Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahioj holky,
včera jsem byla se synem u lékaře, jelikož od soboty měl horečky a nechtěl jíst. Tušila jsem, že je to chřipka, ale raději jsem se šla ujistit, jestli nemá angínu. To dopadlo dobře, ale vzala jsem rovnou vzorek moči. Syn má problém s přetahováním předkošky a tak se mu tam občas udělá zánět, tak jsem vzala vzorek moči pro jistotu. Test mu tam ale ukázal poměrně dost vysoký obsah cukru. Doktor se mi ptal, co jedl a tak. Jestli to nemohlo ovlivnit výsledek moči. No on samo nic nejedl už dva dny a jediné so pozřel byl čaj s medem. Já byla tak ráda, že alespoň něco pije a teď tohle. Tak jsem okamžitě vy:,–(ila vše sladké. Naštěstí syn už se trochu zotavil a začal něco málo jíst. Dneska ráno jsem lékaři poslala další vzorek a už je tam cukru jen minimální množství. Stejně ho prý pošlou ještě na další testy (myslim tu moč). Nemám se prý obávat, že prý to bude tim stálym a jedinym přísunem cukru, když nic nejedl.
Já teď nevim, co dát. Mám mu vy:,–(it ten cukr napořád? On neni zrovna nějaký pojídač sladkého. Ten je celý po mě. Pro něj je nejlepší dort na světě řízek
. Ale mám strach mu teď něco dát. Chudák teď pije jen vodu nebo hořký ovocný čaj. Já vim, že si zvykne, ale stejně je mi ho líto
Samo se obviňuji, že jsem strůjcem jeho zdraví a že jsem mu ublížila. Prostě se bojim.
Nemáte někdo taky zkušenosti s tímto problémem. Děkuji.
Sice jsem to nezažila s dítětem, ale stalo se mi něco podobného. V minulém těhu jsem nesla ráno na kontrolu moč a byl v ní zvýšený cukr. Večer před tím jsem si dala střední tabulku čokolády. Příště jsem si to pohlídala, abych těsně před tím nejedla cukr a už nikdy se to neobjevilo.
A můj děda byl před pár roky hodně nastydlý, rozjel se mu zápal plic. Myslel, že to doma vyléčí bylinkovým čajem s kvantem medu. V nemocnici mu po náběrech řekli, že má cukrovku. Jakmile tam přestal tak hrozně medovat, cukr mu okamžitě zmizel.
Takže bych radila teď vy:,–(it maximum cukru a na příští kontrole moči uvidíte. Ale podle mě to bylo jen tím pitím.
Milli ty jsi balzám na moje nervy
. Tak přesně pro tuhle odpověď jsem si sem přišla
Já bych to nehrotila
, malému jen tak cukrovka nehrozí.To spíš opravdu byl přeslazený tím medem, jinak nic.
Co vím tak ani není jasné proč a z čeho cukrovka vzniká, a fakt to není tím že člověk jí sladké
.
A když už … tak se zvyšuje glukoza v krvi, samo se vylučuje i do moči, a tu zvyšuje všechno jídlo, ne jen cukr. Tož asi tak .. tudíž logicky jen pohým vysazením veškerého cukru nic neřeší.
Malej se zotaví, a pak ten cukr taky trochu poitřebuje pro dodání energie aby mohl celý den lítat a zlobit
.
Ahoj holky,
dneska mi poslala sestřička SMS, že ve druhém vzorku žádný cukr nebyl, ale abych ještě pro jistotu přišla s Martínkem zítra na krev. Na jednu stranu mě to uklidnilo, ale na druhou jsem docela vyděšená, protože mám strach co se v těch krevních testech objeví. Myslim na to dneska celý den a jak jsem doma sama a nemám si s kym promluvit, tak jsem v totální depce.
Martin chrchlá, má horečky, vůbec nechce jíst a jelikož nemluví, tak jsem totál. Jediné, co mě drží je rádio, které na mě alespoň občas zahučí předpověď počasí ![]()
No nic, to radši nečtěte (to jsem to napsala brzo, že jo?
)
Děkuji moc
dobrý den,hledala jsem odpověď na tu samou otázku jako vy a našla jsem toto:
Hladina cukru ve vaší krvi se zvyšuje, když…
Hladina cukru ve vaší krvi se může snadno zvýšit, jestliže si vezmete málo inzulinu nebo sníte velké množství jídla bohatého na cukry. Zvýšení může být rovněž důsledkem onemocnění provázeného zvýšenou teplotou, snížené fyzické aktivity nebo emočního stresu.
Doufám,že vám to pomohlo tak jako mě ![]()