Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,tak první knížku jsme se sestrou měli a dnes ji mají naše děti a jmenuje se Kaštánek a Kaštanka.Druhou neznám.
jo, to by mohlo bejt ono, můžu poprosit o autora ??? Tu první už vim, je to Máma a Já, jenže se mi nedaří jí nikde najít a Kaštánka taky ne, ani v antikvariátech, ale hledam dál, kdyby ste někdo něco našel, prosím o info - fakt ty knížky chci. ![]()
Hannah, to je paráda. Máš názvy obou.
Holky, vy jste šikovný.
Příspěvek upraven 17.12.14 v 15:13
Nu dyt mam taky strašnou radost, já to tu hledam několik týdnů, přemejšlim a vy to tady dáte dohromady během hodiny
…ještě je tak sehnat ![]()
V knihovně, meziknihovní službou, ofotit barevně a u knihaře svázat. Bude drahá, ale bude!!!
Příspěvek upraven 17.12.14 v 15:13
Jejda, na ty si vzpomínám taky.
"Máma řekla počkej venku, budu tady za chvilenku, pohlídej mi Vašíka.
Vemu kočár, hned? s ním jedu, jak mám vidět pána vpředu. Bručí, ty jsi nešikä.
Bohužel už je doma nemáme, ty by se mým dětem taky líbily.
Holky, všimly jste si,že ty „nové moderní“ knížky s moderními ilustracemi stojí za starou bačkoru.
Buď jsme moc sentimentální, a rády vzpomínáme na naše dětství,ale spíš fakt není teď moc výběr.
Taky bych řekla že ty moderní knížky nejsou nic moc. Ty starý byli lepší. I líp malovaný. Máme starý knížky po mě a dětem se líbí víc než ty nový.
A ještě jsem si vzpomněla na jednu krásnou knížku, taky leporelo.
Byla tam holčička s chlapečkem,už větší, dejme tomu předškoláci a „učili“ se mýt ruky, používat mýdlo atd. Byly k tomu taky vtipné říkánky.
Vybavuje se mi jeden obrázek, kde jsou ve vaně a kolem plno mýdlových bublinek.
Nevíte prosím někdo název dětské knížky z mého dětsví (1980-1985)?
Myslím že se to jmenovalo Sněženka a Růženka, bylo tam spousta obrázků - myslím že fotky loutek. Děj si vůbec nepamatuji…našla jsem podle názvu jen hraný film, žádný loutkový ani knížku ![]()
@Reniii Není to tahle? Kdysi dávno pradávno
http://www.databazeknih.cz/…rimmu-169239
@Žižule @elpiska To je ono, díky moc
…moje milovaná knížka z dětsví a dokonce jí mají tady v Poděbradech…v pondělí si pro ní jdu ![]()
@Reniii Taky jsem ji měla moc ráda, nedávno jsem si na ni vzpomněla a chystám se k ségře prohledat půdu, jestli ještě někde je. Navíc mám doma dvě princezny, které jako Sněženka a Růženka, tak bych si to s nima ráda přečetla ![]()