Cukroví s rumem a vyléčený alkoholik?

678
10.12.12 15:06

Cukroví s rumem a vyléčený alkoholik?

Ahojte, zajímal by mě váš názor - můj tatínek je vyléčený alkoholik, nepije již 7 let. Napekla jsem cukroví a některé jsou samozřejmě s troškou rumu. Jelikož letošní Vánoce budeme u rodičů, beru cukroví sebou. Myslíte, že si může dát i ty rumové? Vím, že když ho propouštěli, řekli jim, že i rumová pralinka může spustit recidivu. Je mi hloupé ho upozorňovat kde je rum a kde ne. Poraďtě jak to kulantně vyřešit :kytka: Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nepřihl. hana20:00
10.12.12 15:15

Nemám přímou zkušenost s alkoholikem (ani vyléčeným), ale jestli je to jak píšeš o rumové pralince, tak bych svoje „rumové“ cukroví nechala doma a s sebou vzala jen „nerumové“.

• Citovat
  • Upravit
1987
10.12.12 15:17

Já bych nedráždila…nemusí mít dobré období, větší vnitřní chutě na alkohol a ta rumová chuť může spustit recidivu. Co je s rumovou chutí nech doma pro manžela…Nechtělo by se mi říkat tohle a tohle nejez, je tam rum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
10.12.12 15:17

Doporučuje se zcela se vyhýbat alkoholu, a to nejen v pití, ale také v jídle. Důvody jsou zřejmé… Cukroví s rumem bych nechala doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
10.12.12 15:22

Asi bych rumové cukroví nechala doma, zbytečné pokoušet když už je tak dlouho čistý :think: nějak si nedovedu představit říkat „tati, tohle si neber“

• Citovat
  • Upravit
172
10.12.12 15:25

Tak já bych rumové určitě nebrala, ani s příchutí rumu, asi by ani nebylo vhodné ho pořád upozorňovat, kde rum je a kde neni a tak mu připomínat jeho problém. Prostě vzít jen cukroví bez alkoholu, bez vůně a příchutě alkoholu, nech si to tatínek užije v klidu bez nástrah v jídle, i tak jich má hodně kolem sebe a když se tolik let drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Falaena
10.12.12 15:26

Nepokousela bych to, nestalo by to za to.

• Citovat
  • Upravit
4112
10.12.12 15:27

@renule2 Rumové cukroví nechej doma..Vyléčený alkoholik není, je jen abstinující..i malinkatá příchuť či něco tresť atd..spustí recidivu..Já třeba vím, že to dělá těmhle lidem špatně, prošla sem si tím a věř, že si dávám i na jídlo sakra pozor…Zbytečně ho nedráždit, bylo by škoda tolik roků zahodit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
10.12.12 15:28

Rumove cukrovi nech urcite doma :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
10.12.12 15:35

Díky moc za reakce. Asi to tak bude nejlepší :think: Je to zlatý člověk, prostě do toho kdysi spadnul. Nerada bych mu způsobila nějaké trauma. Už tak je o Vánocích toho alkoholu kolem tak nějak více…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
10.12.12 15:39
@renule2 píše:
Díky moc za reakce. Asi to tak bude nejlepší :think: Je to zlatý člověk, prostě do toho kdysi spadnul. Nerada bych mu způsobila nějaké trauma. Už tak je o Vánocích toho alkoholu kolem tak nějak více…

no prave, bud rada ze tatka je takovy kabrnak a uz 7 let se drzi! takze urcite ho v tom abstinovani podporovat, rumove cukrovi si pak s manzelem snite sami az se vratite domu :kytka: vesele vanoce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
10.12.12 15:40
@renule2 píše:
Díky moc za reakce. Asi to tak bude nejlepší :think: Je to zlatý člověk, prostě do toho kdysi spadnul. Nerada bych mu způsobila nějaké trauma. Už tak je o Vánocích toho alkoholu kolem tak nějak více…

no právě, už takhle se musí hlídat, a doma ať je v klidu a uvolněný, ještě když je to zlatý člověk. Hezké svátky celé rodině :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6956
10.12.12 15:48

Urcite NE!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11952
10.12.12 16:12

Tak to bych byla klidná, veškerý alkohol se z cukroví vypaří během pečení a nevěřím tomu, že by se tatínkoi zachtělo alkoholu, pokud ucítí kdesi v pozadí chuťových pohárků rumovou esenci..to by si mohl chodit kupovat do obchodu Milenu, kdyby chtěl. Tím to v žádném případě nezlehčuji, v rodině mám taky pár alkoholiků, takže vím, o čem mluvíš a chápu, že máš starost, ale v tomto si fakt nekaž vánoční pohodu.. :kytka: ps:co se poradit s maminkou?

Příspěvek upraven 10.12.12 v 16:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
10.12.12 16:15

@Alidan Jenže rumové kuličky a úly jsou nepečené :think: I tak bys je dala na stůl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí