspěvek upraven 17.12.14 v 15:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
24.2.12 19:58

coz kouknout na netu po antikvariatech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
24.2.12 20:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
24.2.12 20:17

Tak dárek pro Moniku to neni…Tohle je kniha na šířku a má tak max. 10 tvrdých stran. Antikvariáty taky procházim, ale je toho strašně moc. Takhle mam alespoň naději že si někdi vzpomenete, nebo ji máte doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
24.2.12 20:28

Škoda, málem se mi zavařil mozek :-). Ale taky z dětství vzpomínám na některý knížky, který bych ráda měla.

Příspěvek upraven 17.12.14 v 15:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
24.2.12 20:29

Ahoj, to druhý mi připadá jako Máma a já od Hany Proškové a Aleny Ladové, vydal Albatros. Milovaná kniha našeho batolete, máme ji také po mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
24.2.12 20:30

:mrgreen: tak něco o nich napiš popřemejšlíme všichni … :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
24.2.12 20:34

Mě se taky pořád vybavuje Máma a Já, ale když se to zadá do vyhledávače, tak vyjede jiná knížka,ale zkusim to podle autora.....hledam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
24.2.12 20:47

No začíná to: 4 týdny teprv krátko, staráme se o děťátko. Máma, táta, já. Ani byste nevěřili, jak je Vašek roztomilý, když se usmívá. (to umím celý z pamněti, heč :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
24.2.12 20:48

Jinak knížka je modrá, takový podlouhlý leporelo. Je teď u dítěte co už spí, ale v případě nutnosti mohu zítra vyfotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
24.2.12 20:52

Dítě nejvíc miluje: Tohle lidi nemohou, cucat palce u nohou, nezdá se ti mámo? Táta tohle udělat, tak by nemoh týden vstát. Jemu to jde samo. :mrgreen: .
Jinak jak píšeš, pak je nemocnej, jsou u doktorky, pak v lékárně, pak na procházce s kočárem, pak jedou babičce, u babičky se Vašek naučí chodit, jo ještě před tím ho táta vyhazuje do vzduchu (jenom ať si malý zvyká, bude z něho akrobat)a nakonec jsou Vánoce (loni jsme ho neměli a teď slaví s námi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
24.2.12 20:57

:D JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO to je ono :hug: :hug: :hug: :dance: nádhera. Už si taky na ty básničky vzpomínam :D Ještě ji tak sehnat, to by měla mamina větší radost než děti :lol: A je to Máma a Já od tý Hany Proškový ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
24.2.12 20:58

Veve, to musí být krásný. Úplně to vidím. Já si naštěstí vcelku názvy pamatuju a pokud ne, tak nevím ani obsah, takže by mi tu knížku musel někdo prostě úplně vydolovat z hloubky hlavy.
Milovala jsem Kluci, holky a Stodůlky, Prázdniny u babičky, Copak naše babi, Říkali mi Leni, Slůně Bumbík (leporelo)

Příspěvek upraven 17.12.14 v 15:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
24.2.12 21:00

Jojo, já jsem ještě koukla na autora a nakl., pak jsem jen odběhla na pohádku :lol: . Tak mám radost, že jsme byly úspěšné! :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí