Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj přišla jsem si sem ze zoufalství už pro radu. Mám doma 3 letého křížence ovčáka a čekám teď 10 září miminko a myslím si že až se miminko narodí, že to nezvládnu. Můj pes mi totiž dělá naschváy už od dvou let. A jak takové naschvaly u něj vypadají? Například to, že s přítelem jsme v kuchyni a pijeme kávu pes přijde do kuchyně a otravuje dává hlavu na stůl a omrzuje o jídlo v klidu mu řekněme, že nesmí a pošleme ho na místo on se sebere a jde. Ale když je u nás někdo jiný například sestra, kamarádi kdokoliv. Tak si lehne pod stůl a nehne se. Když ho vyhazujeme zvedá nohu, že se vycura a my strachy aby to neudělal si ho nevšímame a zkusíme to třeba za 10 min. Jenže to udělá znovu a v tom už jsem vážně vytocena a prostě mu řeknu ať jde z kuchyně pryč na místo kde místo má hned asi metr od kuchyně no a co on neudělá!!! Začne učůravat a teprve pak si jde na místo. A takhle to je se vším když se mu něco nechce vyhrožuje a když to nepomáhá tak to prostě udělá. Další příklad je když jsme na zahradě máme tam totiz 6m stopovačku kvůli blízké silnici a tu používám když si jdeme jdeme na zahradu uklizet treba a nechci ho zrovna nechat zbytečně samotného doma. No a co on neudělá? Když vidí, že jde na zahradu a chce být na truc na volno tak prostě začne učůravat, že na voditko prostě nejde. Jenže když se na zahradě něco dělá nemame kontrolu nad tím ho neustále hlídat aby nešel hned do silnice. Ale když ví, že jdeme na procházku to si rád to voditko rád nechá nasadit na te zahradě. Vážně jsem už psychicky z toho psa na dně. Protože neustále smrdi od čůranek, doma musím když se mu něco nezalibi hned vytirat a tohle vážně už nezvládnu když se narodí mimi. Prosím nějaká rada co stim? Vážně už uvažuji, že bude jinak muset pryč což bychom taky s přítelem nesli těžce je to člen rodiny ![]()
Neporadim, jen nechapu, proc je pes vyhazovan, kdyz v klidu lezi pod stolem. Dusledni asi moc nejste, kdyz delate, ze nevidite
. Pokud chci, aby pes sel na misto, popadnu ho a odvedu na pelech, prikazu lehnout si a zustat a nepovolim. Zadny prikaz a delani, ze nevidim, kdyz pes dela psi kusy.
@Eemii No on si lehne v klidu pod stůl tak na 10 min. Pak začne lidi otravovat a vážně není příjemné aby neustále olizoval nohy, nebo jim stoupal do klína, omrzoval a podobně. Samozřejmě, že bych ho ráda popadla a na to místo ho dala, ale on prostě začne zvedat tu nohu a hned čůrat. Takže celou cestu co bych ho táhla na pelech by pocural.
@Týna75498 píše:
Ahoj přišla jsem si sem ze zoufalství už pro radu. Mám doma 3 letého křížence ovčáka a čekám teď 10 září miminko a myslím si že až se miminko narodí, že to nezvládnu. Můj pes mi totiž dělá naschváy už od dvou let. A jak takové naschvaly u něj vypadají? Například to, že s přítelem jsme v kuchyni a pijeme kávu pes přijde do kuchyně a otravuje dává hlavu na stůl a omrzuje o jídlo v klidu mu řekněme, že nesmí a pošleme ho na místo on se sebere a jde. Ale když je u nás někdo jiný například sestra, kamarádi kdokoliv. Tak si lehne pod stůl a nehne se. Když ho vyhazujeme zvedá nohu, že se vycura a my strachy aby to neudělal si ho nevšímame a zkusíme to třeba za 10 min. Jenže to udělá znovu a v tom už jsem vážně vytocena a prostě mu řeknu ať jde z kuchyně pryč na místo kde místo má hned asi metr od kuchyně no a co on neudělá!!! Začne učůravat a teprve pak si jde na místo. A takhle to je se vším když se mu něco nechce vyhrožuje a když to nepomáhá tak to prostě udělá. Další příklad je když jsme na zahradě máme tam totiz 6m stopovačku kvůli blízké silnici a tu používám když si jdeme jdeme na zahradu uklizet treba a nechci ho zrovna nechat zbytečně samotného doma. No a co on neudělá? Když vidí, že jde na zahradu a chce být na truc na volno tak prostě začne učůravat, že na voditko prostě nejde. Jenže když se na zahradě něco dělá nemame kontrolu nad tím ho neustále hlídat aby nešel hned do silnice. Ale když ví, že jdeme na procházku to si rád to voditko rád nechá nasadit na te zahradě. Vážně jsem už psychicky z toho psa na dně. Protože neustále smrdi od čůranek, doma musím když se mu něco nezalibi hned vytirat a tohle vážně už nezvládnu když se narodí mimi. Prosím nějaká rada co stim? Vážně už uvažuji, že bude jinak muset pryč což bychom taky s přítelem nesli těžce je to člen rodiny
Naschvál to rozhodně nedělá. Je spíš ve stresu. Kolikrát denně je venku? Proč ho vyhazujete z pod stolu, když klidně leží?
@Russet ve stresu? A z čeho? Vždyť má veškerou péči. A ve stresu jen kdyz po něm člověk něco chce a jemu se to zrovna nechce?
Máme blízko les každý den tam s ním jsem protože jak jsem teď těhotná nedokážu delší procházky jako dřív. A v lese aportujeme, procvicujeme povely a podobně. Domů přijde unavený a jde spát.
Pes ale naschval neumi. Lidi si furt mysli, ze to dela naschval, ale nedela. Pes akorat timhle poukazuje, ze ma proste s necim problem. Pes si v hlave nerekne " pocuram se na schval ". Naschval je lidska vlastnost. Vzali jste ho na vet, zda ma sverace v poradku? Nebo zda nema zdravotni problem. Taky tohle muze byt psychickyho puvodu. Ted nam kolem baraku chodi haravka a muj nejstari pes se zas doma pocurava, dela to, jen kdyz zaznamena haravku a zacal to delat posledni dva roky ( jenze on je celkove po zdravotni strance na tom trosku hur ).
@Týnuška95 no právě tam máme za chvíli namířeno ohledně očkování tak se tam optám na testy. Myslíte, že to může být tím? Když ono to vážně vypadá jako na truc:((((
@Týna75498 píše:
Ahoj přišla jsem si sem ze zoufalství už pro radu. Mám doma 3 letého křížence ovčáka a čekám teď 10 září miminko a myslím si že až se miminko narodí, že to nezvládnu. Můj pes mi totiž dělá naschváy už od dvou let. A jak takové naschvaly u něj vypadají? Například to, že s přítelem jsme v kuchyni a pijeme kávu pes přijde do kuchyně a otravuje dává hlavu na stůl a omrzuje o jídlo v klidu mu řekněme, že nesmí a pošleme ho na místo on se sebere a jde. Ale když je u nás někdo jiný například sestra, kamarádi kdokoliv. Tak si lehne pod stůl a nehne se. Když ho vyhazujeme zvedá nohu, že se vycura a my strachy aby to neudělal si ho nevšímame a zkusíme to třeba za 10 min. Jenže to udělá znovu a v tom už jsem vážně vytocena a prostě mu řeknu ať jde z kuchyně pryč na místo kde místo má hned asi metr od kuchyně no a co on neudělá!!! Začne učůravat a teprve pak si jde na místo. A takhle to je se vším když se mu něco nechce vyhrožuje a když to nepomáhá tak to prostě udělá. Další příklad je když jsme na zahradě máme tam totiz 6m stopovačku kvůli blízké silnici a tu používám když si jdeme jdeme na zahradu uklizet treba a nechci ho zrovna nechat zbytečně samotného doma. No a co on neudělá? Když vidí, že jde na zahradu a chce být na truc na volno tak prostě začne učůravat, že na voditko prostě nejde. Jenže když se na zahradě něco dělá nemame kontrolu nad tím ho neustále hlídat aby nešel hned do silnice. Ale když ví, že jdeme na procházku to si rád to voditko rád nechá nasadit na te zahradě. Vážně jsem už psychicky z toho psa na dně. Protože neustále smrdi od čůranek, doma musím když se mu něco nezalibi hned vytirat a tohle vážně už nezvládnu když se narodí mimi. Prosím nějaká rada co stim? Vážně už uvažuji, že bude jinak muset pryč což bychom taky s přítelem nesli těžce je to člen rodiny
Fakt si myslíš, že až tak přemýšlí, že tě schválně točí? To asi ne. Ten pes je ve stresu. Nemáš mu vůbec dovolit, aby pod teb stůl lezl, když ti tam vadí a máš ho poslat rovnou na jeho místo.
@arinecka Abych popsala situaci. Přijde návštěva psa pošlu na místo pes tam je. Návštěva je u nás třeba 30 min. Zakecame se a než se nadějeme pes je rychle pod stolem sotva si ho kolikrát vsimneme, že tam vleze.
@Týna75498 píše:
@arinecka Abych popsala situaci. Přijde návštěva psa pošlu na místo pes tam je. Návštěva je u nás třeba 30 min. Zakecame se a než se nadějeme pes je rychle pod stolem sotva si ho kolikrát vsimneme, že tam vleze.
V tom pripade bych se na to zamerila a psa sledovala, aby nemel sanci se z pelechu zvednout. Jste nedusledni.
Chybímu pozornost! Jako proč by měl furt někde trčet v rohu, když ty se u stolu druzis s přítelem? Prý člen rodiny, pche.. on to nedělá naschvál, aby vás vytočil. On chce jen pozornost, které se mu nedostává.
Poraďte se s odborníkem, jak tohle napravit. Ve zdravých rodinách jsou zdravé děti, platí to i o zvířatech.
@Týna75498 píše:
Je člen rodiny, ale nesmí si lehnout pod stůl, kde je možná chladno? Milý.
Tebe by bavilo, být pořád v pelechu? Je to pes, chce i tvoji pozornost, být s Vami ač to zní nemyslitelně.
@Týna75498 tohle pes neumí a to že učůrává tak se bojí
určitě chodíte na cvičák tak tam rádi poradí. Asi netuší co se po něm chce a zvýšeného hlasu se bojí
naše nejmladší fena se mezi nás cpe pořád, prostě chce být u nás. pes chce být se svým pánem, ne jen někde v pelechu mimo. Ale zrovna s NO se musí pracovat. Z popisu ten pes prostě neví co se po něm chce a bojí se. Já když chci aby byla nejmladší fena v klidu tak stačí dát něco na kousání a je klid, než to teda sežere ![]()
Pes nic naschval nedela, dela to ze stresu.
Nema jasne vymezene hranice a pravidla, jste nedusledni.
Proste neustupovat, na to misto ho poslat, kdyz nepujde, odvezt ho tam, odmenit.
Ucuravani nekomentovat, netrestat.
A urcite i nechat vysetrit, zda nema nejaky problem.
Ale spis ten problem vidim v neduslednosti a vychove.
@EvieK prosím vás pes je s námi neustále a to, že chci aby tu chvíli co někdo přijde byl na chvíli sám to chci po něm hodně??? Mě přijde, že teď akorát ze mě děláte tyrana která psa nechává neustále na místě a nedovolí mu nic -_-