Cukrovka- glukometr freestyle libre

Anonymní
4.1.25 00:36

Cukrovka- glukometr freestyle libre

Zdravím holky, chtěla bych se zeptat zda máte některá zkušenosti s glukometrem freestyle libre optium, přítel má cukrovku typu 2 je na práškách a inzulínu a ze zvědavosti si změřil cukr několikrát po sobě, a pokaždé mu vyšla jiná hodnota. Jednou 9,2 hned na to 13,6 je normální že to během min. hodí takový výsledek? Asi to nejde změřit pokaždé stejně ale přijde mi to jako velký rozdíl z 9,2 na 13,6. Začal trpět motáním hlavy a měl podezření na hyperglikemii tak začal měřit často aby jej vyloučil.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4407
4.1.25 02:49

Tak měl hyperglykémii..ne hypo
Manžel Freestyle používá, proč by se měřil po minutě? Změří, vidí, do mobilu je i aplikace, kde ti to ukazuje, zda ti bude " cukr" klesat nebo stoupat.
Používá senzor už několik let a je spokojený. Má teda DM1.
Občas se stane, že je senzor vadný ( spíš měří míň než by měl), takže změří senzorem, pak klasický z prstu. Senzor mu pak po reklamaci vymění.
A hlavně jestli má přítel před deset, tak si nemá měřit po minutě, ale dopichnout si inzulín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
4.1.25 10:12

Pokud si pamatuju, jedna z prvních informací k měření bez ohledu na značku glukometru byla neměřit brzo za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116154
4.1.25 11:44
@Anonymní píše: Více

Z krve nebo přes senzor?
Proč se měřil podruhé?
Mezi měřením z krve je třeba minimálně 15 minut pauza, takže za relevantní bych brala tu první hodnotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.25 13:14
[citace
@Menton píše: Více

Používá pouze glukometr, senzor v ruce nemá. Ano psala jsem podezdreni na hyper. Používá inzulín který se dává jednou týdně. Jak se mu začla motat více hlava tak jsme uvažovali zda to není z rychlého doplnění cukru do těla a ze zvědavosti si změřil 2× po sobě. To že se to dělat nemůže jsem nevěděla jen mě zajímalo zda to muže mít takový skok

• Citovat
  • Upravit
4407
4.1.25 13:24

Pokud nemá senzor, ale jen glukometr a měří si z kapilární krve, tak všude v návodech je napsáno, že si nemáš měřit hodnoty brzo po sobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
4.1.25 16:24

Co to je inzulín který se dává jednou týdně? DM2 obvykle senzor nemají, to mají DM1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí